BEACH VOLLEY

Με Φινλανδία το φετινό ποδαρικό των Αρβανίτη/Καραγκούνη στη Ντόχα

Με Φινλανδία το φετινό ποδαρικό των Αρβανίτη/Καραγκούνη στη Ντόχα

Στη μάχη της ολυμπιακής πρόκρισης ρίχνονται από αύριο στο Κατάρ οι διεθνείς πρωταθλήτριες του μπιτς βόλεϊ Βίκυ Αρβανίτη/Πένυ Καραγκούνη. Tα “χρυσά κορίτσια” της άμμου, έπειτα από τη σημερινή κλήρωση στην Ντόχα,  καλούνται στην πρεμιέρα του παρθενικού φετινού τουρνουά World Tour να ξεπεράσουν στο Β΄ προκριματικό γύρο το φινλανδικό εμπόδιο των Λάχτι/Πάρκινεν για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό του τετράστερου ιστορικού τουρνουά, που για πρώτη φορά στην ιστορία του φιλοξενεί αγώνες γυναικών.

Το δίδυμο των πρωταθλητριών της Φινλανδίας,  Ταρού-Λάχτι Λιουκόνεν/Ανίνα Παρκίνεν, στις μία και μοναδική συνάντηση που είχε μέχρι σήμερα με την ομάδα μας άνοιξε λογαριασμό, κερδίζοντας  στο τετράστερο τουρνουά της Οστράβα του 2019, με 2-1 σετ (13 – 21, 21 – 19,15 – 10).

Παράλληλα η 28χρονη Λάχτι με συμπαίκτρια την πρώην άσο του Ολυμπιακού και κορυφαία βολεϊμπολίστρια της χώρας της, Ρίκα Λεχτονεν, το 2015 είχαν κερδίσει τις διεθνείς μας στην Αυστρία με 2-0 σετ στο πλαίσιο των τελικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος , στο Κλάνκενφουρτ.

Η Λάχτι που έναν χρόνο αργότερα έσμιξε με την 25χρονη Παρκινεν στο τουρνουά CEV Jurmala Masters της Λιθουανίας και σήμερα συνθέτουν το κορυφαίο δίδυμο της χώρας τους που φγουράρει με την παρτενέρ της στην 35η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 2.600 βαθμούς, ενώ λίγο πιο κάτω, στην 39η θέση με 2.460 βαθμούς βρίσκονται οι Ελληνίδες διεθνείς.