ΔΙΕΘΝΗ

Λ. Κιτίποβα: «Είναι κάτι απαίσιο, είναι πόλεμος»!

Λ. Κιτίποβα: «Είναι κάτι απαίσιο, είναι πόλεμος»!

Τα “σύννεφα πολέμου” που είχαν αρχίσει να πυκνώνουν πάνω από τον ουρανό της Ουκρανίας, επισκίασε τη χαρά της Κυπελλούχου Γυναικών Ουκρανίας, SC Prometey, στην τελευταία αγωνιστική δραστηριότητα του αθλήματος στη χώρα, αφού από την περασμένη Πέμπτη το ουκρανικό πρωτάθλημα βόλεϊ σε όλες τις κατηγορίες  έχει ανασταλεί επ’ αόριστον λόγω της επιβολής στρατιωτικού νόμου.

Σε ανάρτησή της λίγες ώρες μετά την 2η συνεχόμενη κούπα της με τον “Προμηθέα” η διεθνής Βουλγάρα πασαδόρος, Λόρα Κιτίποβα που πλέον όπως όλες οι ξένες συμπαίκτριές της βρίσκονται στην πατρίδα τους, μοιράστηκε με τους φίλους και θαυμαστές της στα social media τα συναισθήματά της για το κλίμα που έζησε λίγο πριν την έναρξη των εχθροπραξιών:

“Είμαστε πολύ τυχεροί που είμαστε σπίτι! Όσο ήμασταν εκεί, αν και γινόταν πολύς λόγος για αυξανόμενες εντάσεις, δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι θα συμβεί ή κάποια δείγματα πανικού στους ανθρώπους. Ήμασταν όλοι πεπεισμένοι, ότι ήταν σχεδόν αδύνατο και αδιανόητο να συμβεί αυτό. Η αλήθεια είναι όμως ότι άρχισα να ανησυχώ πριν πάμε σπίτι. Είναι κάτι απαίσιο, είναι πόλεμος! Είναι άσχημο από μόνο του, και όταν έχεις τόσους πολλούς φίλους και γνωστούς εκεί, είναι ακόμα πιο δυσάρεστο!

Ρωτάμε ο ένας για τον άλλον κάθε μέρα. Στο Ντνεπροπετρόβσκ και στην Πολτάβα, όπου βρίσκονται οι περισσότεροι, μέχρι στιγμής λένε ότι είναι σχετικά ήρεμα τα πράγματα! Ελπίζω όλα να τελειώσουν πιο γρήγορα…

Την περασμένη σεζόν, πολλοί με ρώτησαν πώς ήταν ο πόλεμος, αν υπήρχε ένταση, ποια ήταν η κατάσταση… αλλά τίποτα δεν έγινε αισθητό, τουλάχιστον στην πόλη μας, και μέχρι το τέλος, πριν φύγουμε, δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Η σύγκρουση είναι στο Ντόνετσκ και στο Λουχάνσκ εδώ και χρόνια, αλλά δυστυχώς πλέον έχει εξελιχθεί σε κανονικό πόλεμο!

Ήμασταν πολύ χαρούμενοι για το τρόπαιο, είχαμε κάνει τη δουλειά μας. Τότε ακουγόταν πολύ έντονα ότι μπορεί να γίνει πόλεμος, αλλά θεωρήσαμε ότι ήταν απαράδεκτο και ότι όλα θα λυνόντουσαν μέσω της διπλωματικής οδού. Θα επέστρεφα να παίξω εκεί και πάλι αφού τελειώσει αυτός ο εφιάλτης” τόνισε η διεθνής πασαδόρος της Βουλγαρίας, που μαζί με τις συμπατριώτισσές της Nάσια Ντιμίτροβα, Ζάνα Τοντόροβα και τον Βούλγαρο τεχνικό της ομάδας και της Εθνικής Ουκρανίας, Ιβάν Πετκόφ πρόλαβαν να στεφθούν Κυπελλούχοι επικρατώντας μέσα σε μια ώρα με 3-0 σετ (25-8, 25-13, 25-19) επί της Κίμικ.

ΔΙΕΘΝΗ
16/07/2024

Επιμένει… γαλλικά ο Ράπτης

Για δεύτερη σερί σεζόν, ο διεθνής Έλληνας ακραίος Αλέξανδρος Ράπτης θα αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα αφού μπορεί ο ΠΑΟΚ να του έδωσε… γη και ύδωρ...