ΔΙΕΘΝΗ

Mήνυμα ζωής από Λαμπρινίδου

Mήνυμα ζωής από Λαμπρινίδου

Λίγες ώρες πριν την σημερινή “Γιορτή της Γυναίκας”η διεθνής άσος της Τρεντίνο, Μαρία Λαμπρινίδου και οι συμπαίκτριές της με μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία  στήριξαν τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ANVOLT, που μάχεται ενάντια στον καρκίνο και έστειλαν το μήνυμα της  πρόληψης σε όλες τις γυναίκες.

Με την ευκαιρία λοιπόν της Ημέρας της Γυναίκας (Μάρτιος 6-7-8), η ANVOLT διοργανώνει «τρεις ημέρες» δωρεάν εξετάσεων για την πρόληψη του καρκίνου (γυναικολογικές, μαστού και pap-test) σε κλινικές του Τρέντο, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που θέλει να ανταμείψει όλες τις γυναίκες που ενδιαφέρονται για την υγεία τους.

Οι παίκτριες λοιπόν της Τρεντίνο Ρόσα στηρίζοντας με τον τρόπο τους αυτή την κίνηση ζωής χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και με επικεφαλής την αρχηγό Μαρκιορόν, βοήθησαν εθελοντικά ενημερώνοντας κυρίως τις νεαρές γυναίκες που συνήθως λόγω της καλής τους υγείας, έχουν την τάση να υποτιμούν τους ελέγχους αυτούς, αδιαφορώντας κάποιες φορές για την απαραίτητη πρόληψη.

trentino rossa_lamprinidou_maria

Πρόκειται για ένα κέντρο πρόληψης του καρκίνου, αλλά και υποστήριξης των παθόντων. Η συνεργασία αυτή με την ΑΝVOLT ξεκίνησε εδώ και 2 εβδομάδες, όπου διαφημίζονται με πανό στο γήπεδό μας, μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια στους αγώνες μας κλπ” εξηγεί στο Volleyplanet η διεθνής κεντρικός της Τρεντίνο Μαρία Λαμπρινίδου για αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία και συμπληρώνει.

“Xθες ειδικά είχαμε πάει στο κέντρο για να εξεταστούμε και οι ίδιες (υπέρηχο μαστού, τεστ Παπ κλπ). Σκοπός μας είναι να προωθηθεί το έργο του εθελοντικού οργανισμού. Βοηθάμε την επικοινωνία του, ενώ με αφορμή τη γιορτή της γυναίκας δώθηκε περισσότερη δημοσιότητα και προβλήθηκε καλύτερα από τα τοπικά κανάλια”.