ΔΙΕΘΝΗ

Κορέα: Με 3 «δικά μας παιδιά» το πρωτάθλημα 2022/2023 – Όλα τα αποτελέσματα των trials της V-League

Κορέα: Με 3 «δικά μας παιδιά» το πρωτάθλημα 2022/2023 – Όλα τα αποτελέσματα των trials της V-League

Τρία γνώρισμα αστέρια στο ελληνικό κοινό, από την παλιότερη θητεία τους στα γήπεδά μας, θα κοσμούν τα φετινά πρωτάθληματα ανδρών – γυναικών της Κορέας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων Draft της Κορεατικής Ομοσπονδίας και τις αντίστοιχες επιλογές των ομάδων.

Στη διαδικασία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες σε αίθουσα πολυτελούς ξενοδοχείου της Σεούλ, με τη συμμετοχή πολλών άσων του παγκόσμιου βόλεϊ, μεταξύ των οποίων και η διεθνής ακραία του Παναθηναϊκού, Ευαγγελία Χαντάβα, τρία από τα “εκλεκτά” ονόματα των ομάδων, έπαιξαν στο παρελθόν σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Παναθηναϊκό και Μαρκόπουλο.

Ο λόγος για την Αμερικανίδα πρώην μπόμπερ της ομάδας του Α.Ο.Μ, Γιασμίν Μπεντάρτ που μετά τα Μεσόγεια θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά την καριέρα Hyundai Engineering & Construction Hillstate, την Σέρβα άσο της Daejeon Korea Ginseng Corp, Γελένα Μπλαντένοβιτς, που το 2006 αγωνιστηκε στον Παναθηναϊκό και τον Κροάτη πρωην διαγώνιο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Λεό Άντριτς που επιστρέφει και πάλι στην Κορέα.

Στις γυναίκες εκτός από τις παραμένουσες Μπεντάρτ, Γελένα Μπλαντένοβιτς, Incheon Heungkuk Life Pink Spiders), Λετίσια Μόμα Μπασοκο (Καμερούν, GS Caltex Seoul Kixx) και την Ουγγαρέζα της Korea Gingseng Corporation Pro Volleyball Club, Ελιζαμπετ Λένκε Ίνε, τα “νέα πρόσωπα” στο πρωτάθλημα 2022-20023 θα είναι η Αμερικανίδα Νία Ρίντ (Pepper Savings Bank), η Σερβα Καταρίνα Γιόβιτς (Korea Expressway Corporation Hi-Pass) και η Αζέρα Αναστασία Γκουρμπάνοβα (Industrial Bank of Korea Altos).

Την τύχη της Χαντάβα όμως είχαν και άλλα 6 αστέρια της φετινής Volleyleague, οι Βίλμα Σάλας, Σάσκια Χίπε (Ολυμπιακός),Έρικα Μερκάδο (Άρης), Κάντι Κούλερκαν (Μαρκόπουλο), Αντρέα Μίτροβιτς, Αλεξάντρα Χόλστον (Α.Ο. Θήρας) , που έμειναν τελικά “εκτός νυμφώνος”.

Επιστροφή Άντριτς και ιστορικές στιγμές για Ικμπαϊρι

Στους άνδρες αντίστοιχα μόνο δύο παίκτες ανανέωσαν τα συμβόλαιά στις ομάδες τους. Ο Κουβανός Λεονάρντο Λέϊβα με την Αnsan OK Financial Group Okman Volleyball Club και ο Αυστραλός, Λίνκολν Γουίλιαμς που θα συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις του με την Incheon Korean Air Jumbos.

Ο “δικός μας” άνθρωπος, που επιστρέφει στα κορεατικά γήπεδα, είναι ο πρώην “Αλεξανδροπουλίτης” Λεό Άντριτς. Ο νυν άσος της ιταλικής Κούνεο, επελέγη από τη Seoul Wooricard Wibee και θα αγωνιστεί για 3η φορά στο ασιατικό πρωτάθλημα μετά τις προηγούμενες του παρουσίες σε Seoul Woori Card Wibee (2018-2019) και Cheonan Hyundai Capital Skywalker (2013-2015).

Από τα ιταλικά γήπεδα προέρχεται και ο Ολλανδός της Περούτζια, Τάις Τερ Χόρστ που θα παίξει φέτος στην Suwon KEPCO Vixtorm, ενώ ένας ακόμη Κουβανός, ο άσος της τουρκικής Ζιράτ, Ορεολ Καμέγιο θα “ντυθεί” στα “χρώματα” της Chenoan Hyundai Capital Services Skywalkers. Ο Σέρβος Νίκολα Μελιανατς, έχοντας αγωνιστεί μέχρι στιγμής στον Ερυθρό Αστέρα θα κάνει έπειτα από 6 χρονια το μεγάλο βήμα στην καριέρα του , για χάρη της Uijeonbu KB Insurance Stars. Τέλος τη δική του ιστορία καλείται να “γράψει” στα κορεατικά γήπεδα και ο μέχρι πρότινος  διαγώνιος της Σλοβενικής Μάριμπορ, Άχμεντ Ικμπαϊρι, όντας ο πρώτος αθλητής από την Λιβύη που θα συμμετάσχει στην V-League.

Κάτι που δεν κατάφεραν άλλοι γνώριμοι αθλητές των ελληνικών γηππέδων όπως ο Λετονός Χερμανς Έγκλεσκαλνς και ο Σέρβος Πάβλε Πέριτς του Ολυμπιακού, ο επίσης Σέρβος πρώην άσος του Φοίνικα Σύρου, Μίλιγια Μρντακ, αλλά και ο Κολομβιανός πρώην “μπόμπερ” Παγκρατίου, ΑΕ Νίκαιας, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, Λίμπερμαν Αγκάμεζ.