ΔΙΕΘΝΗ

Κυρίαρχη στη Κύπρο η Ομόνοια

Κυρίαρχη στη Κύπρο η Ομόνοια

Το 7ο Κύπελλο και 3ο ντάμπλ της ιστορίας της πανηγυρίζει στη Κύπρο η Ομόνοια καθώς στονμεγάλο τελικό της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στο Θεμιστόκλειο Αθλητικό Κέντρο της Λεμεσού επικράτρησε με 3-0 (25-18,25-21, 25-16) επι της Ένωσης Παραλιμνίου του Νίκου Ρουμελιώτη.

Η Ομόνοια ήταν το φαβορί απέναντι στην πρωτάρα σε τελικούς Ένωση Παραλιμνίου και φρόντισε να το επιβεβαιώσει και εντός αγωνιστικού χώρου καθώς με κορυφαίο και MVP τον Νίκο Ελευθερίου έφθασε στη νίκη και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την σεζόν πανηγυρίζοντας το 3ο ντάμπλ της ιστορίας της.

Απο την πλευρά η ΕΝΠ του Νίκου Ρουμελιώτη στην παρθενική της εμφάνιση σε τελικό Κυπέλλου προσπάθησε και ήταν ανταγωνιστική στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά απέναντι στην εμπειρία της Ομόνοιας δεν κατάφερε να πάρει κάποιο σετ. Ωστόσο η παρουσία των παικτών της ΕΝΠ όπως ο Κωνσταντίνος Γεωργίου (γνωστός στο ελληνικό κοινό από την παρουσία του σε Άρη και ΑΕΚ) αλλά και τους Παπανδρέου-Χρυσοστόμου αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Στο πρώτο σετ η Ομόνοια μπήκε καλύτερα στον αγώνα προηγούμενη με 10-6 και 14-8. Μια διαφορά που κράτησαν οι “πράσινοι” φθάνοντας στο 23-17 και το 25-18 για το 1-0. Στο δεύτερο σετ είχαμε την αντίδραση της ΕΝΠ που έβαλε δύσκολα στους “πράσινους”. Ωστόσο η Ομόνοια ανεβάζοντας την απόδοσή της από τα μισά και μετά έφθασε στο 19-16 που της επέτρεψε να κάνει το 2-0 με το 25-21. Το τρίτο σετ του τελικού η Ομόνοια με το 8-5 απέκτησε ψυχολογία για να τελειώσει τον αγώνα και λίγο αργότερα ανέβασε την διαφορά στους +5  (16-11), ενώ με τον Ελευθερίου να είναι ασταμάτητος έκανε  21-12 για να φθάσει έτσι στο 25-16 και το 3-0 που της χάρισε το νταμπλ.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ): Προδρόμου, Rangel, Αχ. Πετρακκίδης, Αλεξίου, Ελευθερίου, Vinicius – Λίμπερο: Πλατρίτης – Αλλαγές: Μαυρομμάτης, Σ. Πετρακκίδης.

Ε.Ν.Π. (Ν. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ): Coutinho, Παπανδρέου, K. Γεωργίου, Acosta, Χρυσοστόμου, Γ. Γεωργίου – Λίμπερο: Πάπας – Αλλαγές: Πυλιώτης, Stevovic.