BEACH VOLLEY

Μαναβή/Καλαμαρίδου: Πρωτιά στο Thessaloniki Grand Slam και ψυχολογία για τα παγκόσμια τουρνουά

Μαναβή/Καλαμαρίδου: Πρωτιά στο Thessaloniki Grand Slam και ψυχολογία για τα παγκόσμια τουρνουά
Μετά τη 2η θέση στο Athens Golden Cup, οι Δήμητρα Μαναβή, Μυρτώ Καλαμαρίδου πανηγύρισαν το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο στο φετινό πανελήνιο σιρκουΐ μπιτς βόλεϊ στο Thessaloniki Grand Slam στην πλατεία Αριστοτέλους με τις κερκίδες να είναι κατάμεστες από κόσμο.
Η εθνική ομάδα της άμμου αγωνιζόμενη έντος έδρας επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κόντρα σ’ ένα ζευγάρι που έκανε τρομερή προσπάθεια στο τουρνουά της Θεσσαλονίκης ξεκινώντας από τα προκριματικά και φτάνοντας ως τον τελικό.
Αρκετά νευρικό το ξεκίνημα και των δύο ομάδων με το γρήγορο 3-0 των Μαναβή, Καλαμαρίδου να γίνεται εξίσου γρήγορα 3-2 και τις Παρισάκη, Ματιάδη να παίρνουν για πρώτη φορά το προβάδισμα στο 8-9 και να φτάνουν στο +2 (11-13) με δύο άουτ επιθέσεις.
Η αντίδραση όμως ήρθε γρήγορα με τις Μαναβή, Καλαμαρίδου να μετατρέπουν το 12-14 σε 15-14 και στο 16-16 έτρεξαν σερί 4-0 για να πάρουν το πρώτο σετ με 21-17.
Το δεύτερο ξεκίνησε όπως και το πρώτο με ένα γρήγορο 4-0, αλλά και πάλι η διαφορά εξανεμίστηκε καθώς το 7-3 έγινε 7-7 με άσο της Ματιάδη. Η… αντεπίθεση όμως δεν είχε συνέχεια με τις Μαναβή, Καλαμαρίδου να ξεφεύγουν ξανά με 10-7, να ανεβάζουν τη διαφορά στο 14-9 και εκεί ουσιαστικά κρίθηκαν όλα με το δεύτερο σετ να κλείνει στο 21-12.

Μαναβή, Καλαμαρίδου: «Ο τίτλος στο Thessaloniki Grand Slam μας δίνει ψυχολογία για τα παγκόσμια τουρνουά»

Η Δήμητρα Μαναβή που έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα τρία τελευταία Thessaloniki Grand Slam τόνισε: «Πήραμε ένα μεγάλο μάθημα γενικότερα από το τουρνουά στο Σύνταγμα. Μέσα από αυτό κάναμε το καλύτερο στην Αριστοτέλους. Η αλήθεια είναι ότι το θέλαμε λίγο παραπάνω εδώ στη πόλη μας τη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα μαγικό τριήμερο. Ο κόσμος αγκαλιάζει το μπιτς βόλεϊ και το απέδειξε με την παρουσία του παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Εύχομαι να γίνεται κάθε χρόνο όλο και καλύτερο και μακάρι να γίνουν και τα τελικά στη πλατεία Αριστοτέλους» είπε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τουρνουά της Πολωνίας που ακολουθεί:

«Το τουρνουά μας έχει δώσει μεγάλη ψυχολογία και πάμε να μπούμε στο κυρίως ταμπλό στη Πολωνία. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα παλέψουμε για όλες μας τις δυνάμεις γι’αυτό».

Το πρώτο τουρνουά MASTERS κατέκτησε και η Μυρτώ Καλαμαρίδου, η οποία δεν έκρυψε τη χαρά της για τον τίτλο.

«Ένα μικρό άγχος υπήρχε. Ήμασταν στη πόλη μας σε γεμάτες κερκίδες με φίλους και συγγενείς. Υπήρχε επίσης και μεγάλος ενθουσιασμός για τον τελικό. Μπήκαμε στο γήπεδο σκεφτόμενες να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, όπως και κάναμε. Το αποτέλεσμα που θέλαμε ήρθε και είμαστε πολύ χαρούμενες γι’αυτό.

Γενικά ήταν μία πολύ ωραία διοργάνωση παρά τις καιρικές συνθήκες, ο κόσμος ήταν παρόν και παρακολουθούσε τα παιχνίδια. Φέτος υπήρχε και δεύτερο γήπεδο δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους αθλητές να αγωνιστούν στη πλατεία Αριστοτέλους και έδωσε μεγαλύτερη αίγλη».

Ματιάδη, Παρισάκη: «Χαρούμενες που φτάσαμε από τα προκριματικά στον τελικό, στόχος μας ο Άγιος Νικόλαος»

Από το νο7 στα προκριματικά στη 2η θέση στο Thessaloniki Grand Slam για την Βασιλική Ματιάδη και την Ιωάννα Παρισάκη.

Το ελληνικό δίδυμο που ένωσε τις δυνάμεις του για πρώτη φορά, μίλησαν για την κατάκτηση της 2ης θέσης στη πλατεία Αριστοτέλους.

Η Βασιλική Ματιάδη δήλωσε: «Είναι πολύ θετικό που φυάσαμε μέχρι τον τελικό. Είναι το 4ο τουρνουά φέτος που παίζουμε από τα προκριματικά και προφανώς θα υπάρξει διαφορά στη δυναμικότητα, καθώς δώσαμε έξι παιχνίδια για να φτάσουμε μέχρι το τελικό. Είμαστε η μόνη ομάδα που φτάσαμε δύο φορές φέτος από τα προκριματικά μέχρι τον τελικό σε τουρνουά του πανελληνίου» είπε αρχικά και συνέχισε αναφορικά για το πως συνδυάζει την μητρότητα με τον πρωταθλητισμό.

«Είναι αρκετά δύσκολο, όμως είναι εξίσου δύσκολο για έναν πατέρα να βρίσκεται πίσω στο σπίτι με δύο παιδιά για να μπορώ να κάνω εγώ το όνειρό μου. Οπότε τον ευχαριστώ πολύ που βρίσκεται δίπλα μου και με στηρίζει σε κάθε μου βήμα».

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη διοργάνωση του Thessaloniki Grand Slam και η Ιωάννα Παρισάκη, η οποία ευχαρίστησε όλους όσοι βρίσκονται στο πλευρό τους.

«Ήταν υπέροχα. Τα γήπεδα στη πλατεία Αριστοτέλους ήταν φοβερά. Ήταν σωστή η επιλογή της τοποθεσίας από την ομοσπονδία. Είχαμε πολλούς θεατές και ο κόσμος αγάπησε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες. Τώρα πάμε στην Ίο και ευελπιστούμε να είμαστε απευθείας στο κυρίως ταμπλό για να διεκδικήσουμε και εκεί ό,τι καλύτερο. Ευχαριστούμε επίσης τον προπονητή μας Φερνάντο Μπιλλήρη και τους χορηγούς μας Regency Casino στη Θεσσαλονίκη, Bodytalk Hellas, το φούρνο παραδοσιακό στη πλατεία Αριστοτέλους για την στήριξη σ’αυτό το τουρνουά».