ΔΙΕΘΝΗ

Και οι… τροφαντούλες έχουν ψυχή (foto-vid)!

Και οι… τροφαντούλες έχουν ψυχή (foto-vid)!

Αν οι συνηθισμένες λίμπερο θεωρούνται οι… σκούπες του γηπέδου, τότε η Σουέλεν Πίντο θυμίζει κάτι σε… Aquavac multisystem του αθλήματος!

Ωστόσο τις τελευταίες μέρες στη Βραζιλία μία παρεξήγηση ανάμεσα στον ομοσπονδιακό τεχνικό της γυναικείας ομάδας της Βραζιλίας, Ζε Ρομπέρτο Γκιμαράες και τη λίμπερο της Σέσι, έχει προκαλέσει θόρυβο ενόψει των προσεχών Παναμερικανικών Αγώνων.

suelen_pano

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Η 27χρονη αθλήτρια με ύψος 1,69 φέτος είχε πολύ καλές στατιστικές όσον αφορά στην άμυνα και παρά τα 95 της κιλά και το ασυνήθιστο σουλούπι για πρωταθλήτρια, με την γρήγορη κίνησή της και τις σωστές της τοποθετήσεις, θεωρείται στη χώρα της ως η καλύτερη αμυντική λίμπερο. Μάλιστα με τη φανέλα της “σελεσάο” η πρώην άσος της Amil Campinas μετράει τρεις “χρυσές”, δύο “ασημένιες” και δύο “χάλκινες” διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά.

suellen_seleao_brazil

Κόντρα σε αντιπάλους και… κιλά!

Από όσο θυμάται όμως τον εαυτό της πέρα από το αγωνιστικό μέρος της προσπάθειας, η Σουέλεν δίνει μία συνεχή μάχη με τα κιλά της, αφού πριν από λίγο καιρό είχε φτάσει και τα 102 κιλά, φλερτάροντας πλέον με την παχυσαρκία! Έκτοτε σε συνεργασία με τον Γκιμαράες και την βοήθεια της επικεφαλής διατροφολόγου της σελεσάο Mirtes Stancanelli, άρχισε μια ειδική θεραπεία για να χάσει τουλάχιστον άλλα 10 κιλά μέσα σε δύο μήνες – πέρα από τα επτά που είχαν ήδη χαθεί.

Κάτι που ήταν αναγκαίο για το μέλλον της καριέρας της, καθώς σύμφωνα με την Mirtes Stancanelli ούσα πλέον παχύσαρκη, η Σουέλεν ήταν πιο επιρρεπής σε τραυματισμούς και δεν είχε την καλύτερη απόδοση, αφού για να ανταποκριθεί πλέον στα καθήκοντά της έπρεπε βάσει του σώματός και των κιλών της της να καταβάλλει τριπλάσια προσπάθεια, από μία αθλήτρια με συμβατό βάρος για το ύψος των 169 εκατοστών, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ευέλικτη και να κουράζεται συντομότερα.

Παρά τις εξαντλητικές προπονήσεις και τα… ποτάμια ιδρώτα που έχυνε στο γυμναστήριο, η δεύτερη κοντύτερη και μακράν η πιο βαριά παίκτρια της βραζιλιάνικης Super Ligue, δεν έβλεπε κάποια θεαματική βελτίωση με αποτέλεσμα να δήλωνει πως «πάχαινα απλά κοιτάζοντας το φαγητό».

Σουέλεν… τρως!

Κι αν σε κάποιους από εσάς τα παραπάνω λόγια ας φέρνουν στο μυαλό την επική κινηματογραφική ατάκα της «Παριζιάνας» μοδίστρας, Ρένας Βλαχοπούλου προς την υπέρβαρη πελάτισσά της «Τρως! Σούζη τρως! Και ψεύδεσαι και… τρως», η 27χρονη αθλήτρια όπως αποκάλυψε πάσχει από ένα γενετικό πρόβλημα.

Suellen_Pinto_sesi

Με την κατάλληλη όμως διατροφή και ατέλειωτες αερόβιες ασκήσεις, αφού την ώρα που οι συναθλήτριές της κάνουν βάρη, εκείνη «λιώνει» στο διάδρομο και το στατικό ποδήλατο, η Σουέλεν φέτος έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα χάνοντας βάρος, ενώ αν και ακόμη είναι υπέρβαρη οι αιματολογικές της εξετάσεις είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ξέχασε την υπογραφή της

Πρόσφατα λοιπόν γράφτηκε στον Τύπο της Βραζιλίας, ότι ενόψει των Παναμερικανικών αγώνων η Σουέλεν ότι εκεινη αρνήθηκε να παίξει στην Εθνική. Η διεθνής λίμπερο, με ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο FACEBOOK χαρακτήρισε ως «ψέμματα» τα όσα γράφτηκαν, αφού δεν κλήθηκε στη «σελεσάο».

suelen_Pinto_nice

Την ίδια στιγμή ο εκλέκτορας των «βερντεόρο», Χοσέ Γκιμαράες εξήγησε πως η αθλήτρια δεν υπέγραψε την αίτηση επιλεξιμότητας (ένα έγγραφο όπου με την υπογραφή της η παίκτρια δηλώνει ότι θέτει εαυτόν της στην διάθεση της Εθνικής ομάδας για οποιοδήποτε διεθνές τουρνουά) και για αυτό εκείνος θεώρησε πως η Σουέλεν δεν ήθελε να συμμετάσχει στο σχήμα της «σελεσάο».

Έτσι όταν λοιπόν ρωτήθηκε εκ νέου η λίμπερο της Σέσι παραδέχθηκε ότι «ξέχασα να το υπογράψω, αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο με το ότι αρνήθηκα την συμμετοχή μου στην Εθνική ομάδα».