ΔΙΕΘΝΗ

Με «Μήτσο» στον τελικό η Τρεντίνο (video)

Με «Μήτσο» στον τελικό η Τρεντίνο (video)

Ό,τι δεν κατάφερε ο Δημήτρης Τζούριτς στο κορεατικό πρωτάθλημα με την Kepco 45, όπου τερμάτισε στην 3η θέση, ο διεθνής άσος μας το κατάφερε επιστρέφοντας στο ιταλικό Τρέντο, όπου ως παίκτης της Τρεντίνο επιβλήθηκε στον χθεσινό 3ο ημιτελικό με 3-2 (25-20 29-27 22-25 25-27 16-14) της Περούτζια και προκρίθηκε στον τελικό της ιταλικής λίγκας με αντίπαλο τη Μόντενα.

Με τον  Ματέι (Καζίσκι) και τον “Μήτσο” να συναγωνίζονται στο “Pala Trento” για τον τίτλο του τοπ σκόρερ, Βούλγαρο σουπερστάρ, η Τρεντίνο, βρέθηκε να προηγείται με 2-0 σετ και έδειχνε να “καθαρίζει” το ματς.

djuric_mitar

Ωστόσο παρά τους 25 πόντους του Βούλγαρου σουπερστάρ των γηπεδούχων και τους 23π αντίστοιχα του διεθνούς μας, ο Σέρβος Ατανασίεβιτς των φιλοξενούμενων που με 29 πόντους αναδείχθηκε τελικά τοπ σκόρερ, έδωσε στην ομάδα του αναπληρωματικού χθες, Γιώργου Τζιουμάκα το σύνθημα της αντεπίθεσης, που οδήγησε στην ισοφάριση 2-2 των σετ και στο τάι μπρέικ.

Τελικά όμως έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς 2 ωρών και 27 λεπτών η ομάδα του Τζούριτς κατάφερε στις λεπτομέρειες να φτάσει στη νίκη και μέσα σε αποθέωση από περίπου 4.000 φίλους της να “σφραγίσει” το τελευταίο εισιτήριο του τελικού των πλέι οφ του ιταλικού πρωταθλήματος.

Εκεί την Κυριακή 3 Μαϊου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πρώτη φιναλίστ, Μόντενα, κόντρα στην οποία, με πλεονέκτημα έδρας για την Τρεντίνο, θα διεκδικήσει το… scudetto στις 3 νίκες.