Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μονομαχία τετράδας στην Αλεξανδρούπολη

Μονομαχία τετράδας στην Αλεξανδρούπολη

Από τις πιο δυνατές αναμετρήσεις της εμβόλιμης 8ης αγωνιστικής έχουμε την Τετάρτη στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο τοπικός Εθνικός υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό σε μια μονομαχία των δύο συλλόγων για την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος (9/12, 19.00)

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που προέρχεται από την ήττα στο Ζηρίνειο με 3-0 σετ από την Κηφισιά, θέλει με τη βοήθεια των φιλάθλων του να επιστρέψει στις νίκες και να κατακτήσει ένα «καθαρό» τρίποντο που θα τον εδραιώσει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Να σημειωθεί ότι στην έδρα τους οι ακρίτες έχουν μόνο μία ήττα από τον Ολυμπιακό.

«Μεγάλη πρόκληση η νίκη»

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Σάκης Μουστακίδης που είδε με χαρά τις προηγούμενες μέρες να επιστρέφει ο προ διετίας «πιστολέρο», Νίκολα Μιγιαήλοβιτς, δήλωσε: «Η ομάδα μου προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε ένα βαρύ πρόγραμμα με διαδοχικούς δύσκολους αγώνες. Δεν είναι εύκολο αλλά είναι μία μεγάλη πρόκληση για όλους μας.

Ο Παμβοχαϊκός έχει μεγάλη δύναμη στο σερβίς και στην επίθεση και πρέπει να κάνουμε σωστό, τακτικό και γρήγορο παιχνίδι για να τον αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά».

«Νίκη για πρώτη τετράδα»

Από την άλλη ο Παμβοχαϊκός με «πυρηνικό όπλο» τον Mvp Βραζιλιάνο Κάιο που τον οδήγησε  στην εκτός έδρας νίκη με 3-1 κόντρα στης Παναχαϊκή, στοχεύει σε μια ακόμη επιτυχία που θα τον διατηρήσει στο «κόλπο» της πρώτης τετράδας του βαθμολογικού πίνακα. Αγωνιστικά προβλήματα για την ομάδα της Κορίνθου δεν υπάρχουν.

Ο λίμπερο του Παμβοχαϊκού Νικήτας Εφραιμίδης σχολίασε για το ματς: «Παίζουμε σε μια δυνατή και παραδοσιακή έδρα. Ο Εθνικός δεν είναι τόσο δυνατός όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά διατηρεί τον ενθουσιασμό και τη δύναμη στην έδρα του με μία νεανική ομάδα.

Κλειδί για την αναμέτρηση είναι να χαλάσουμε την υποδοχή τους και να παίξουμε μπλοκ – άμυνα. Αν το κάνουμε αυτό καλά θα φύγουμε με νίκη. Σεβόμαστε τον Εθνικό. Για μας είναι σημαντική η νίκη ώστε να μείνουμε κοντά στους πρωτοπόρους, διαφορετικά θα δούμε αλλιώς τη συνέχεια».

5-0 το σερί του Εθνικού

Σε οκτώ αναμετρήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν μεταξύ των δύο ομάδων ο Εθνικός προηγείται στις νίκες με 5-3 και μάλιστα και οι 5 είναι συνεχόμενες. Στην Αλεξανδρούπολη ο Παμβοχαϊκός έχει μόλις μία νίκη σε τρεις αγώνες κι αυτή τον Δεκέμβριο του 2011.