DARK ROOM

«Μπράβο ρε μάνγκα, δίδαξες… βόλεϊ» (fot-vid)!

«Μπράβο ρε μάνγκα, δίδαξες… βόλεϊ» (fot-vid)!

Μπορεί ένα κόμικ να εμπνεύσει τα παιδιά και να τα φέρει στο ομορφότερο άθλημα του κόσμου; Κι όμως στην Ιαπωνία μπορεί…

Ντοκιμαντέρ της ιαπωνικής τηελόρασης απέδειξε πως χάρις στον ήρωα ενός μάνγκα (σ.σ ιαπωνικά κόμικς) αυξήθηκαν τα παιδιά που πλέον ασχολούνται  με το βόλεϊ.

Ενώ λοιπόν από το 2012 είχε παρατηρηθεί μείωση των αθλητικών συλλόγων στην “Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου”, από το 2013 που γεννήθηκε το βολεϊκό μάνγκα  της Haruichi Furudate με τίτλο “Haikyu” και μεταδόθηκε ως anime από την τηλεόραση, ο αριθμός των συλλόγων βόλεϊ αυξήθηκε κατακόρυφα, όπως και ο αριθμός των μαθητών που στο προαύλιο των σχολείων τους “δέθηκαν” με το φιλέ.

stats_manga

Μάλιστα πολλοί Ιάπωνες ειδικοί το συγκρίνουν πλέον με τα άλλα δύο παλιότερα  αθλητικά “μάνγκα” που οδήγησαν χιλιάδες παιδιά στο μπάσκετ και στο τζούντο. Ο λόγος για το “Slum Dunk” το 1990 και το “Yawara” το 1986 αντίστοιχα.

slum_dunk

Το “Haikyu” που φέτος προβάλλεται για τρίτη σεζόν με τίτλο “Karasuno Koko VS Shiratorizawa Gakuen Koko” από την ιαπωνική τηλεόραση, αναφέρεται στην ιστορία του νεαρού Shoyo Hinata, ο οποίος υπέστη μια βαριά ήττα από τον “αιώνιο” αντίπαλό του, Tobio Kageyama.

Και ενώ ο Hinata αναζητά με πάθος τη ρεβάνς από τον αντίπαλό του αγωνιζόμενος στην σχολική ομάδα βόλεϊ Kurasuno, ανακαλύπτει ξαφνικά πως ο Kageyama είναι πλέον συμπαίκτης του και μαζί πλέον σχηματίζουν ένα απίστευτο δίδυμο, φόβο και τρόμο για τους αντιπάλους του.

Δείτε το video-trailer της νέας σεζόν και η συνέχεια επί της… οθόνης!

https://www.youtube.com/watch?v=xcu1bf-x2Hc