ΔΙΕΘΝΗ

Με Νώντα Γεροθόδωρο η πρεμιέρα του VNL γυναικών στην Αττάλεια

Με Νώντα Γεροθόδωρο η πρεμιέρα του VNL γυναικών στην Αττάλεια

Με τον διεθνή μας διαιτητή Νώντα Γεροθόδωρο να συγκαταλέγεται στην ελίτ των διαιτητών της διοργάνωσης ανοίγει σήμερα σε Αττάλεια (Τουρκία) και  Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία) η αυλαία του  Volleyball Nations League γυναικών. Ο κ. Γεροθόδωρος βρίσκεται ήδη στην Αττάλεια, όπου θα σφυρίξει στην Τουρκία αγώνες του 1ου ομίλου γυναικών (Τουρκία, Βουλγαρία, Ιαπωνία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Γερμανία και Γαλλία)

Συνολικά 16 ομάδες (Βουλγαρία, Βραζιλία, Γερμανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κορέα, Ολλανδία, Πολωνία, Σερβία, ΗΠΑ, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Γαλλία, Ιαπωνία) θα παίξουν 12 αγώνες σε τρεις αγωνιστικές εβδομάδες. Οι επτά κορυφαίες ομάδες και η διοργανώτρια της τελικής φάσης Ταϊλάνδη εξασφαλίζουν την πρόκριση στο Final Eight, που θα διεξαχθεί στην Μπανγκόκ από 20-23 Ιουνίου.

Ο νικητής της φετινής διοργάνωσης θα κερδίσει 1 εκατομμύριο δολάρια, ο φιναλίστ 500.000 δολάρια και ο 3ος της κατάταξης θα κερδίσει 300.000 δολάρια. Η τέταρτη ομάδα θα λάβει 180. δολάρια, η 5η 130.000 δολάρια, η 6η 85.000 δολάρια, η 7η  65.000 δολάρια και η 8η 40.000 δολάρια.

Οι αγώνες της φάσης των ομίλων θα φιλοξενηθούν στην Αττάλεια (Τουρκία), το Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία), το Άρλινγκτον (ΗΠΑ), το Μακάο (Κίνα), τη Φουκουόκα (Ιαπωνία) και το Χονγκ Κονγκ (Κίνα).

Η Τουρκία είναι η κάτοχος του τίτλου, ενώ η Γαλλία θα κάνει το ντεμπούτο της στο Nations League αυτή τη σεζόν, αντικαθιστώντας την Κροατία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη σεζόν το VNL θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διανομή των τελευταίων εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Το αποτέλεσμα κάθε αγώνα θα επηρεάσει τη θέση των ομάδων στην παγκόσμια κατάταξη, σύμφωνα με την οποία θα επιλεγούν άλλες πέντε ομάδες για το Παρίσι.

Από σήμερα, η Βραζιλία, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Πολωνία, η Σερβία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν προκριθεί στο Ολυμπιακό τουρνουά. Η διοργανώτρια χώρα, η Γαλλία, συμμετέχει αυτόματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων είναι διαθέσιμο ΕΔΩ .

ΔΙΕΘΝΗ
16/07/2024

Επιμένει… γαλλικά ο Ράπτης

Για δεύτερη σερί σεζόν, ο διεθνής Έλληνας ακραίος Αλέξανδρος Ράπτης θα αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα αφού μπορεί ο ΠΑΟΚ να του έδωσε… γη και ύδωρ...