ΔΙΕΘΝΗ

Μονπελιέ: Φιλική 4άρα της Γαλλίας επί της Βραζιλίας – Πάρτι με 3-1 οι Τουρκάλες επί των «τρικολόρ» (vid)

Μονπελιέ: Φιλική 4άρα της Γαλλίας επί της Βραζιλίας – Πάρτι με 3-1 οι Τουρκάλες επί των «τρικολόρ» (vid)

Σε ένα από τα τελευταία “τεστ” των ομάδων πριν από ταπροσεχή Παγκόσμια Κύπελλα ανδρών-γυναικών,  η Ολυμπιονίκης στους άνδρες Γαλλία σημείωσε το περασμένο Σάββατο μια εντυπωσιακή νίκη με 4-0 επί της Βραζιλίας σε φιλικό που έγινε στο Μονπελιέ, όπου λίγες ώρες νωρίτερα οι Γαλλίδες ηττήθηκαν με 3-1 σετ από την Τουρκία.

Μετά το πρόσφατο ισόπαλο α’ φιλικό 2-2 (24-26, 28-26, 32-20, 22-25) των ομάδων οι “πετεινοί,  καθοδηγούμενοι με μαεστρία από τον Ιταλό τεχνικό, Αντρέα Τζιάνι, που στα δυο τελευταία σετ έπαιξε με αναπληρωματικούς, κατάφερραν με κορυφαίους του Ν’ Γκαπέ (6π) και Τιγίε (8π) δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στη “σελεσάο”, στην οποία επέστρεψε ως διαγώνιος ο Γουάλας ντε Σόουζα (5π). Ο Λεάλ ήταν ένας από τους λίγους με την πιο σταθερή απόδοση, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ρενάν νταλ Ζότο.

Δείτε όλο το ματς Γαλλίας – Βραζιλίας 

Λίγο νωρείτερα, στο ίδιο γήπεδο, το αντίστοιχο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Γυναικών της Γαλλίας ηττήθηκε με 3-1 (25-20, 25-9, 14-25,25-22) από την Τουρκία  στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ομάδων για το Μουντιάλ των Γυναικών. Για τη φιλοξενούμενη ομάδα που είχε πλουραλισμό στην επίθεησ με 4 παικτριες με διψήφιο αριθμό πόντων 15 σημείωσε η Μπαλαντίν, ενώ τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν με 18 η Γαλλίδα Λουσίλ Ζικέλ.

Το τελευταίο τεστ για την τουρκική ομάδα του Ιταλού τεχνικού Τζιοβάνι Γκουιντέτι θα είναι κόιντρα στη χρυσή Ολυμπιονίκη των ΗΠΑ ΑΠΌ 27-30 Αυγούστου στο Λονγκ Άιλαντ και Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.