ΔΙΕΘΝΗ

Κορυφαίος του 2015 ο 40άρης «Σερτζίνιο»

Κορυφαίος του 2015 ο 40άρης «Σερτζίνιο»

Το όνομά του είναι συνυφασμένο με το «απόλυτο λίμπερο». Ο Βραζιλιάνος Σέρτζιο Ντούτρα Σάντος, για τους φίλους «Σερτζίνιο» ή «Εσκαντίνια», μετά τη «χρυσή ιστορία» με τις αμέτρητες διακρίσεις  στο άθλημα είναι εδω και λίγα 24ωρα ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς στη Βραζιλία.

Γεννημένος στο Ντιαμάντε ντο Νόρτε του Παρανά, ο πρώην τρις Ολυμπιονίκης της «σελεσάο» (1 χρυσό, 2 ασημένια μετάλλια) και κάτοχος μεταξύ άλλων πολλών διακρίσεων επτά τίτλων World League, δύο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων και δύο Παγκοσμίων Κυπέλλων, θα’ λεγε κανείς πως… τα’ χει δει όλα στην καριέρα του!

Κι αν όχι όλα, σίγουρα δεν φανταζόταν πως στα 40 του ο κόσμος θα ψήφιζε, ένα λίμπερο 184 εκατοστών, ως καλύτερο βολεϊμπολίστα της χρονιάς, ανάμεσα σε τόσους σπουδαίους Βραζιλιάνους άσους. Για αυτό και η πρόσφατη τιμητική διάκριση θύμισε κάτι από το World League του 2009 στο Βελιγράδι, όταν η Βραζιλία κατέκτησε τον τίτλο κερδίζοντας την «οικοδέσποινα» Σερβία κι εκείνος έγινε το πρώτο λίμπερο στην ιστορία του αθλήματος, που ψηφίστηκε MVP σε έναν τελικό του θεσμού. Μια διάκριση που συνήθως στο βόλεϊ καταλήγει σε πασαδόρο, ακραίο ή διαγώνιο και σπανίως σε λίμπερο.

“Δεν πιστεύω ότι κέρδισα αυτό το βραβείο. Είμαι απλά ένας λίμπερο. Ένας βολεϊμπολίστας που παίζει με την καρδιά του. Το μόνο που θέλω είναι να ευχαριστήσω τον κόσμο για κάθε του ψήφο”, δήλωσε ο «βερντεόρο» λίμπερο της SESI-SP . “Το όνειρό μου ήταν να γίνω βολεϊμπολίστας. Σήμερα, προσπαθώ να σταματήσω και δεν μπορώ… », πρόσθεσε αστειευόμενος ο Βραζιλιάνος σουπερστάρ, που στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θα παραχωρήσει τη θέση του στους νέους ήρωες της «σελεσάο».

Η τελετή βράβευσης του «Σερτζίνιο» θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.