ΔΙΕΘΝΗ

Και τώρα τα… ρέστα της για τελικό!

Και τώρα τα… ρέστα της για τελικό!

Μία νίκη χωρίζει την γυναικεία ομάδα της Στουτγκάρδης από την πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό της Bundesliga, όπου ήδη περιμένει η Δρέσδη.

Η ομάδα του β’ προνητή Γιάννη Αθανασόπουλου, παρέμεινε “ζωντανή” στην 4άδα καθώς στον χθεσινό εντός έδρας β’ ημιτελικό των πλέι οφ του γερμανικού πρωταθλήματος με την Σβέρινερ επικράτησε με 3-0 (25-17, 25-20, 25-21) σετ και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά. Έτσι το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού της φετινής Bundesliga θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα που θα διεξαχθεί στις 13 Απριλίου στην έδρα της Σβέρινερ.

stuttgart_athanasopoylos

Χθες πάντως στην κατάμεστη Scharrena από 2.000 οπαδούς της Στουτγκάρδης η γηπεδούχος Allianz MTV, θυμίζοντας κάτι από τις ευρωπαϊκές της εμφανίσεις στο Champions League, με εξαιρετικό σερβίς και μπλοκ, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στις φιλοξενούμενες και παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει, πήρε μέσα σε 74 λεπτά πανηγυρική ρεβάνς από τη Σβέρινερ, για την ήττα με 3-0 στον α’ ημιτελικό. Τοπ σκόρερ για την ομάδα του Αθανασόπουλου, που μετά την απώλεια του Κυπέλλου, θέλει όσο τίποτα άλλο να επαναλάβει την περσινή επιτυχία της φιναλίστ πρωταθλήματος, ήταν με 15 πόντους αμφότερες οι Γκρομπελνα (ΜVP), Μλεϊνκοβα, ενώ για την αντίπαλη ομάδα της  λίμπερο (57% υπ, 36% αρ.) και ΜVP, Φόλκερ, 14 πόντους σημείωσε η Ταμπίθα Λαβ.

Στον άλλο ημιτελικό η Δρέσδη ζευγάρωσε με 3-0 σετ τις νίκες της Μίνστερ και έγινε η πρώτη φιναλίστ εν αναμονή της νικήτριας του ζευγαριού Σβέρινερ-Στουτγκάρδη.

Fotos: http://www.tombloch.de/