ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Μαζεύει εμπειρίες το νέο «αίμα»

Μαζεύει εμπειρίες το νέο «αίμα»

Hπροετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει της πρεμιέρας των υποχρεώσεων της στο European League 2015 (Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Ιουλίου στο ΔΑΚ Ευόσμου με αντίπαλο την Ρουμανία) συνεχίζεται ενώ στο γκρουπ των 15 αθλητών  έχουν προστεθεί και τρία νέα πρόσωπα.

Ο λόγος για τους Κυριάκο Σπυριούνη (ΑΟΝΣ Μίλων), Παρασκευά Τσέλιο (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης) και Γιώργο Παπαλεξίου (ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου), οι οποίοι αποτελούν στελέχη των εθνικών ομάδων ανάπτυξης, αλλά κλήθηκαν από τον Σωτήρη Δρίκο και τον Κώστα Δεληκώστα προκειμένου να πραγματοποιήσουν σειρά ατομικών προπονήσεων, αλλά και να λάβουν μέρος στις προπονήσεις των ανδρών.

«Όταν ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον κ. Καλλιμάνη ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο ένιωσα τεράστια έκπληξη αφού δεν το περίμενα καθόλου. Αυτό που βιώνουμε εδώ και δέκα ημέρες είναι μια εξαιρετική εμπειρία αφού οι ατομικές προπονήσεις με τον κ. Δεληκώστα μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, ενώ η συμμετοχή μας στις προπονήσεις με τους μεγάλους καταλαβαίνουμε τι είναι το υψηλό επίπεδο», τόνισε ο Γιώργος Παπαλεξίου.

«Στην αρχή ήμουν λίγο επιφυλακτικός, αλλά όταν δέχθηκα το δεύτερο τηλεφώνημα τότε το πίστεψα, αλλά και πάλι ήταν μια τεράστια έκπληξη για μένα», παραδέχθηκε ο Παρασκευάς Τσέλιος και συμπλήρωσε: «Είναι μια μεγάλη εμπειρία όλο αυτό το δεκαήμερο. Οι μεγάλοι μας συμβουλεύουν συνεχώς, μας μιλάνε και βλέπουμε καθημερινά πως δουλεύουνε και προσπαθούμε κι εμείς να ακολουθήσουμε το ρυθμό τους».

Για τον Κυριάκο Σπυριούνη (MVP του Πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων στο Καρπενήσι, όπου με τον Μίλωνα κατέκτησε τον τίτλο) η κλήση του ήταν μια έκπληξη, αλλά αναμενόμενη.
«Η αλήθεια είναι ότι αργά ή γρήγορα το περίμενα ότι θα μετείχα σε μια προετοιμασία της ανδρών, αφού για όλα τα παιδιά η μεγάλη εθνική είναι ένα όνειρο και αποτελεί την ύψιστη διάκριση το να βρίσκεσαι με τους καλύτερους», εξήγησε ο νεαρός ακραίος και συνέχισε: «Ήθελα αυτό το καλοκαίρι να κάνω προπονήσεις με την Ανδρών κι όταν ανακοινώθηκαν τα 15 ονόματα σκέφτηκα ότι θα πρέπει να περιμένω άλλο ένα χρόνο, αλλά μετά ενημερώθηκα ότι θα βρεθώ κι εγώ στην Θεσσαλονίκη οπότε σίγουρα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Κι αυτό που κάνουμε εδώ με τις ατομικές προπονήσεις, που μας βοηθούν να βελτιωθούμε αλλά και να αντιληφθούμε πολλά πράγματα για τη λειτουργία της ομάδας, δείχνει ότι μας υπολογίζουν κι αυτό μας κάνει να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο».

Τέλος, να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες ο Ντίμα Φιλίποφ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον αυχένα, ωστόσο οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό και ο 25άχρονος πασαδόρος θα είναι στην αποστολή.