ΔΙΕΘΝΗ

Με Αθανασόπουλο στο τιμόνι και την επόμενη 4ετία η Τσεχία

Με Αθανασόπουλο στο τιμόνι και την επόμενη 4ετία η Τσεχία

Η διεθνής αναγνώριση του Έλληνα τεχνικού  και ομοσπονδιακού τεχνικού της Τσεχίας, Γιάννη Αθανασόπουλου συνεχίζεται, καθώς η Ομοσπονδία της χώρας, ανανέωσε τη συνεργασίας της με τον προπονητή της ουγγρικής Βάσας για ακόμη 4 χρόνια.

Ο 43χρονος κόουτς, που θα παραμείνει στον πάγκο της γυναικεία ομάδας της Τσεχίας μέχρι το 2025, σε αυτά τα τρία χρόνια της θητείας του στην ομάδα, με τη σκληρή δουλειά, τον επαγγελματισμό, το ήθος την προσωπικότητα και φυσικά τις φοβερές γνώσεις του στο άθλημα, έχει κερδίσει το σεβασμό του τσεχικού βόλεϊ, που στο πρόσωπο του τεχνικού από το Χολαργό, βρήκε τον άνθρωπο που αναζητούσε χρόνια για να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε νέες διακρίσεις και διεθνή καταξίωση.

«Σε τρία χρόνια κατάφερε να καλύψει τον βασικό στόχο που είχαμε θέσει, την πρόκριση στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του η ομάδα έχει εξαιρετικό κλίμα. Με την εμπειρία, τις γνώσεις αλλά και την δημοφιλία που απολαμβάνει από όλη την ομάδα, έχει καθιερωθεί για τα καλά στο τσεχικό περιβάλλον», δήλωσε ο πρόεδρος της Τσεχικής Ομοσπονδίας  Βόλεϊ, Μάρεκ Πάκοστα για το Γιάννη Αθανασόπουλο, που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι της Τσεχίας, τον Απρίλιο του 2019, την οδήγησε στην κατάκτηση του Εuropean League.

Στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών, η Τσεχία προκρίθηκε από τον όμιλο, έχασε στη φάση των 16 από την Τουρκία και τερμάτισε στην 15η θέση.  Παράλληλα η 22η θέση που κατέχει με 158π στην παγκόσμια κατάταξη, της εξασφάλισε τη συμμετοχή της μετά από 12 χρόνια στο Μουντοβόλεϊ του 2022, που θα διεξαχθεί σε Πολωνία και Ολλανδία.

Απόλυτα όμως ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με τους Τσέχους είναι και ο Έλληνας προπονητής που δηλώνει ότι μιλάει την ίδια γλώσσα βόλεϊ με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και τα καλύτερα… έρχονται για την Τσεχία!

«Νιώθω ότι έχω ακόμα κάτι να δώσω στο τσέχικο βόλεϊ. Χάρη στην απόδοση της εθνικής ομάδας, ο μεγαλύτερος στόχος μου είναι να φέρω περισσότερα παιδιά σε αυτό το άθλημα και να πετύχω σε διεθνείς διοργανώσεις κύρους. Έχω βρει ανθρώπους στην ομάδα, που μιλούν την ίδια γλώσσα βόλεϊ με μένα. Όλες οι απαιτήσεις που είχα πάντα ικανοποιούνταν και μπορούσα να επικεντρωθώ μόνο στο βόλεϊ. Επιπλέον, προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου θέλω να προσπαθήσω για επιτυχία με την ομάδα».