ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λεονταρίτης: «Γήπεδο 2000 θέσεων μέχρι το Νοέμβρη»

Λεονταρίτης: «Γήπεδο 2000 θέσεων μέχρι το Νοέμβρη»

Το μελάνι φαίνεται ότι δεν θα στεγνώσει εύκολα παρότι η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας αντρών ανήκει στο παρελθόν και προστίθεται στη μεγάλη ιστορία της χρυσής σελίδας του βόλεϊ που έχει ανοίξει η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η Σύρος.

Η δυναμική του νησιού στις διοργανώσεις δεν είναι τυχαία αφού Δήμος και Περιφέρεια έχουν ανθρώπους που αγαπάνε τον αθλητισμό και το βόλεϊ. Ένας από αυτούς είναι και ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Λεονταρίτης, τον οποίο γνωρίζουμε πριν ανακατευτεί με τα κοινά από τον Φοίνικα Σύρου.

Η… ατάκα της χρονιάς

Στην αρχή της σεζόν παραιτήθηκε από πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος ενώ ήταν ο μόνος που εξέφρασε ανοικτά την αντίρρησή του όταν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ «αποσχίστηκαν» από την χορηγία του ΟΠΑΠ, δηλώνοντας «Δεν μπορώ να μείνω σε έναν Συνεταιρισμό που δεν με εκφράζει. Σήμερα… σκοτώσατε το βόλεϊ, βρείτε τώρα ημερομηνία και για το μνημόσυνο».

Αλλά την ατάκα της χρονιάς την είπε λίγο πριν ξεκινήσει η διοργάνωση του Φάιναλ-4 του Κυπέλλου Ελλάδας, όταν στη συνέντευξη Τύπου απείλησε μέχρι και τους… επίδοξους χούλιγκαν που θα μπορούσαν να χαλάσουν τη γιορτή της Σύρου. «Αν κάποιος τολμήσει να κάνει το παραμικρό θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή θα το μετανιώσει πικρά. Είναι απειλή για τους χουλιγκάνους αυτό, όπως αυτοί απειλούν τις διοργανώσεις», είπε… και δικαιώθηκε!

Ιδιαίτερα αγαπητός αλλά περισσότερο μαχητικός, κατέβηκε με την κίνηση «Το Νότιο Αιγαίο μπροστά» αν και στην περίπτωσή μας θα του προσθέταμε και την κίνηση «Το βόλεϊ μπροστά» αφού έχει συμβάλει τα μέγιστα από όποιο πόστο κι αν βρίσκεται για το… αγαπημένο του βόλεϊ!

V.P: Γιατί πήρατε ξανά ένα Final4 στη Σύρο (σ.σ το προηγούμενο ήταν F-8);

Γ. Λ.: «Αγαπάμε το βόλεϊ το έχουμε αποδείξει. Η Σύρος έχει βολεϊκό κοινό το οποίο στηρίζει κάθε μεγάλη διοργάνωση και αποδεικνύεται αυτό και στους αγώνες του πρωταθλήματος αφού το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο ακόμα κι αν ο αντίπαλος δεν είναι μεγάλης δυναμικότητας. Είναι κάτι εντυπωσιακό. Αγαπάμε το βόλεϊ και θέλαμε να δούμε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση. Άλλωστε εγώ είχα δηλώσει από την αρχή και είχα ζητήσει τη διοργάνωση πρώτου καν προκριθεί ο Φοίνικας εκεί. Πιστεύαμε ότι θα είναι μια γιορτή για το ελληνικό βόλεϊ και μπορούσαμε να το κάνουμε και νομίζω ότι το αποτέλεσμα το αποδεικνύει».

V.P: Είναι καλό όταν υπάρχουν άνθρωποι σε πόστα που μπορούν να δώσουν ώθηση στο βόλεϊ. Τι άλλο να περιμένουμε στις Κυκλάδες;

Γ.Λ.: «Είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλουν να γίνουν κι άλλες πολύ μεγάλες εκδηλώσεις στο Νότιο Αιγαίο, στη Ρόδο, στην Κω, στη Σαντορίνη, στη Νάξο. Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάθε χρόνο θα διεκδικεί μια μεγάλη διοργάνωση γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε να διοργανώνουμε event υψηλού επιπέδου έχουμε την εμπειρία και θέλω αυτό που έχει φτιάξει η Σύρος να το μεταφέρουμε και αλλού. Ήδη υπάρχουν δυο πολύ καλές ομάδες στη Νάξο και στη Σαντορίνη στο γυναικείο βόλεϊ θα τις στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, θα μεταφέρουμε και κάποιες μεγάλες διοργανώσεις εκεί και νομίζω ότι τελικά το ελληνικό βόλεϊ το οποίο κάποτε είχε  κάποτε είχε τη δύναμή του στο Βορρά στην Ορεστιάδα, στην Αλεξανδρούπολη σιγά σιγά θα έρχεται και προς το Νότιο Αιγαίο».

V.P: Είδαμε στο Κύπελλο και βλέπουμε και στο πρωτάθλημα το γήπεδο γεμάτο αλλά παραμένει μικρό. Τι να περιμένουμε με το γηπεδικό ζήτημα;

Γ.Λ.: «Το θέμα του γηπέδου έχουμε αποφασίσει ως περιφέρεια να χρηματοδοτήσουμε την επέκταση του γηπέδου από τη φετινή χρονιά εάν πάνε όλα καλά γιατί ας μην ξεχνάμε πως ως χώρα περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Εάν όλα πάνε καλά και όπως έχουμε προγραμματίσει ελπίζω πως Οκτώβρη-Νοέμβρη το αργότερο αυτό το γήπεδο να είναι 2000 θέσεων να είναι τελείως διαφορετικό, να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ακόμα και αγώνες της Εθνικής ομάδας, και δεν χρειάζεται να σας το πω και τότε θα είναι κατάμεστο».

V.P: Παρότι ο Φοίνικας είχε εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, άντεξε στη φετινή κριτική και έκανε το «μπαμ» από τα μέσα της σεζόν. Γιατί δεν αρκεστήκατε στην παραμονή;

Γ.Λ: «Θέλουμε το μέγιστο ως ομάδα και θέλουμε να ανταμείψουμε τον κόσμο. Στο μέτρο του δυνατού με πολύ σύνεση κάνουμε ενώ είχαμε εξασφαλίσει ήδη την παραμονή από το Δεκέμβρη στην κατηγορία και θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την αύξηση του μπάτζετ το τολμήσαμε γιατί αισθανόμαστε ότι το οφείλαμε στον κόσμο. Αυτός ο κόσμος δεν είναι συνηθισμένος να βλέπει ομάδα η οποία δεν έχει στόχο την τετράδα ή τη διεκδίκηση ενός τίτλου. Αν και ξέρουμε πάρα πολύ καλά για να κερδίσεις έναν τίτλο στην Ελλάδα πέρα από το ότι πρέπει να φτιάξεις μια ομάδα με δυνατό μπάτζετ πρέπει να γίνεις δυνατός και εκτός γηπέδου. Εκτός γηπέδου εμείς είμαστε δυνατοί μόνο με τους φιλάθλους μας».

V.P: Βλέποντας την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ, ο Φοίνικας αντίστοιχα κυνηγάει έναν τίτλο αντίστοιχο;

Γ.Λ.: «Όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν κάτι. Για μας είναι «τίτλος» οι επιτυχίες που έχουμε κάθε χρονιά να κατορθώσει ένα τόσο μικρό νησί, το τονίζω νησί,  όχι οποιαδήποτε πόλη που έχει καταφέρει τόσα πολλά».

V.P: Αυτή είναι η καλύτερη πάσα για το λάβαρο που υψώθηκε στο κλειστό; Τι σηματοδοτεί;

Γ.Λ.: «Ήταν επιθυμία πολλών ετών και χαίρομαι που εκπληρώθηκε συμβολικά πριν από τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου! Στόχος είναι να γεμίσει και με άλλες επιτυχίες και γιατί όχι να χρειαστεί να δημιουργήσουμε και δεύτερο αφού θέλουμε το Φοίνικα να πρωταγωνιστεί».

V.P: Μια στροφή πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και έρχεται ένα ντέρμπι για το Φοίνικα κόντρα στον Ολυμπιακό, το οποίο θα κρίνει και την τετράδα. Ο στόχος;

Γ.Λ: «Είναι το ματς της χρονιάς όπως έχει εξελιχτεί η βαθμολογία είναι ένα παιχνίδι σαν τον ημιτελικό Κυπέλλου πρέπει να το κερδίσουμε και να μπούμε στην τετράδα για άλλη μια χρονιά. Είναι στραμμένη η προσοχή όλων των φίλων του Φοίνικα και θέλω να πιστεύω ότι οι παίκτες θα δικαιώσουν τη διοίκηση και τους φιλάθλους που έχουν αποδείξει τη στήριξή τους στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα». 

V.P: Πριν κλείσουμε θα ήθελα και δυο λόγια για τον πρόεδρο της ομάδας τον κ. Παλιόπορτα;

Γ.Λ.: «Είναι ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια στήριξε την ομάδα του Φοίνικα, είναι ο μέγας χορηγός και είναι από τους Έλληνες παράγοντες που βάζουν χρήματα. Χάρη σε αυτόν το χρόνο που διαθέτει για την ομάδα, το χρήμα αλλά περισσότερο την αγάπη του για την ομάδα κατόρθωσε να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο αλλά βεβαίως είχε και άξιους συμπαραστάτες και άξιους συνεργάτες, οι οποίοι βοήθησαν να έχει η ομάδα αυτή την πορεία. Όλα αυτά βέβαια πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη των φιλάθλων του Φοίνικα».

***Ευχαριστούμε τον Αντώνη-Χρύσανθο Σολάρη για τις φωτογραφίες