BEACH VOLLEY

Και οι Γερμανίδες θέλουν τον Έλληνά τους!

Και οι Γερμανίδες θέλουν τον Έλληνά τους!

Το θαυμασμό αλλά και την απορία όλων των ομάδων που βρέθηκαν στο κινεζικό Φουζού έχει προκαλέσει η συνεργασία του προπονητή του μπιτς βόλεϊ Σπύρου Καραχάλιου με τις διεθνείς Σαντάλ Λάμπουρερ/Τζούλια Σούντε, που οδήγησε στο ασημένιο μετάλλιο του εναρκτήριου τουρνουά του World Tour, όπου οι διεθνείς Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη κατέλαβαν την 9η θέση.

sude_lampoureur_podium

Μπορεί η γερμανική πολιτική και το Μνημόνιο, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, να έχει προκαλέσει στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εχθρικά αισθήματα απέναντι στη Γερμανία, ωστόσο η 4η Εθνική ομάδα της Γερμανίας (αριστερά στη φωτό) χρειάστηκε να συνεργαστεί με έναν συμπατριώτη μας για να πανηγυρίσει στον τελικό της κινεζικής έδρας με τις Καναδές Μπρόντερ/Βάλιας την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Μία συνεργασία, που όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Volleyplanet ο άρτι αφιχθείς στην Ελλάδα, Σπύρος Καραχάλιος, έχει προκαλέσει την απορία όλων των μελών των υπόλοιπων ομάδων στην Κίνα.  «Χαχαχαχ (γελάει). Αυτό είναι όντας λίγο αστείο και παράξενο! Το συζητάμε κι εμείς πολλές φορές μεταξύ μας, αλλά και όποιος μας βλέπει και μαθαίνει πως είμαι Έλληνας αναρωτιέται «πως βγαίνει αυτή η συνεργασία…». Συγκεκριμένα πριν λίγες είχαμε προπόνηση με την ομάδα της Αυστραλίας και μεταξύ σοβαρού αστείου μας ρώταγαν πως μπορεί να λειτουργεί μια τέτοια συνεργασία. «Θα δείξει, θα δείξει…» τους είπα».

<> on April 26, 2015 in Fuzhou, China.
Πέρα όμως από Έλληνας ο έμπειρος head coach των διεθνών Κοτσι-Ζούπα και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, είναι άψογος επαγγελματίας και μάλιστα όπως φαίνεται κι από τα αποτελέσματά του, από τους κορυφαίους, αφού αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία που έχει με ξένη Ομοσπονδία, έπειτα από εκείνη με την πολωνική Ομοσπονδία, όπου οδήγησε τους Καντζιόλα / Σζαλάνκιεβιτς στην 4η θέση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Χάγη το 2012. Τώρα όπως όλα δείχνουν βάζει τις βάσεις για κάτι ακόμη μεγαλύτερο…

«Ήταν μία πολύ σημαντική επιτυχία καθώς ξεκινήσαμε με τον καλύτερο τρόπο τα τουρνουά για την ολυμπιακή πρόκριση, υπήρχαν πολλές καλές ομάδες, αν σκεφτεί και μόνο κάποιος ότι οι Αμερικανίδες Ολυμπιονίκεις Γουόλς/Ρος έμειναν 3ες. Για τις ομάδες της Γερμανίας υπήρχε μεγάλος συναγωνισμός, καθώς κάθε βαθμός είναι πολύτιμος από εδώ και πέρα για το ποια ομάδα θα πάει στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και οι διαφορές ανάμεσα στις 4 είναι σχετικά μικρές».

labourer

Με αυτά τα δεδομένα ας ελπίσουμε ότι ο καταξιωμένος Έλληνας προπονητής, που στο επόμενο τουρνουά της Λουκέρνης, θα έχει διπλή αποστολή, ως προπονητής των “δικών” μας Κοτσιλιάνου/Ζουπάνι και των Γερμανίδων Λάμπουρερ/Σούντε (αριστερά στη φωτό), ότι θα φέρει πολλές ακόμη επιτυχίες για τα «γερμανικά χρώματα» και θα αλλάξει την απαξιωτική γνώμη των δανειστών μας για τους… τεμπέληδες και… άχρηστους Έλληνες!