DARK ROOM

«Κροίσος» βολεϊμπολίστρια με 3 γράμματα (fot)!

«Κροίσος» βολεϊμπολίστρια  με 3 γράμματα (fot)!

Σε μία εποχή όπου η κρίση έχει πλήξει το παγκόσμιο βόλεϊ κάποιες ομάδες πληρώνουν μέχρι και 1.000.000 ευρώ για τα χέρια μιας… γυναίκας, σύμφωνα με λίστα των πιο καλοπληρωμένων αστέρων του φιλέ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Μίλκοβιτς!

china_rio

Όσο παράξενο κι αν φαινεται λοιπόν σε κάποιους τον υψηλότερο μισθό στον πλανήτη του βόλεϊ τον εισπράτει η Κινέζα Ολυμπιονίκης του Ρίο, Ζού Τινγκ. Συγεκριμένα η 22χρονη MVP και τοπ σκόρερ (179π) των Ολυμπιακών Αγώνων, που από φέτος αγωνίζεται στην τουρκική Βακιφμπανκ, πληρώνεται με 1.000.000 ευρώ ανά σεζόν, σύμφωνα με την λίστα της “Gazetta dello Sport” με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές και αθλήτριες! Η ομάδα της Τουρκίας, θεωρείται αυτή τη στιγμή με ετήσιο προυπολογισμό 7.000.000 ευρώ η πλουσιότερη ομάδα στο κόσμο του αθλήματος.

natalia-obmochaeva-655x360

Γυναίκα επίσης είναι και το δεύτερο πιο ακριβοπληρώμεν αστέρι του βόλεϊ. Έστω και αρκετά πίσω, ως προς το μπάτζετ, από τους Τούρκους, στη Ρωσία η Ντιναμό Μόσχας, σκορπάει περίπου το 1/3 του προϋπολογισμού της (3.000.000 ευρώ , ήτοι 950.000 ευρώ, στα σέξι, ομολογουμένως, πόδια  της 27χρονης διεθνούς άσου της “αρκούδας”, Ναταλίας Γκοντσάροβα και για τους παλιότερους “φίλους” της, Ομπμοτσάεβα.

leon

Στους άνδρες… “Μίδας του φιλέ” είναι δικαίως ο σουπερστάρ της ρωσικής Ντιναμό Καζάν, Βιλφρέντο Λεόν. Ο Κουβανός κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ  φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των Κροίσων αθλήματος κερδίζοντας περίπου 700.000 ευρώ τη σεζόν στην και πλουσιότερης ομάδας βόλεϊ του κόσμου, με μπάτζετ 10.000.000 ευρώ.

simonster

Συμπατριώτης του Λέον είναι και ο δεύτερος καλύτερα αμοιβόμενος βολεϊμπολίστας του κόσμου. Ο λόγος για τον παγκόσμιο πρωταθλητή συλλόγων της βραζιλιάνικης, Σάντα Κρουζέιρο, Ρομπερτλάντι Σιμόν, που αμείβεται με 615.000 ευρώ από την ομάδα με το δεύτερο υψηλότερο μπάτζετ (6.000.000 ευρώ).

ivan_zaychev

Τρίτος είναι ο Ιταλός διεθνής, Ιβάν Ζάιτσεφ, ο οποίος βγάζει το… παντεσπάνι του, αξίας 500.000 στην Περούτζια, τρίτη τη τάξει ομάδα σε μπάτζετ στον κόσμο μαζί με την συμπατριώτισσά της και πρωτοπόρο της φετινής Serie A, Cucine Lube Civitanova.

MateyKaziyski_51_cev_lu

Ο τέταρτος της παρέας των… χρυσοδάκτυλων του φιλέ, είναι ο 32χρονος Βούλγαρος Ματέι Καζίσκι, που έπειτα από πολυετή θητεία και τίτλους στο καμπιονάτο, χρειάστηκε να φτάσει μέχρι την Ιαπωνία για να εισπράξει  380.000 ευρώ για τις υπηρεσίες του στην DzheyTekt.

kurek-2

Το Τοπ 5 των πιο ακριβοπληρωμένων αστεριών του βολεϊκού γαλαξία συμππληρώνει με την πληθωρική του παρουσία o ύψους 205 εκατοστών Πολωνός άσος, Μπάρτος Κούρεκ, που αμέιβεται από την Ρεζόβια Ρεζόβ με 250.000 ευρώ, ενώ ακολουθεί στην 6η θέση, ο “Ιβάν ο τρομερός” του αθλήματος, Μίλκοβιτς.

ivan-miljkovic-7

Αν και το κασέ του έχει πέσει κατακόρυφα, από τότε που σκαρφάλωνε στις κερκίδες του Ρέντη για να πανηγυρίσει τους τίτλους του με τον Ολυμπιακό, ο Σέρβος διαγώνιος, παραμένει στα 37 του χρόνια με συμβόλαιο των 250.000 ευρώ στην τουρκική Χαλκμπανκ, ένας από τους πιο καλοπληρωμένους παίκτες του κόσμου.