ΔΙΕΘΝΗ

Κίραλι: «Θέλουμε το χρυσό στο Ρίο»

Κίραλι: «Θέλουμε το χρυσό στο Ρίο»

Aκόμη δεν έχουν κοπάσει τα πανηγύρια στην Ομάχα για το θρίαμβο της εθνικής ομάδας γυναικών των ΗΠΑ και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο στη διοργάνωση του Γκράν Πρι και μάλιστα αήττητη.

Πρόσωπο της μεγάλης επιτυχίας των Αμερικανίδων ο Καρτς Κίραλι. Ο 55 χρόνος (γεννημένος 1960) ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου βόλει σε νέες του δηλώσεις για την εκπληκτική πορεία της ομάδας και τις προοπτικές για το μέλλον υποστήριξε:

« Είμαι περήφανος για τις παίκτριες μου και τα όσα πέτυχαν. Έκαναν καταπληκτική δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν φοβερό πάθος, πνευματική συγκέντρωση και πολλές φορές ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Καμία αθλήτρια δεν σκεφτόταν αν ήταν βασική ή όχι. Όλες ήταν πανέτοιμες να μπουν στον αγώνα και να τα δώσουν όλα για ένα πόντο ένα σέρβις. Είχαν τρομερή θέληση.

Θα έλεγα θυσιάστηκαν για την κάθε μπάλα, την κάθε φάση το κάθε σετ . Κερδίσαμε δίκαια τον τίτλο του πρωταθλητή και ευχαριστήσαμε τους χιλιάδες Αμερικανούς που γέμισαν το στάδιο της Ομάχα για να μας συμπαρασταθούν.

Μπορώ να πω ότι το βόλει κέρδισε πολλούς νέους φιλάθλους.

Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία μας για τη συμπαράσταση της αλλά και τον κυβερνήτη της πολιτείας της Νεμπράσκα που με το δήμαρχο της Ομάχα μας έλυσαν κάθε πρόβλημα και βοήθησαν στην καλή λειτουργία και ολοκλήρωση της διοργάνωσης.»

Σε ερώτηση για το επίπεδο της διοργάνωσης και αν οι ΗΠΑ είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016, ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών υποστήριξε: « Το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν πολύ ψηλό. Και οι επτά ομάδες που πήραν μέρος ήταν σπουδαίες. Ήταν σαν μια μικρή Ολυμπιάδα!

Για το Ρίο έχουμε ακόμη ένα χρόνο μπροστά μας. Η διοργάνωση γίνεται στη Βραζιλία και οι γηπεδούχες –διοργανώτριες θα θέλουν να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στη χώρα τους και μπροστά στο κοινό τους. Αν πιάσουμε την ίδια απόδοση και είμαστε υγιείς, θα είμαστε σίγουρα μέσα στα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά στο Ρίο. Είναι το πολυ μεγάλο μας στοίχημα. Δεν φοβόμαστε κανένα.»

Ντίτζεν: Τό όνειρο έγινε πραγματικότητα

Δηλώσεις έκανε και η αρχηγός Κρίστα Ντίτζεν η οποία σχολίασε: « Είμαστε ενθουσιασμένες με την κατάκτηση του Γκραν Πρι και το ότι καταφέραμε να φέρουμε το τρόπαιο και πάλι στις ΗΠΑ. Είχαμε δουλέψει πολύ σκληρά με τον προπονητή μας για τη διοργάνωση και η δουλειά μας βγήκε μέσα στο γήπεδο. Όλες οι κοπέλες είμαστε αποφασισμένες μπροστα στο κοινό μας και μέσα στην πατρίδα μας να πετύχουμε τους στόχους που είχαμε βάλει έδω και έξι μήνες.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις συμπαίκτριες μου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.  Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την πολιτεία της Ομάχα για την φιλοξενία της, τους χιλιάδες εθελοντές, το προσωπικό της ομοσπονδίας μας, το προπονητικό μας τιμ άλλα και τους χιλιάδες ανώνυμους φιλάθλους που γέμισαν κάθε βράδυ το στάδιο της Ομάχα για να μας συμπαρασταθούν. Ήταν ένα όνειρο για μας που έγινε πραγματικότητα. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική.»