ΔΙΕΘΝΗ

Μένει Ιταλία η Ανθούλη, έρχεται η Μπακοδήμου και ακολουθεί η Τσιτσιγιάννη

Μένει Ιταλία η Ανθούλη, έρχεται η Μπακοδήμου και ακολουθεί η Τσιτσιγιάννη

Δυνατή εκπροσώπηση θα έχει το ελληνικό βόλεϊ στα ιταλικά γήπεδα και τη νέα σεζόν, με μία αθλήτρια να ανανεώνει τη θητεία της και δύο νεαρές άσους να δοκιμάζουν την πρώτη τους εμπειρία στη γειτονική χώρα.

Η Μάρθα Ανθούλη θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό της Κύπριας μπλοκέρ, Κατερίνας Ζακχαίου, καθώς  η διεθνής μας διαγώνια ανακοινώθηκε και επίσημα από την ιταλική Reale Mutua Fenera Chieri ’76.

Έπειτα λοιπόν από την αποχώρηση της Βελγίδας, Kaja Grobelna, η 20χρονη Ελληνίδα “μπόμπερ” (2.04μ) θα αποτελέσει για 2η σεζόν το “βαρύ πυροβολικό” της Κιέρι, με την οποία πανηγύρισε το Cev Cup.

“Η πρώτη μου σεζόν με τον Chieri ήταν φανταστική, όλοι με βοήθησαν πραγματικά να εγκατασταθώ τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στη χώρα, δημιούργησα υπέροχες αναμνήσεις και είχα υπέροχες εμπειρίες” δήλωσε αρχικά η Μάρθα Ανθούλη,  χαρακτήρισε τον εαυτό της πραγματικά τυχερή και χαρούμενη.  

“Το επίπεδο της ομάδας, οι συμπαίκτες μου είναι φανταστικοί και όλοι στον σύλλογο είναι εξυπηρετικοί και μας αντιμετωπίζουν σαν οικογένεια. Θέλω απλώς να συνεχίσω να δουλεύω και να βελτιώνομαι για να ελπίζω να φτάσω στο μέγιστο της απόδοσής μου και να δώσω τα πάντα για τον σύλλογο” τόνισε η Ανθούλη, που έδωσε το στίγμα των δραστηριοτήτων της ενόψει της νέας σεζόν: “Τώρα ξεκουράστηκα. Ξεκίνησα προπονήσεις με βάρη και ίσως προσπαθήσω να κάνω μπιτς βόλεϊ μέχρι τον Ιούλιο, που θα ξεκινήσω την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα. Στο μεταξύ θα κάνω και μερικές διακοπές και θα περάσω πολύ ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου”.

Λίγο πιο βόρεια, κοντά στις Άλπεις η διεθνής Φαίη Μπακοδήμου  θα συνεχίσει την ελληνική παράδοση στην ιταλική Honda Olivero San Bernardo Cuneo, ομάδα που αγωνίστηκε πριν μερικά χρόνια (2020-2021) η διεθνής Όλγα Στράντζαλη, με συμπαίκτρια τη Ζακχαίου. H 24χρονη διεθνής ακραία (1.81μ) και κόρη του νέου τεχνικού του Άθλου, Γιώργου Μπακοδήμου, μετά τον υποβιβασμό του Ηλυσιακού, πλέον “ανοίγει  τα φτερά” της και είναι έτοιμη να δοκιμάσει τις δυνάμεις της, στη δεύτερη διεθνή της εμπειρία, μετά την παρουσία της στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με το Πανεπιστήμιο Towson. Εκτός από τη Μπακοδήμου η Κούνεο ενισχύθηκε φέτος με την Ιταλίδα πασαδόρο, Ναόμι Σινιορίλε και τη διεθνή διαγώνια της Σερβίας, Άνα Μπιέλιτσα.

Ήδη πάντως η νεαρή άσος μας, έχει ξεκινήσει καθημερινή συστηματική δουλειά για βελτίωση της φυσικής κατάστασης, προκειμένου να παρουσιαστεί πανέτοιμη στο πρώτο προσκλητήριο της Κούνεο, ενόψει της νέας ανταγωνιστικής και απαιτητικής σεζόν.

Η τρίτη Ελληνίδα άσος που θα παρελάσει στα γήπεδα της Ιταλίας είναι η Μαρία Τσιτσιγιάννη. Η Βολιώτισσα διαγώνια της Εθνικής μας, έπειτα από δύο επιτυχημένες σεζόν με τον Ολυμπιακό, δεν θα συνεχίσει στις ερυθρόλευκες, με τις οποίες φέτος στέφθηκε Κυπελλούχος, ενώ δύο χρονιές ήταν φιναλίστ στο πρωτάθλημα, με πολύ καλή πορεία και στην Ευρώπη. Η 24χρονη διεθνής (1.88μ) , που μπροστά της έχει σε λίγους μήνες την πρόκληση με τα “γαλανόλευκα”  για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα της καριέρας της. Παρά το ενδιαφέρον κι άλλων ευρωπαϊκών συλλόγων, η Τσιτσιγιάννη θα αγωνιστεί τελικά στα ιταλικά γήπεδα. Για την ώρα τελεί πάντως σε αναμονή καθώς εξετάζει τη πιο συμφέρουσα πρόταση για το μέλλον της, ώστε να καταλήξει στην ιδανική επιλογή.