ΔΙΕΘΝΗ

Μολίνα, Ρενάν, Μπέικ και άλλος… καλός κόσμος στη Λίγκα της Ινδονησίας

Μολίνα, Ρενάν, Μπέικ και άλλος… καλός κόσμος στη Λίγκα της Ινδονησίας

Γνώριμα ονόματα των γηπέδων μας, μεταξύ των οποίων o ακραίος του Μίλωνα, Πέδρο Μολίνα και οι άσοι του Άθλου Ρενάν Μπουιάτι,  Μοχαμντρέζα Μπέικ, θα “λάμψουν” στο προσεχές πρωτάθλημα της Ινδονησίας, όπου οι εγχώριες ομάδες μοίρασαν μπόλικο χρήμα για βραχυπρόθεσμα συμβόλαια σε διεθνείς ξένους άσους με θητεία σε σημαντικά πρωταθλήματα.

Στο 22ο Πρωτάθλημα της χώρας, που άρχισε χθες, 25 Απριλίουκαι θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου 2024 η πρωταθλήτρια LavAni Allo Bank, στην προσπάθεια να διατηρήσει τα σκήπτρα της και να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος Ινδονησίας με τρεις σερί κατακτήσεις, πραγματοποίησε ιδανική πρεμιέρα κερδίζοντας εντός έδρας με 3-0 (25-16, 25-22, 25-20) σετ την Jakarta Garuda Jaya.

Οι πρωταθλητές Ινδονησίας ακολούθησαν σχεδόν την ίδια συνταγή και φέτος… Πέρυσι η ομάδα  πανηγύρισε τον τίτλο με τον 32 Βραζιλιάνο “γίγαντα” των 2.17 εκατοστών Λεάντρο Μαρτινς Σίλβα, τον οποίο αντικατέστησε με τον “δίδυμο”  συνομήλικο συμπατριώτη του και ισουψή (2.17μ) διεθνή πρώην “μπόμπερ” του Άθλου Ορεστιάδας, Ρενάν Μπουιάτι. Μαζί με τον διεθνή της Βραζιλιάς, από το κλειστό “Ν. Σαμαράς” στη Τζακάρτα είναι και ο Ιρανός συμπαίκτης του, Μοχαμαντρέζα Μπέικ. Ο “Merciless”, όπως είναι το παρατσούκλι του Μπέικ,  με 15 πόντους (13/17επ., 2 μπλοκ) μάλιστα αναδείχθηκε τοπ σκόρερ της πρεμιέρας, αφήνοντας τρίτο σκόρερ με 11π (8/17επ., 3 άσοι) τον Ρενάν. Έναν παραπάνω πόντο από τον Βραζιλιάνο διαγώνιο σημείωσε ο Ινδονήσιος Φάουζεν Νιμπράς των φιλοξενούμενων, που σταμάτησε στους 12π με 12/24 επ.).

Στη μάχη της διάκρισης του τίτλου ρίχνονται σήμερα και οι υπόλοιπες ομάδες… Την Jakarta STIN BIN, πριν από τη γαλλική Le Plessis-Robinson Volley-Ball, θα ενισχύσει ο Πορτορικανός σουπερστάρ του Μίλωνα και από τα σημαντικότερα “γρανάζια” της φετινής “μηχανής” του Σάκη Ψάρρα σε Ευρώπη και Ελλάδα, μαζί με τον Σέρβο μπλοκέρ, Στέφαν Κοβάτσεβιτς (2.07μ).

Ο Βραζιλιάνος “Λεαντράο” αναμένεται να δώσει επικές μονομαχίες με το Ρενάν στο φιλέ, αλλά ως αντίπαλος της πρώην ομάδας του, αφού φέτος  αγωνίζεται με τα “χρώματα” της Palembang Bank Sumsel Babel. Συμπαίκτης του Λεάντρο Μαρτινς Σίλβα στην ομαδα είναι και ο Τούρκος ακραίος της Μπούρσα Μπελεντιγεσπορ, Gökhan Gökgöz.

Από την “πόλη του Ρωμαίου και Ιουλιέτας”, Βέρονα και την ιταλική Λίγκα  ο διεθνής ακραίος Νουμόρι Κεϊτά (2.06μ) παίζει επίσης στην Τζακάρτα, αλλά για λογαριασμό της φιναλίστ Bhayangkara, αντί του γνώριμου Αμερικανού πρώην άσου του ΠΑΟΚ, Γκάρετ Μουαγκουτούτια. Διπλά του για την ενίσχυση της ομάδς είναι και ο διαγώνιος από την Ουγκάντα, Νταουντί Οκέλο.

Σε μία ακόμη ομάδα της Τζακάρτα, την Pertamina Energi θα αγωνιστεί ο θηριώδης (2.10μ) διαγώνιος συμπατριώτης του Μπέικ, ο Ιρανός Purya Yali αλλά και ο Αυστραλός ακραίος Luke Smith (2.04μ).

Από τη ρωσική Μπελογκόρι τέλος ο Μαροκινός διαγώνιος Μοχάμεντ Αλ Χατσντάντι θα βρεθεί στο τέλος της Ρωσικής Λίγκας στη Νότια Σουμάτρα για χάρη της Palembang Bank Sumsel Babel, όπως και ένας ακόμη Ιρανός, ο πρώην ακραίος της τουρκικής Cizre Belediyesi, Αρμιν Αφσί Φαρ (2.07μ).

Ενδεικτικό πάντως του επιπέδου του πρωταθλήματος της Ινδονησίας είναι ότι στο φετινό τιμόνι των 7 ομάδων 2 προπονητές από την Κούβα, 2 από Ιαπωνία, 2 Ινδονήσιοι και 1 από Κίνα.