Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Με εννέα ομάδες, χωρίς wild card και τις συνηθισμένες υποσχέσεις

Με εννέα ομάδες, χωρίς wild card και τις συνηθισμένες υποσχέσεις
Και μετά την είδηση… η ΕΣΑΠ υποσχέθηκε ότι ρίχνει το βάρος της στην άρτια διεξαγωγή του υποσχόμενη να είναι το καλύτερο πρωτάθλημα από κάθε άλλη φορά!
Στην ίδια ανακοίνωση για το… καλύτερο πρωτάθλημα, πέφτοντας ήδη στην πρώτη αντίφασή της ανακοινώνει ότι η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 25/9! Μα τόσα χρόνια βαρεθήκαμε να φωνάζουμε ότι η κλήρωση πρέπει να γίνεται νωρίς όπως σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα στα οποία τηρούνται οι προκηρύξεις και υπάρχει στοιχειώδης οργάνωση ώστε να μην περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να μάθουμε πόσες ομάδες θα συμμετέχουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΕΣΑΠ ανακοινώνει ότι σε έκτακτο σημερινό της ΔΣ αποφάσισε OMOΦΩΝΑ την μη χορήγηση κάρτας ελεύθερης συμμετοχής για την περίοδο 2023/2024 , θεωρώντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις συνηγορούν στο γεγονός ότι η από κοινού με την Ομοσπονδία (την οποία και ευχαριστούμε για την στήριξη και συνεργασία της) προσπάθεια διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος με δέκα αγωνιστικά ισχυρές και φερέγγυες ομάδες (και μάλιστα με κριτήρια, κατά το μέτρο του δυνατού, αντικειμενικά και μετρήσιμα) δεν εκτιμήθηκε με τον δέοντα τρόπο. 

Συνεχίζουμε ενωμένοι ρίχνοντας όλο μας το βάρος στην άρτια διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματός μας, η κλήρωση του οποίου προγραμματίστηκε να διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα και το οποίο υποσχόμαστε ότι θα είναι καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά.

Ταυτόχρονα δεσμευόμαστε, να γίνουν όλες οι απαιτούμενες θεσμικές και κανονιστικές παρεμβάσεις, ώστε το επόμενο πρωτάθλημα 2024/2025 να διεξαχθεί με δώδεκα ομάδες, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν μέχρι και πέντε αλλοδαπούς αθλητές».