ΑΓΩΝΕΣ

«Με το ένα πόδι» στην 4άδα η ΑΕΚ, 0-3 το Μαρκόπουλο

«Με το ένα πόδι» στην 4άδα η ΑΕΚ, 0-3 το Μαρκόπουλο

Το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της Volley League γυναικών έκανε η Α.Ε.Κ., η οποία επικράτησε στο κλειστό των Μεσογείων με 3-0 σετ του Μαρκόπουλου.

Η Ένωση χρειάζεται δύο σετ στον επαναληπτικό στην Νέα Φιλαδέλφεια την Μεγάλη Τετάρτη για να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Ο Α.Ο.Μ. έχει δύσκολο έργο, καθώς θα χρειαστεί καθαρή νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ και να κατακτήσει το χρυσό σετ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι αθλήτριες του Γιουνούς Οτσάλ πίεσαν από την γραμμή του σερβίς, παίρνοντας 10 άσσους με μόλις 3 χαμένα. Η Γιαμίλα Νίζετιχ με 17 πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ για την Α.Ε.Κ., που αγωνίστηκε χωρίς την Ροσίρ Καλντερόν, με την Κωνσταντίνα Βλαχάκη να παίζει στα άκρα. Από το Μαρκόπουλο, η Οντριάνα Φιτζμόρις είχε 9 πόντους.

Πριν την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκε η κεντρική του Α.Ο.Μ. Αλίσα Φίτερερ για την ανάδειξή της ως KYANA MVP της 22ης αγωνιστικής. Την βράβευση έκανε Βικτωρία Λουπάκου, διευθύντρια μάρκετινγκ της Lenovo, χορηγού του Α.Ο. Μαρκοπούλου, ενώ παρέλαβε το βραβείο από την κόρη της, Αγγελική Μπενέζη, η οποία αγωνίζεται στις νεάνιδες του συλλόγου των Μεσογείων.