ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Κράβαρικ : «Ο Ηρακλής ξεκινάει από το μηδέν» (vd)

Κράβαρικ : «Ο Ηρακλής ξεκινάει από το μηδέν» (vd)

Το πλάνο και τον δρόμο που θα επαναφέρει τον Ηρακλή στην μεγάλη κατηγορία σε άνδρες και γυναίκες παρουσίασαν στα γραφεία του συλλόγου ο Αντρέϊ Κράβαρικ και οι συνεργάτες του.

Η αναγέννηση του Ηρακλή και η επανεκκίνηση των τμημάτων βόλεϊ ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη, με τον Αντρέϊ Κράβαρικ να… «βγαίνει μπροστά» και να μιλά για το πλάνο και το όραμα που έχει για τον νέο Ηρακλή.

Έναν Ηρακλή που θα είναι μακριά από τα προβλήματα του παρελθόντος, θα αποπνέει υγεία και θα αποτελεί σύντονα την ομάδα πρότυπο που γνώρισε το Ελληνικό βόλεϊ την περασμένη δεκαετία και με τις επιτυχίες της έκανε τους πάντες (εντός και εκτός Ελλάδος) να παραμιλάνε.

Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία του «Γηραιού», ο «Μπότσο» αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά γιατί είναι ο ηγέτης αυτού του συλλόγου, φρόντισε να παρουσιάσει το πλάνο για τον νέο Ηρακλή που θα επενδύσει στις ακαδημίες του και θα ξεκινήσει από τις χαμηλές κατηγορίες έχοντας στόχο την άμεση επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Αντρέϊ Κράβαρικ έχοντας δίπλα του τόσο τον Μιχάλη Κυριακού, όσο και τον Γιώργο Καραβιδόπουλο στην τοποθέτησή του για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα υπογράμμισε Να ξέρει ο κόσμος ότι ο Ηρακλής ξεκινάει από το μηδέν. Είμαστε σε έναν τελείως καινούριο σύλλογο, αλλά για μένα είναι ο ίδιος, αυτός που έκανε τις μεγάλες επιτυχίες. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, έχουμε επιλέξει ό,τι καλύτερο υπάρχει σε προπονητικό τιμ, και ξέρουμε ότι μας περιμένει πολύ δύσκολη δουλειά, αλλά δεν φοβόμαστε. Ήρθαμε ορεξάτοι, είμαστε αισιόδοξοι και σίγουρα θέλουμε να πετύχουμε.

Για να πετύχουμε θέλουμε όλους τους Ηρακλειδείς κοντά μας. Να υπάρξει απίστευτη στήριξη απ’ όλες τις πλευρές. Το βασικό στοιχείο, που χρειαζόμαστε είναι οικονομική στήριξη και διασφάλιση, καθώς θα απαιτηθούν χρόνια για να φτάσουμε εκεί, που θέλουμε, εφόσον αρχίζουμε από τόσο χαμηλά.

Ξεκινάμε από τις ακαδημίες, το πιο σημαντικό κομμάτι: Θέλουμε να δώσουμε αθλητική παιδεία στα παιδιά, να νιώθουν ότι είναι το σπίτι τους και ότι είναι χαρούμενα. Ακόμα πιο δύσκολο έργο μας περιμένει στα τμήματα παμπαίδων, παίδων, παγκορασίδων, κορασίδων και νεάνιδων, που αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν παίκτες.

Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια καλή αγωνιστική ομάδα ανδρών και γυναικών, που στόχος τους θα είναι η άνοδος, δεδομένου ότι ξεκινάμε από την τελευταία κατηγορία».

Ο Κράβαρικ δεν έκρυψε τα λόγια του παραδεχόμενος πως αυτός είναι και ο δύσκολος δρόμος προς την επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο εύκολος ήταν να βρεθεί μια Wild Card και η ομάδα από το πουθενά και χωρίς βάσεις να βρισκόταν στην Volleyleague.

Κάτι που κανείς δεν ήθελε, καθώς το σημαντικότερο όλων είναι να δημιουργηθούν τα  τμήματα ακαδημιών που επι σειρά ετών αποτελούσε την δεξαμενή αθλητών για την ανδρική και γυναικεία ομάδα.

Όπως τόνισε ο ηγέτης του Ηρακλή «Το έργο μας είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί διαλέξαμε να ξεκινήσουμε από την αρχή,  από το μηδέν, παρά το ότι μπορούσαμε να ζητήσουμε Wild Card για την Α1. Εκεί όμως υπήρχε ένα δεδομένο. Ότι ήθελε ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ, αφού ο σύλλογος θα χρειαζόταν να έχει τμήματα υποδομών και στους άνδρες και στις γυναίκες.  Μια παιδική και εφηβική ομάδα στους άνδρες και μια νεάνιδων και κορασίδων στις γυναίκες.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αυτά τα τμήματα. Πρέπει να τα φτιάξουμε από την αρχή. Για αυτό έχουμε στο πλάνο να έρθουν παιδιά, να κάνουν την προσπάθεια στον νέο Ηρακλή και να ξαναδημιουργηθούν αυτά τα τμήματα. Τόσο στην ανδρική ομάδα, όσο και στην γυναικεία ομάδα θα πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα από την αρχή.

Φέρνοντας αθλητές και αθλήτριες στις ομάδες που σίγουρα θα μπορούνε να πετύχουν την άνοδο που είναι και ο βασικότερος στόχος της ομάδας αυτή τη στιγμή.

Πιστεύω πως κάνοντας αυτή την προσπάθεια, όμως μόνο από την προπονητική πλευρά με τους συνεργάτες που έχω, αλλά κυρίως με την βοήθεια από πλευράς κόσμου και τους Ηρακλειδείς που θα στηρίξουν την ομάδα, θα το καταφέρουμε και θα πάμε πάρα πολύ καλά».

VIDEO PHOTO by…  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ