Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Περνάει από «αλκοοτέστ» στη Ν. Φιλαδέλφεια

Περνάει από «αλκοοτέστ» στη Ν. Φιλαδέλφεια

Η νίκη που θα επιτρέψει στις ομάδες να κάνουν χαρούμενες γιορτές, είναι το ζητούμενο στο αυριανό φινάλε του α’ γύρου της Α1 Γυναικών, όπου ο πρωταθλητής χειμώνα, Παναθηναϊκός έχει ρεπό και το ντέρμπι των δεύτερων, ΑΕΚ-Πανναξιακού (ΝΕΡΙΤ Sports) κλέβει την παράσταση.

Το ενδιαφέρον κορυφώνεται στις μάχες της 4άδας, αλλά και της σωτηρίας, όπου οι ομάδες θέλουν να αποχαιρετήσουν το 2014 με χαμόγελο και να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο με τη νέα χρονιά

Το μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής, που θα μεταδοθεί απευθείας από την ΝΕΡΙΤ Sports είναι στις 20.00 στο κλειστό της Ν.Φιλαδέλφειας, ανάμεσα στις Ευρωπαίες φέτος και ισόβαθμες στην 2η θέση, ΑΕΚ και Πανναξιακό, με τη διαφορά, ότι η ομάδα της Ναξου συνεχίζει το ευρωπαϊκό της όνειρο στο Τσάλεντζ Καπ.
«Περιμένουμε εδώ και καιρό το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι κι έχουμε δουλέψει καλά», δήλωσε ο Μανώλης Ρουμελιώτης ο οποίος θα έχει στη διάθεση του και την Στέλλα Λαγουδάκη με τον τεχνικό της Ένωσης να συμπληρώνει: «Σίγουρα αν συζητούσαμε πριν από κάποιους μήνες για το συγκεκριμένο ματς θα ήταν διαφορετικά τα δεδομένα, αλλά τώρα η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων δείχνει ότι είναι ένα ντέρμπι. Με την απόδοση και τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι τώρα δείχνουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε και το συγκεκριμένο παιχνίδι εφόσον έχουμε τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα που έχουμε δείξει μέχρι τώρα., Ελπίζουμε να γίνει ένα δυνατό παιχνίδι στο οποίο θα έχουμε και τη βοήθεια του κόσμου μας».

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα της Νάξου «μεθυσμένη» από την ιστορική πρόκριση επί της ελβετικής Νοσατέλ καλείται να επιστρέψει και πάλι στην ελληνική πραγματικότητ, που πολλές φορές κρύβει… εκπλήξεις. «Υπάρχει κούραση αλλά είναι φυσιολογικό. Περιμένω μια μεγάλη κόντρα κι ένα καλό παιχνίδι. Η ΑΕΚ μπορεί να είχε κάποια προβλήματα, ωστόσο είναι μια μεγάλη ομάδα, με έμπειρες αθλήτριες και βρίσκεται δίκαια ψηλά στη βαθμολογία αφού γίνεται καλή δουλειά. Κι εμείς από την πλευρά μας όμως είμαστε έτοιμοι για αυτή τη μάχη».

Η αυλαία της  αγωνιστικής ανοίγει στις 13.00 στον αγώνα της Χαλάστρας, όπου οι Μακεδόνες Αξιού φιλοξενούν τον σκληροτράχηλο ΟΠΕ Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δύο τεχνικών στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ, για αμφότερες τις ομάδες δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης.  «Η νίκη είναι μονόδρομος για να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Η ομάδα με το λιγότερο άγχος θα κερδίσει. Το Ρέθυμνο έχει την εμπειρία και παίζει αρκετά καλά, αλλά κι εμείς έχουμε τον νεανικό ενθουσιασμό», υποστήριξε ο προπονητής της «οικοδέσποινας , Μανώλης Σκουλικάρης ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία , ότι η κρητική ομάδα δεν θα γυρίσει στο Ρέθυμνο με άδεια χέρια. «Είναι ένα ακόμη δύσκολο ματς. Οι Μακεδόνες έχουν ανέβει το τελευταίο διάστημα αλλά κι εμείς πιστεύω ότι θα παίξουμε καλά και θα διεκδικήσουμε τη νίκη» τόνισε ο προπονητής του ΟΠΕΡ, Νίκος Ζιώγας.

Μία φίλη από τα παλιά

Ο Ολυμπιακός, έχοντας αποχαιρετήσει για φέτος τα ευρωπαϊκά του όνειρα, επικεντρώνει πλέον το ενδιαφέρον του στα «καθ’ ημάς», αρχής γενομένης από τη Σαντορίνη. Στον αγώνα που θα αρχίσει στις 16.00 οι πρωταθλήτριες, θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες με μια φίλη από τα παλιά, την πρώην ερυθρόλευκη άσο, Ράντι Τένεβα.
Η Βουλγάρα ακραία, που εδώ και καιρό ταλαιπωρείται με ένα πρόβλημα στη μέση, δεν είναι στην καλύτερή της κατάσταση, αλλά σήμερα πήρε μέρος κανονικά στην προπόνηση θα προσπαθήσει να βοηθήσει τη νεοφώτιστη ομάδα στο κυνήγι της νίκης.
«Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι, το οποίο θέλουμε να ευχαριστηθούμε. Παίζουμε με τους πρωταθλητές, με μία πάρα πολύ καλή ομάδα και θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση για να έχουμε καλές γιορτές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί, αφού όπως πάντα μπαίνουμε στο γήπεδο για να διεκδικήσουμε τη νίκη», δήλωσε η Ελένη Μεμετζή.

«Πλέον το μυαλό μας είναι στην Ελλάδα» δήλωσε στο www.volleyplanet.gr o τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Νικολάκης, ο οποίος χαρακτήρισε το ματς «πολύ σημαντικό και δύσκολο», ενώ για την Τένεβα αρκέστηκε να δηλώσει τα εξής: «Θα συναντήσουμε μία καλή μας φίλη. Μιλάμε αρκετά με συχνά με την Ράντι και της εύχομαι τα καλύτερα».
Όπως και ο Α.Ο Θήρας, έτσι και οι νταμπλούχες αναμένεται να παραταχθούν πλήρεις.

“Ο θάνατός σου , η ζωή μου”

Αγώνας δίχως αύριο είναι στο Κατσάνειο η αναμέτρηση, Ηρακλής-Μαρκόπουλο, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την σωτηρία των ομάδων.
Κόντρα στην παλιά του ομάδα, ο τεχνικός του «Γηραιού», Γιάννης Ορφανός αναμένεται να παραταχθεί πλήρης, καθώς η επιστροφή των Πάντεβα, Παλτιμσιζόγλου, Δαμιανίδου αναμφίβολα θα ενισχύσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης. «Αν θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία, αυτό το ματς είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να πάρουμε μια νίκη ψυχολογίας, η οποί παράλληλα θα κρατήσει σε κοντινή μας απόσταση το Μαρκόπουλο» τόνισε ο προπονητής των γηπεδούχων, κ. Ορφανός, ο οποίος αναφερόμενος στην πρώην του ομάδα επεσήμανε πως «πάντα όταν παίζεις με την πρώην ομάδα σου είναι κάτι το ιδιαίτερο, κι έτσι αισθάνομαι κι εγώ, αλλά το μυαλό μου είναι στο πως θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου τον Ηρακλή να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα».

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, η ομάδα των Μεσογείων, έχοντας λύσει την συνεργασία της με την Πράντο, ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη πλήρης, αλλά και με έναν πονοκέφαλο για τον Σέρβο τεχνικό, Βέκσο Ιβάνοβιτς. Αυτός αφορά τη λίμπερο των φιλοξενούμενων,Τόνια Κοκκίου, η οποία βρίσκεται στην δωδεκάδα, αλλά έχει μία θλάση Α’ βαθμού, που καθιστά τη και θα αποφασιστεί λίγο πριν το παιχνίδι , η συμμετοχή της. Εχει μια μικρή θλάση Α βαθμού . «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Ο Ηρακλής δεν έχει νίκη αλλά αυτό τον κάνει πιο επικίνδυνο γιατί θα ρισκάρει. Αν πάρουμε το τρίποντο είμαστε καλά, αλλά αν χάσουμε θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση» υποστήριξε ο Σέρβος τεχνικός των φιλοξενούμενων.

Ώρα για… ποδαρικό εντός έδρας

Την ίδια ώρα, στις 18.00 λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από το Κατσάνειο, δύο ακόμη ομάδες, ΣΑΑΚ Ανατόλια-ΓΣ Ηλιούπολης παίζουν στο κλειστό του Ανατόλια «τα ρέστα τους» στη μάχη της παραμονής. Η Μαριαλένα Δραγουμάνου των γηπεδούχων ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο γόνατο της και τέθηκε στη διάθεση του Σωκράτη Τζιουμάκα ο οποίος σημείωσε: «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για την πρώτη εντός έδρας νίκη απέναντι σε μια ομάδα ίδιου επιπέδου με εμάς και με την οποία έχουμε τους ίδιους στόχους. Η Ηλιούπολη ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα κάνοντας μαζεμένες νίκες ενώ εμείς τώρα δείχνουμε να βρίσκουμε τον εαυτό μας».
Για τη νεοφώτιστη ομάδα, που θέλει να επιστρέψει πάση θυσία στις νίκες, απούσα θα είναι και πάλι η Νατάσα Μαρκοπούλου. «Είναι ένα ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν τους ίδιους στόχους. Προερχόμαστε από ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό αλλά δεν τα καταφέραμε και σίγουρα υπάρχει ένας προβληματισμός, ωστόσο συνεχίζουμε την προσπάθεια» τόνισε η τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας, Δήμητρα Λυκογιάννη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:
Χαλάστρας, 13.00, ΑΣ Μακεδόνες – ΟΠ Ρεθύμνου (Βασιλειάδης-Μπουγιούκας, Καραγιάννης)
Θήρας, 16.00, ΑΟ Θήρας – Ολυμπιακός ΣΦΠ (Μιχαήλογλου-Καψάσκης, Τριανταφύλλου)
Κατσάνειο, 18.00, ΓΣ Ηρακλής – ΑΟ Μαρκοπούλου (Γεωργιάδης-Τσιούλα, Κωνσταντινίδης)
Ανατόλια, 18.00, ΣΑΑΚ Ανατόλια – ΓΣ Ηλιούπολης (Δανιηλίδου-Κυριακόπουλος, Γεωργιάδης)
Ιωνικού, 20.00 (ΝΕΡΙΤ Sports) ΑΕΚ – ΑΟΝ Πανναξιακός (Κυριοπούλου-Μεταξά, Ράπτης)

Η βαθμολογία: 1.Παναθηναϊκός 30, 2.Ολυμπιακός 21, 4.ΑΕΚ 21, 3.Πανναξιακός 21, 5.ΑΟ Θήρας 16, 6.Ηλιούπολη 9, 7.ΟΠΕΡ 9, 8.Μαρκόπουλο 8, 9.Μακεδόνες 6, 10.Ανατόλια 6, 11.Ηρακλής 0
*Ολυμπιακός, ΑΕΚ έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...