ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Ο νόμος του ισχυρού στις «8» του Κυπέλλου – Α’ βήμα για Νικολάκη

Κύπρος: Ο νόμος του ισχυρού στις «8» του Κυπέλλου – Α’ βήμα για Νικολάκη

Με νίκες ξεκίνησαν χθες τα φαβορί τους αγώνες τους στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κύπρου, καθώς ο πρωταθλητής Property Gallery Απόλλων, η δευτεραθλήτρια Κύπρου του “δικού μας” Γιάννη Νικολάκη Ολυμπιάδα Νεαπόλεως, AΕΛ και Νέα Σαλαμίνα εύκολα η δύσκολα  έκαναν το α’ βήμα πρόκρισης. Τα δεύτερα ματς που θα χαρίσουν τα πολύτιμα εισιτήρια για το φάϊναλ – φορ θα κριθεί τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022 όπου θα ισχύσει και το “χρυσό” σετ.

Με νωπούς ακόμη τους πρόσφατους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τίτλου ο Property Gallery Απόλλων έβαλε στο Γυμνάσιου Γερίου τις βάσεις για την κατάκτηση του νταμπλ «λυγίζοντας» με 0-3 (20-25, 16-26, 24-25) την μαχητικότητα  του τοπικού Δικεφάλου, στο τελευταίο σετ. Μετά το καθαρό «διπλό» οι «Αμαζόνες» του Γιάννη Γιαπάνη απέκτησαν το πάνω χέρι επαναληπτικό της Μεγ. Τρίτης, όπου για μια ακόμη φορά στην «Απόλλων – Αρένα» ο κόσμος της ομάδας αναμένεται να δημιουργήσει εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Στο κλειστό «Νεάπολη – Επιστροφή» η Ολυμπιάδα του Γιάννη Νικολάκη είχε πιο δύσκολο έργο απέναντι στην διλοξενούμενη Ανόρθωση. Μεγάλες μάχες έγιναν στα δύο πρώτα σετ με τις γηπεδούχες να κερδίζουν στα σημεία τα πρώτα δύο σετ, αλλά παρά την μείωση της ομάδας από την Αμμόχωστο η Ολυμπιάδα πήρε τη νίκη με 3-1 (25-23, 30-28, 17-25, 25-13) και πλέον απέχει δύο μόλις σετ από την πρόκριση. Τη Μεγ. Τρίτη πάντως στο «ΣΩΤΗΡΕΙΟ», η Ανόρθωση θα επιδιώξει να φτάσει σε «καθαρή» νίκη, ώστε να στείλει την υπόθεση πρόκριση στο «χρυσό» σετ.

Δείτε τον τελευταίο πόντο του αγώνα στη Νεάπολη

Μεγάλη νίκη πέτυχε στο «Γυμνάσιο Νεοφύτου» και η Νέα Σαλαμίνα που επικράτησε σε 66’ στον α’ προημιτελικό με 3-0 (25-20, 25-09, 26-24) σετ της ΑΕΚ, που αγωνίστηκε ζωρίς ξένες και πλέον στον επαναληπτικό του «Κίτιον θα κυνηγήσει την υπέρβαση, ώστε να οδηγήσει την πρόκριση σε «χρυσό» σετ.

Τέλος στο τοπικό ντέρμπι της Λεμεσού η ΑΕΛ δεν δυσκολεύτηκε στο «Νίκος Σολωμονίδης» να επιβληθεί σε 72΄  με 3-0  (25-16, 25-19, 25-19) της Lemesos Volleyball, που στο Λύκειο Πολεμιδιών τη Μ. Τρίτη θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για να μείνει «ζωντανή»  και να «παίξει» την πρόκριση στη ρουλέτα του «χρυσού» σετ.