Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μέντεζ ο πρώτος!

Μέντεζ ο πρώτος!

To… μπαμ με την απόκτηση του γνώριμου στο ελληνικό κοινό, πρώην διεθνή Κουβανού άσου Μεντεζ Ερνάντεζ έκανε η Παναχαϊκή, που μετά τις πρόσφατες ανανεώσεις, ανακοίνωσε έτσι το πρώτο της ξένο φετινό απόκτημα.

Η διοίκηση της ομάδας βόλεϊ της Παναχαϊκής, ανακοινώνει την συμφωνία της με τον Κουβανό ακραίο Μεντεζ Ερνάντεζ (Sirianis Mendez Hernandez) που θα αποτελέσει τον πρώτο ξένο για την αγωνιστική περίοδο 2014-15.

Ο Μεντεζ είναι γεννημένος στην Κουβά στις 14 Μαρτίου του 1983, έχει ύψος 1.96 και έχει χριστεί διεθνής καθώς έχει αγωνιστεί στην Εθνική Κούβας από το 2001 ως το 2005.

Ο Κουβανός είναι γνώριμος και στους ελληνικούς φιλάθλους από την θητεία του στον Αρη Θεσσαλονίκης την περίοδο 2010-11 ενώ έχει αγωνιστεί επίσης στα πρωταθλήματα Πολωνίας, Κούβα και Κατάρ.

Η διοίκηση της Παναχαϊκής έχει στα χέρια της το προσύμφωνο συνεργασίας με τον Κουβανό παίκτη ο οποίος αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές Αυγούστου ώστε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτή τη σημαντική μεταγραφή έπαιξαν μεγάλο ρόλο οι προσωπικές γνωριμίες και επαφές του νέου Διευθυντή Μάρκετινγκ των “ροσονέρι”, Δημήτρη Δημητρακόπουλου.

Θυμίζουμε πως το 2010, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο πρωτάθλημα της Πολωνίας με τα “χρώματα” της Γιάνταρ,  ο Κουβανός άσος, σε έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε, βρέθηκε στον οργανισμό του παραπάνω από το επιτρεπό όριο της ουσίας ψευδοεφεδρίνης (Pseudoephedrine, που περιλαμβάνονταν στην απαγορευμένη λίστα της WADA).

Ο παίκτης, που από παιδί αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας (άσθμα), έλαβε ένα φάρμακο, που εν αγνοία του περιείχε την απαγορευμένη ουσία και η FIVB του επέβαλλε τρίμηνη ποινή τιμωρίας. Στη συνέχεια όμως και αφού το β’ δείγμα δεν έδειξε κάτι ύποπτο, ο αθλητής μετά την πειστική του ομολογία και την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών εγγράφων, που κρίθηκαν επαρκή από την FIVB, δεν είχε περαιτέρω συνέπειες.