BEACH VOLLEY

«Κεφάλαιο» της ιστορίας των Masters η Σκόπελος (φωτό)

«Κεφάλαιο» της ιστορίας των Masters η Σκόπελος (φωτό)

Τα φώτα στα δύο υπέροχα γήπεδα της παραλίας της Χώρας Σκοπέλου, έσβησαν… Το σύννεφο της άμμου που… σήκωσαν το τριήμερο από 16-19 Ιουλίου οι εντυπωσιακές μονομαχίες των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του beach volley, διαλύθηκε… Το χειροκρότημα των θεατών που όλες αυτές τις μέρες κατέκλυσαν όχι μόνο τις κερκίδες, αλλά και τον κεντρικό δρόμο, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες των πρωταγωνιστών του αθλήματος, κόπασε…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΧΩΡΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: Παπαϊωάννου Ηλίας

ploio

Το παρθενικό τουρνουά Masters που φιλοξένησαν οι Σποράδες πέρασε εδώ και λίγες ώρες στην ιστορία αφήνοντας πίσω του τις καλύτερες εντυπώσεις. Το σημαντικό αυτό αθλητικό ραντεβού θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη όσων είδαν με χαρά το «βασιλιά του καλοκαιριού» να κατακτά ένα ακόμη χώρο στο χάρτη του ελληνικου Beach Volley, να αποκτά νέους, πιστούς, υπηκόους και με “προίκα” τις πολύτιμες μόνιμες εγκαταστάσεις να δημιουργεί  “κυψέλες” του αθλήματος προσφέροντας ένα ακόμη σημαντικό κίνητρο στους νέους του νησιού να ασχοληθούν με το άθλημα.

panoramic

Όπως για τις δύο αθλήτριες, που με τη συμετοχή τους τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο το νησί και τον Α.Ο. Σκοπέλου, την Ιουλία Χλιβερού και την Γεωργία Καραχαλίδου. Δύο νεαρά κορίτσια που “έγραψαν ιστορία”, γνωρίζοντας παράλληλα την αποθέωση από την κερκίδα, σε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία της καριέρας τους.

xliverou_karaxalidou
Το 2ο Master που διοργάνωσε για πρώτη χρονιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Σκοπέλου και ο Α.Ο. Σκοπέλου με τη συνεργασία της ΕΟΠΕ δικαίωσε απόλυτα τις υψηλές προσδοκίες όλων όσων, σε πείσμα των δύσκολων καιρών που ζούμε, πίστεψαν ότι οι σωστές αγωνιστικές συνθήκες, το μεράκι, αλλά και η απαραίτητη γνώση κάποιων ανθρώπων μπορούν να “γεννήσουν” έναν μελλοντικό θεσμό.

telikos

Την πεποίθηση αυτή άλλωστε εξέφρασαν στις δηλώσεις τους και οι αθλητές συνολικά 35 ομάδων (20 ανδρών-15 γυναικών) από Αθήνα Θεσσαλονίκη, Κρήτη Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, που συμμετείχαν πρόσφεροντας θέαμα υψηλού επιπέδου, έντονο συναγωνισμό και χαρίζοντας παράλληλα μοναδικές συγκινήσεις, εκπλήξεις και δώρα σε όσους πήραν μέρος σε αυτή την πραγματική γιορτή του αθλήματος.

episimoi

Κατά την τελετή απονομών ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, απένειμε τα χρυσά μετάλλια στο αήττητο δίδυμο των διεθνών Παπαδημητρίου/Νιώπα οι οποίοι κερδίζοντας με 2-0 σετ τους Βανδώρο/Μονιάκη, πανηγύρισαν τον 2ο τίτλο τους σε ισάριθμα φετινά Μasters. Τους φιναλίστ βράβευσε ο υπεύθυνος συντήρησης δικτύων Cosmote, Νίκος Σκιαθίτης.

bathro_aponomes
Στις Γυναίκες o υπεύθυνος Εθνικών ομάδων beach volley κ. Νεκτάριος Χαλβατζής απένειμε τα μετάλλια στις επίσης αήττητες πρωταθλήτριες, Μεθενίτη/Καραγκούνη που επικράτησαν 2-1 σετ των Τέζα/Δηλαβέρη και για πρώτη φορά σε φετινό Masters ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

metheniti_karagkouni

Στις δεύτεραθλήτριες της Σκοπέλου την απονομή πραγματοποίησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού του Δήμου, Νίκος Γκούμας, που μαζί με τον προπονητή του Α.Ο Σκοπέλου, Γιάννη Τσακάλη, τον Βαγγέλη Σταθόπουλο, αλλά και πολλούς εθελοντές, επιχειρηματίες και πλήθος άλλων ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας, είχαν καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης.

gkoumas_nikos

Στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος, Μάχη Κλωνάρη απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της Επιτροπής πρωταθλημάτων beach volley της Ομοσπονδίας, κ. Θανάσης Ρέρρας για την προσφορά της Ομοσπονδίας στο άθλημα, ενώ με τη σειρά του ο κ. Ρέρας παρέδωσε τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Σκοπέλου, κ. Χρήστο Βασιλούδη για την άριστη συνδιοργάνωση.

rerras_antidimarxos _skopelos

Φωτό: Γιώργος Πούλιος/efimerida-sporades.blogspot.gr