ΔΙΕΘΝΗ

Το κορυφαίο καμπ με την υπογραφή του Γκρίμπιτς!

Το κορυφαίο καμπ με την υπογραφή του Γκρίμπιτς!

Όταν ο Βλάντιμιρ Γκρίμπιτς διοργανώνει καμπ… τότε δεν μπορεί από το να είναι από τα κορυφαία!

O Σέρβος θρύλος του παγκόσμιου βόλεϊ έχει σχεδιάσει ένα καμπ με τα… όλα του που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιου (από 1 έως 29) στο μαγευτικό Ζλάτιμπορ.

«Όταν μιλάμε για αθλητές που ακόμη ‘δημιουργούνται’ δεν μπορείς να σκέφτεσαι μόνο το πώς θα αναπτύξεις τις τεχνικές του ικανότητες στο βόλεϊ. Το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι το πώς θα ‘χτίσουμε’ το σώμα του ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι τραυματισμού. Αν το καταφέρουμε αυτό τότε είναι εύκολο να παίξεις βόλεϊ», εξηγεί ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ ο οποίος πέρα από το προπονητικό τιμ έχει δημιουργήσει και μια πλήρη ομάδα υποστήριξης στα πρότυπα των επαγγελματικών κλαμπ.

«Τα παιδιά με το που θα έρθουν στο καμπ, πριν ξεκινήσουν τις προπονήσεις για το βόλεϊ, θα περάσουν από ειδικά τέστ προκειμένου να καταγράφουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για να φτιάξουμε το αθλητικό τους προφίλ, το οποίο θα χρησιμέψει και μελλοντικά προκειμένου να κάνουμε τις απαραίτητες συγκρίσεις, αλλά θα γίνουν κι οι ορθοπαιδικές διαγνώσεις που θα μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε μελλοντικούς τραυματισμούς.
Μετά απ’ όλα αυτά ακολουθεί ο διαχωρισμός με βάση της ηλικίες (το καμπ δέχεται παιδιά από 8 έως 19 ετών) όπου φυσικά υπάρχει διαφορετικού είδους προπόνηση».

Το συγκεκριμένο καμπ δεν είναι αποκλειστικά χώρος εκμάθησης των παιδιών αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και χώρο εκμάθησης και των προπονητών που ασχολούνται με τα τμήματα υποδομών κι είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η FIVB το έχει… υιοθετήσει κατά κάποιο τρόπο και κάθε απόγευμα θα μεταδίδονται μέσω live streaming οι διαλέξεις που θα αφορούν το πώς πρέπει να γίνονται οι προπονήσεις στα παιδιά αυτών των ηλικιών. Παράλληλα το καμπ είναι ανοικτό σε όσους προπονητές θέλουν να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις ή και ακόμη να συμμετέχουν εθελοντικά σ’ αυτές.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις στο Ζλάτιμπορ είναι άκρως επαγγελματικές (δύο κλειστά, δύο πισίνες, γήπεδο μπιτς βόλεϊ) ενώ συνολικά 24 άτομα (εκτός από τους προπονητές, διατροφολόγο, φυσιοθεραπευτές) είναι επιφορτισμένα με την εξυπηρέτηση των αθλητών και των αθλητριών που θα βρεθούν εκεί.

«Θέλουμε και να είστε σίγουροι ότι θα παρέχουμε την καλύτερη φιλοξενία και παράλληλα θα κάνουμε εξαιρετική δουλειά. Κάθε γκρουπ θα έχει μάξιμουμ 8 άτομα και έναν δικό του προπονητή με το όλο το προπονητικό σταφ να είναι εξειδικευμένοι προπονητές του βόλεϊ», εξηγεί ο Γκρίμπιτς ο οποίος δεν κρύβει τη χαρά του από το γεγονός ότι λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου πρότζεκτ υπάρχει τρομερή ανταπόκριση.

«Μέχρι στιγμής έχουμε παιδιά από 16 χώρες κι είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Έχουν έρθει παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά πιστεύω πως θα έρθουν ακόμη περισσότερα τις επόμενες ημέρες κι είμαι σίγουρος ότι φεύγοντας από εδώ θα έχουν κερδίσει πολλά».

Livestreaming οι προπονήσεις

Κι όσοι σκέφτονται την απόσταση και την έλλειψη… εικόνας από το Ζλάτιμπορ να ενημερώσουμε πως οι προπονήσεις θα μεταδίδονται μέσω live streaming, καθώς όλες τις ημέρες θα υπάρχει τηλεοπτικό συνεργείο που θα ασχολείται μόνο με το καμπ και στο τέλος κάθε παιδί θα παίρνει κι ένα dvd με εικόνες που έχουν καταγραφεί αλλά και υλικό για εξάσκηση.
«Θέλω να μεταφέρω τη γνώση που έχουν στους νέους αθλητές του βόλεϊ κι αυτό είναι κάτι που έκανα τα τελευταία 8 χρόνια γυρίζοντας όλη την Σερβία και δουλεύοντας σε διάφορα προγράμματα ανάπτυξης. Κι αν όλα πάνε καλά γιατί όχι να μην δημιουργήσουμε κι ένα ανάλογο καμπ στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα του καμπ (http://kampvanjegrbica.rs/en/)