ΔΙΕΘΝΗ

Με Ουκρανία αντί Ρωσίας το Μουντοβόλεϊ 2022 σε Πολωνία – Σλοβενία

Με Ουκρανία αντί Ρωσίας το Μουντοβόλεϊ 2022 σε Πολωνία – Σλοβενία

Λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η FIVB αντικατέστησε την Ρωσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών, που θα διεξαχθεί φέτος τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο στην Πολωνία και τη Σλοβενία, με το αντίστοιχο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ουκρανίας.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να υπάρξει και άλλη συνδιοργανώτρια χώρα, αφού στην ανακοίνωσή της Παγκόσμια Ομοσπονδία Βόλεϊ αναφέρει ότι σε “μια σαφή επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, υπάρχει επίσης η δυνατότητα για ένα ή περισσότερα ευρωπαϊκά έθνη να συμμετάσχουν με την Πολωνία και τη Σλοβενία ​​στη διοργάνωση της εκδήλωσης”.

Εξάλλου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας,  Mikhail Melnyk , έλαβε επιστολή από τη Διεθνή Ομοσπονδία Βόλεϊ, η οποία ανέφερε  ότι η Ουκρανία θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 αντί για τη Ρωσία στον Α’ όμιλο. Αντίπαλοί των Ουκρανών θα είναι η Σερβία, η Τυνησία και το Πουέρτο Ρίκο.

Σύμφωνα με την FIVB, με την Πολωνία και τη Σλοβενία ​​να έχουν ήδη προκριθεί για τη διοργάνωση, η Ουκρανία έχει κληθεί να αντικαταστήσει τη Ρωσία στη σειρά αγώνων ως η επόμενη ομάδα με την υψηλότερη κατάταξη στην Παγκόσμια Κατάταξη.

Αυτή θα είναι η δεύτερη παρουσία των Ουκρανών σε Mundovolley, αφού στο παρελθόν  έπαιξαν μόνο μία φορά – το 1998 – και κατέλαβαν τη 10η θέση.

Στο αντίστοιχη διοργάνωση των Γυναικών, που θα φιλοξενηθεί σε Πολωνία-Ολλανδία τη θέση της Ρωσίας, πήρε η Κροατία.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα από την αντικατάσταση των ρωσικών εθνικών ομάδων από το Παγκόσμιο Κύπελλο, λόγω των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, η Διεθνής Ομοσπονδία Βολεϊ, αφαίρεσε το δικαίωμα φιλοξενίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από τη Ρωσία και παράλληλα απέκλεισε συλλόγους και ομάδες της χώρας από όλα τα διεθνή τουρνουά.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία εξάλλου στη σχετική της ανακοίνωση αναφέρει για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πως σε “μια σαφή επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, υπάρχει επίσης η δυνατότητα για ένα ή περισσότερα ευρωπαϊκά έθνη να συμμετάσχουν με την Πολωνία και τη Σλοβενία ​​στη διοργάνωση της εκδήλωσης”