ΔΙΕΘΝΗ

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028.

«Θα προσφέρουμε 5ετή συμβόλαια σε περίπου 25 παίκτες από τις εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών. Έτσι, οι προπονητές θα γνωρίζουν σε ποιους ή ποιες διεθνείς μπορούν να βασιστούν σίγουρ, ενώ κανένας αθλητής ή αθλήτρια δεν θα μπορεί να επιλέξει σε ποιο τουρνουά θα συμμετάσχει και σε ποιο όχι” εξήγησε σε συνέντευξή του στο Sportal.bg ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Λιουμπομίρ Γκάνεφ σε μια προσπάθεια της Ομοσπονδίας της χώρας να προστατευτεί από σύνηθεις καταστάσεις όπου οι αθλητές/αθλήτριες αποφασίζουν οικειοθελώς να παραλείψουν μια σεζόν με την εθνική ομάδα ή ένα συγκεκριμένο τουρνουά. Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία θα παρέχει σε κάθε παίκτη βοήθεια από προπονητές, ασφάλιση και ό,τι είναι απαραίτητο, ενώ αν παρελπίδα σημειωθεί κάποιος τραυματισμός ο άτυχος διεθνής θα λάβει πλήρη υποστήριξη για την αποθεραπεία του, καθώς και χρηματική αποζημίωση.

“Αν κάποιος παίκτης θέλει να χαλαρώσει το καλοκαίρι και να πάει διακοπές με τη γυναίκα του, θα είναι εκτός Εθνικής! Η ιδέα μας είναι ότι κάθε παίκτης δεν πρέπει να αποφασίζει μόνος του πότε θα παίξει και πότε θα ξεκουραστεί” είπε ο θηριώδης Βούλαγρος πρώην πρωτααθλητής Ελλάδας του Άρη Θεσσαλονίκης (1996-1997) σε συνέντευξή του στο Sportal.bg .