ΔΙΕΘΝΗ

Κολάκοβιτς στην Εθνική Σερβίας, Ν. Γκρμπιτς-Λαβαρίνι «παίζουν δυνατά» στην Πολωνία

Κολάκοβιτς στην Εθνική Σερβίας, Ν. Γκρμπιτς-Λαβαρίνι «παίζουν δυνατά» στην Πολωνία

Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία στον ομοσπονδιακό πάγκο της Σερβίας, ο Μαυροβούνιος  πρώην εκλέκτορας του Ιράν και νυν τεχνικός της πολωνικής Warta Zawiercie, Ιγκόρ Κολάκοβιτς, πιάνει ξανά στα χέρια του το “τιμόνι” της ανδρικής ομάδας της Σερβίας.

Ο 56χρονος προπονητής που στο παρελθόν ήταν για μια 8ετία (2006-2014) το απόλυτο “αφεντικό” στον πάγκο της Σερβίας, ανακοινώθηκε και επίσημα από την Σερβική Ομοσπονδίας με στόχο τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι.

Καθοριστικές εξάλλου είναι οι επόμενες μέρες για την ανακοίνωση των προπονητών των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων Ανδρών-Γυναικών της Πολωνίας. Στους άνδρες ο συμπατριώτης του Κολάκοβιτς, Νίκολα Γκρμπιτς φαίνεται πως έχει “κλειδώσει”, έναντι του Ιταλού Σίρτσι, το ομοσπονδιακό χρίσμα, όντας ο αγαπημένος του προέδρου της Πολωνικής Ομοσπονδίας.

Αντίθετα στις γυναίκες πολλά είναι τα όνόματα που “παίζουν”: Φαβορί για το ομοσπονδιακό χρίσμα είναι ο Ιταλός  Στέφανο Λαβαρίνι, ο οποίος φαίνεται να τρώει στην… στροφή τον συμπατριώτη του Ντανιέλε Σανταρέλι, ωστόσο δεν πρέπει να αποκλείεται και η περίπτωση του Γάλλου τεχνικού Στεφάν Αντιγκά, που έχει κάνει όνομα στην Πολωνία έχοντας κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών το 2014.