DARK ROOM

«Μάγεψε» το… ποταμίσιο τουρνουά water volley στη Λιουμπλιάνα (fot-vid)

«Μάγεψε» το… ποταμίσιο τουρνουά water volley στη Λιουμπλιάνα (fot-vid)

Για μια ακόμη φορά οι πρωταγωνιστές του αθλήματος απέδειξαν πως το βόλεϊ είναι “παντός καιρού και πάσης επιφάνειας”, αφού για 2η φορά στην ιστορία του αθλήματος παίχθηκε στη Λιουμπλιάνα βόλεϊ σε νερό, στο πλαίσιο της προβολής του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα φιλοξενήσει η Σλοβενία μαζί με την Πολωνία (26/8 – 11/9).

Πριν από 3 χρόνια, παραμονές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019, στη Λιουμπλιάνα, αποφάσισαν να κινήσουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων για το μεγάλο ραντεβού του αθλήματος,  διοργανώνοντας  έναν αγώνα βόλεϊ, στον οποίο οι παίκτες έπαιξαν σε μια πλωτή εξέδρα στον ποταμό Λιουμπλιάνιτσα.

Πρόσφατα στην ίδια περιοχή οι διοργανωτές έστησαν ακριβώς στη μέση του ποταμού ένα κανονικό τουρνουά με τη συμμετοχή πρώην παικτών της Εθνικής Σλοβενίας και των σημερινών αστέρων του σλοβενικού μπιτς βόλεϊ.

Το φαντασμαγορικό αυτό show, που παρακολούθησαν χιλιάδες ακροβολισμένοι θεατές σε τείχη, όχθες και γέφυρες του ποταμού, συμμετείχαν συγχρονισμένοι κολυμβητές, μουσικοί και χορευτές, που έπαιξαν στα διαλείμματα μεταξύ των αγώνων. Μάλιστα με τη δύση του ηλίου η εικόνα έγινε άκρως εντυπωσιακή, με το θέαμα να παίρνει άλλη διάσταση, χάρη στις φωτεινές γραμμές LED που σηματοδοτούσαν τις γραμμές και τα περιγράμματα του πλωτού αγωνιστικού χώρου.