Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Λάμψη και συγκίνηση στη φιέστα ανόδου του Αιγάλεω (fot-vid)

Λάμψη και συγκίνηση στη φιέστα ανόδου του Αιγάλεω (fot-vid)

Σε γιορτινή αλλά και συγκινητική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο κλειστό “Σταύρος Βενέτης” του Αιγάλεω πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η λαμπερή εκδήλωση – φιέστα της τοπικής ομάδας για την ιστορική άνοδο του γυναικείου τμήματος βόλεϊ στα σαλόνια της Volleylegaue.

Τη χθεσινή γιορτή της πόλης τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Ασημακόπουλος και Τάκης Μανδραφλής, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δημήτρης Μπίρμπας και Λάμπρος Σκλαβούνος, ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Καλογερόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της διοίκησης του ερασιτέχνη Αιγάλεω ΑΟ καθώς και της ΠΑΕ Αιγάλεω. Επίσης από το χώρο του βόλεϊ παρέστησαν ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΑ και γενικός γραμματέας της ΕΟΠΕ, Χαλβατζής Νεκτάριος , το μέλος ΔΣ της ΕΣΠΕΔΑ Κογκαλίδης Γιώργος , το μέλος επιτροπής διαιτησίας, Τσάκωνας Φάνης, ο γενικός γραμματέας της ΕΣΠΕΔΑ, Ξοφάκης Χαράλαμπος, καθώς και ο πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ, Σαμαράς Γιώργος.

Παντελής Βλάχος: “Το Αιγάλεω δεν θα είναι… φωτοβολίδα στην κατηγορία”

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ομάδας Παντελής Βλάχος, ο οποίος, μετά από μια σύντομη αναδρομή της επιτυχημένης πορείας του Αιγάλεω στο video wall, πλημμυρισμένος από συγκίνηση μίλησε για το όνειρο που είχε από την πρώτη στιγμή. Όταν πριν από 13 χρόνια ανέλαβε ένα διαλυμένο τμήμα, το οποίο μέσα από πολλές δυσκολίες κατάφερε με ακόμη περισσότερη δουλειά  να πάρει “σάρκα και οστά”, επισημαίνοντας παράλληλα πως το Αιγάλεω δεν πρόκειται να είναι μια… φωτοβολίδα, αλλά μετά από μία επιτυχημένη πορεία ετών, θα επιδιώξει αρχικά να εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή και στη συνέχεια να εδραιωθεί στην κατηγορία.

“Αισθάνομαι δικαίωση και από το ανθρώπινο δυναμικό της ομάδα μας, από τον κόσμο μας, από τους χορηγούς μας, αλλά και κάποιους άλλους φίλους, που στήριξαν ηθικά την ομάδα. Πλέον βήμα-βήμα, θα στοχεύσουμε αρχικά στην παραμονή μας και σε βάθος χρόνου να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Δεν θα είμαστε  “πυροτέχνημα” στην κατηγορία, γιατί αυτός ο σχεδιασμός έχει μία ολόκληρη πορεία. Πήρα ένα διαλυμένο τμήμα πριν από 13 χρόνια και έχουμε φτιάξει ένα στέρεο οικοδόμημα με πανελλήνια πρωταθλήματα, νεανίδων κορασίδων, με διοργάνωση σημαντικών διοργανώσεων, οπότε μόνο “πυροτέχνημα” δεν μπορούμε να χαρακτηριστούμε” δήλωσε στο Volleyplanet.gr ο κ. Βλάχος που προσθέτοντας με νόημα  “πιστεύω ως άνθρωπος ότι με πολλή δουλειά όλα μπορείς να τα καταφέρεις και προσωπικά να ξέρετε, είμαι πολύ δουλευταράς!”

Στη συνέχεια ο “ισχυρός” άνδρας της ομάδας ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς για την πολύτιμη προσφορά τους, καθώς επίσης φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και φίλους τους σωματείου που βοήθησαν τη φετινή χρονιά. Ως ελάχιστο δείγμα “ευγνωμοσύνης” μάλιστα  απένειμε στον καθένα τους ξεχωριστά τιμητικές πλακέτες: Στον Σταύρο Πατσίλη και στο κατάστημα Πίτα Σέσουλα,  στον Κωνσταντίνο Ντούζο και στο κατάστημα Ψαρομεζέδες, στα στεγνοκαθαραστήρια StegnoPlus Χατζηκωνσταντή Κ. και ΣΙΑ, στο Μιχάλη Δεληνικόλα και στο κατάστημα Πίτα Καλαμάκι, στο Σάββα Κεφάλιανο και στο Cook Bar Enzzo, στον Άγγελο Ανδριανό και στο κατάστημα Malva Βριλησσίων, στο Δημήτρη Κόσμιο και στο κατάστημα Perfetto, στην Ευρωκλινική Αθηνών, στον κύριο Μαξακούλη Θύμιο και στο Maksa Travel, στον δήμαρχο Αιγάλεω Γιάννη Γκίκα, στον αντιδήμαρχο Νίκο Ασημακοπουλο, στον γιατρό της ομάδας Γιώργο Κελάλη, στον Βύρωνα Δική, στον Γκέκοβιτς Κωνσταντίνο, στον πρόεδρο του ερασιτέχνη Αιγάλεω ΑΟ Αντώνη Τιρτιράκη καθώς και στους προέδρους της ΠΑΕ Αιγάλεω, Γιάννη και Άρη Παλτόγλου.

Το μεγαλύτερο βραβείο στη μνήμη του Θ. Αναστασιάδη

Η στιγμή όμως που ο πρόεδρος του Αιγάλεω “λύγισε” φορτίζοντας, έντονα συναισθηματικά την ατμόσφαιρα, ήταν όταν αναφέρθηκε στο φίλο και “αδελφό” του Θεόδωρο Αναστασιάδη. Η συνεισφορά  του στο τμήμα του βόλεϊ ήταν ανεκτίμητη, αλλά δυστυχώς έφυγε πρόωρα από τη ζωή και δεν πρόλαβε να καμαρώσει την αγαπημένη του ομάδα στα “σαλόνια” του ελληνικού βόλεϊ.

Το σημαντικότερο βραβείο της ημέρας παρέλαβε η σύζυγος του αδικοχαμένου άνδρα, την ώρα που όλοι οι παρευρισκόμενοι, όρθιοι από τις θέσεις τους, ξέσπασαν σε συγκινητικά χειροκροτήματα, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής σε έναν γνήσιο και λατρεμένο φίλο της ομάδας, του οποίου ο αδόκητος θάνατος, αποτελεί μεγάλη απώλεια για όλη την πόλη.

Κατερίνα Βλάχου: Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να ζήσουμε ξανά κάτι τέτοιο…”

Έντονο ήταν το κοντράστ συναισθημάτων στη συνέχεια, καθώς μέσα σε αποθέωση και με το σύνθημα του κοινού “άλε, άλε άλε, άλεο, Αιγάλεω, Αιγάλεω…” να δονεί την ατμόσφαιρα του  “Σ. Βενέτης” είχαμε την απονομή μεταλλίων και της πολύτιμης κούπας στις μεγάλες πρωταγωνίστριες και πρωταγωνιστές της χρονιάς, μέσα σε έκρηξη πυροτεχνημάτων και κομφετί.

Τις πανευτυχείς αθλήτριες, το τεχνικό επιτελείο και τους συνεργάτες της ομάδας, που μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, χάρισαν έναν ακόμη σημαντικό λόγο στους φιλάθλους του Αιγάλεω να καμαρώνουν για τον αθλητισμό της πόλης τους.

Κατερίνα Βλάχου: Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να ζήσουμε ξανά κάτι τέτοιο…”

” Για μας αυτή η άνοδος είναι μία επιτυχία και δικαίωση των κόπων μας, αφού φτάσαμε μέχρι το τέλος και ολοκληρώσαμε σωστά τις προσπάθειές μας! Είμαστε όλες πάρα πολύ χαρούμενες, αν και ακόμη για να πω την αλήθεια, με τους πανηγυρισμούς, τα πάρτι και τις φιέστες, δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει! Είχαμε μία πολύ πιεστική χρονιά, με πολλές δυσκολίες και ευχαριστώ όλες μου τις συμπαίκτριες για τη βοήθειά τους στην επίτευξη του στόχου μας. Δεν ξέρω πολλές από μας θα καταφέρουμε να ζήσουμε ξανά κάτι τέτοιο, αφού σίγουρα θα έχουμε να θυμόμαστε σίγουρα όλη τη χρονιά ένα κατάμεστο γήπεδο να μας επιβραβεύει ακόμη και στις ήττες και να είμαστε όλοι ένα, μία “γροθιά” μέχρι τέλους” δήλωσε συγκινημένη και περήφανη στο Volleyplane.gr. η “κάπτεν και πασαδόρος του Αιγάλεω, Κατερίνα Βλάχου που αφιέρωσε την επιτυχία “στην ομάδα, στο προπονητικό επιτελείο και σε έναν άνθρωπο που είναι πάντα κοντά μου και με στηρίζει σε κάθε μου βήμα το, αγόρι μου”.

“Το Αιγάλεω είναι για τα δύσκολα”

Κι αν ο πρόεδρος κ. Βλάχος περίμενε 13 χρόνια για να δει την ομάδα του στα “σαλόνια”, τι να πει τότε κι η τεχνικός, Αγγελική Αντωνιάδου, που ονειρεύονταν τη φετινή άνοδο, από το 1984, είτε ως αθλήτρια με το “περιβραχιόνιο” της αρχηγού, είτε ως επικεφαλής του πάγκου του Αιγάλεω… Της μοναδικής φανέλας που έχει φορέσει μέχρι σήμερα στην καριέρα της!

“Από τη μέρα που ξεκίνησα εδώ ως αθλήτρια, είχα τη φιλοδοξία και το όνειρο να φτάσω ψηλά και να μπω στα μεγάλα “σαλόνια” του ελληνικού βόλεϊ. Φτάσαμε Α2 Κατηγορία, έπαιξα 20 χρόνια ως αρχηγός της ομάδας , έφυγα, επέστρεψα και όταν γύρισα ξανά μου θύμισε κάποιος φίλαθλος, πως παλιά είχα πει  “μια μέρα θα πάω το Αιγάλεω στην Α1 Κατηγορία”! Και τελικά αυτό είναι σήμερα πραγματικότητα. Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί το Αιγάλεω είναι η οικογένειά μου. Έχω μεγαλώσει εδώ, ξέρω κάθε γωνιά του γηπέδου, έχω ζήσει χαρούμενες και λιγότερο χαρούμενες στιγμές και έχω νιώσει την κάθε… ανάσα και το κάθε χειροκρότημα κάθε φιλάθλου στην κερκίδα” δήλωσε  συγκινημένη στο Volleyplanet.gr. η “αρχιτεκτόνισσα” των φετινών επιτυχιών του “City” που λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισε, αποκτούν μεγαλύτερη αξία: “Το Αιγάλεω είναι για τα δύσκολα. Ποτέ δεν συμφώνησα με κάποιους που έλεγαν στην αρχή ότι «το Αιγάλεω θα ανέβει πρώτο και αήττητο…» Πάντα στο Αιγάλεω μας κυνηγούσαν τα “ζόρια”, τα ζήσαμε και φέτος, τα νικήσαμε και όπως είπε και ο πρόεδρος, δεν θα είμαστε απλά μια ακόμη φωτοβολίδα στην κατηγορία, αλλά «ήρθαμε για να μείνουμε»!

Ήδη μάλιστα τις προσέχεις ημέρες η διοίκηση θα αρχίσει τη συζήτηση και τις διαπραγματεύσεις με τις αθλήτριες ενόψει της νέας σεζόν, όπου στόχος είναι να διατηρηθεί ο βασικός κορμός της ομάδας και να ενισχυθεί περαιτέρω με 4-5 αθλήτριες.

Η αυλαία της επίσημης φιέστας του Αιγάλεω έκλεισε με μελωδικό τρόπο, με τον τραγουδιστή Άγγελο Ανδριανό και τον Ματι Παλαιολόγο στα πλήκτρα, να ψυχαγωγούν και να ξεσηκώνουν την κερκίδα.

ΑΓΩΝΕΣ
16/03/2024

Σε τροχιά πλέι οφ ο Ηλυσιακός

Σε θέση πλέι οφ βρίσκεται ο Ηλυσιακός, ο οποίος επικράτησε με 3-1 σετ στην έδρα του Απολλώνιου και με τους τρεις βαθμούς της νίκης έφτασε τους 25, ισοβαθμώντας...