ΔΙΕΘΝΗ

Κλήρωσε χωρίς την Ελλάδα για το European League

Κλήρωσε χωρίς την Ελλάδα για το European League

Απόντος της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο η κλήρωση των ομίλων του European League σε ένα πιο… ανανεωμένο format.

Η CEV θέλοντας να καλύψει το κενό των ομάδων που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο World League δημιούργησε το Golden European League με 12 ομάδες και το Silver European League με 8 ομάδες.

Στο Golden European League συμμετέχουν οι 12 πρώτες ομάδες του ranking της CEV -με εξαίρεση αυτών που συμμετέχουν στο Volleyball National League- ενώ στο Silver European League δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι υπόλοιπες με προτεραιότητα την υψηλότερη βαθμολογία στο ranking.

Δυστυχώς για το ελληνικό βόλεϊ το καλοκαίρι του 2018 ούτε η εθνική ανδρών, ούτε η εθνική γυναικών δεν θα συμμετάσχουν στις συγκεκριμένες διοργανώσεις και έτσι οι μοναδικές υποχρεώσεις των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων θα είναι τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η χώρα μας δεν θα συμμετάσχει σε καμία από τις δυο διοργανώσεις με τη νέα τους μορφή. Η μεν Εθνική ανδρών ως τελευταία ομάδα θα μπορούσε να λάβει μέρος στο Golden European League και από τη στιγμή που αυτό δεν συνέβη, τη θέση της πήρε η ισόβαθμη Σουηδία (19η θέση). Στις γυναίκες η χώρα μας είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Silver European League αντίστοιχα.

Πλέον, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εθνικές ομάδες θα πέσουν κι άλλο έδαφος στο ράνκινγκ, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στις διεθνείς διοργανώσεις ενώ το καλοκαίρι του 2018 οι ΕΘνικές μας ομάδες θα έχουν μόνο μια υποχρέωση αυτή των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι όμιλοι του Golden European League

ΑΝΔΡΕΣ

Α’ όμιλος: Βέλγιο, Εσθονία, Σλοβακία, Σουηδία

Β’ όμιλος: Σλοβενία Ολλανδία, Τουρκία, Ουκρανία

Γ’ όμιλος: Φινλανδία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ισπανία

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Α’ όμιλος: Βουλγαρία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Πορτογαλία

Β’ όμιλος: Κροατία, Ουγγαρία, Γαλλία, Φινλανδία

Γ’ όμιλος: Τσεχία, Λευκορωσία, Σλοβακία, Ισπανία

Οι όμιλοι του Silver European League 

ΑΝΔΡΕΣ

Α’ όμιλος: Σκόπια, Λετονία, Αυστρία, Κόσοβο

Β’ όμιλος: Λευκορωσία, Κροατία, Ουγγαρία, Αλβανία

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Α’ όμιλος: Ελβετία, Εσθονία, Σουηδία, Κόσσοβο

Β’ όμιλος: Ισραήλ, Αυστρία, Γεωργία, Αλβανία