Α1 ΑΝΔΡΩΝ

MVP Γιορντάνοφ: «Θέλω να με θυμούνται ότι έδινα την ψυχή μου»

MVP Γιορντάνοφ: «Θέλω να με θυμούνται ότι έδινα την ψυχή μου»
Ο Βούλγαρος διαγώνιος του Παναθηναϊκού Μπόγιαν Γιορντάνοφ αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής MVP Βίκος Cola της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2018-19, καθώς στη νίκη του τριφυλλιού με 3-2 σετ επί του Παμβοχαϊκού σημείωσε 27 πόντους εκ των οποίων οι 26 από επίθεση και έναν άσσο.
Είναι η 63η φορά στην 20χρονη ιστορία του θεσμού που παίκτης του Παναθηναϊκού Α.Ο. αναδεικνύεται MVP αγωνιστικής και η τέταρτη μέσα στην σεζόν 2018-19 μετά την ανάδειξη του Αλέξανδρου Ράπτη ως MVP Βίκος Cola της 2ης αγωνιστικής, του Αξέλ Γιάκομπσεν της 6ης αγωνιστικής και του Σωτήρη Πανταλέοντα της 10ης αγωνιστικής.

«Θέλω να με θυμούνται ότι έδινα την ψυχή μου»

Ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ που έζησε στιγμές αποθέωσης στην Σύρο πριν και μετά τον αγώνα με τον Φοίνικα για την 20η αγωνιστική δήλωσε: «Πάντα προσπαθώ να παίζω καλά. Ειδικά εφέτος γουστάρω πολύ το κλίμα που υπάρχει με τα νέα παιδιά και τον προπονητή της ομάδας. Μιλάμε στο γήπεδο καλύτερα από ότι στα λόγια. Είμαι διπλά χαρούμενος γιατί ο τίτλος του MVP με τον Παναθηναϊκό ήταν κάτι που μου έλειπε και το ήθελα πολύ. Ευχαριστιέμαι πολύ που βρίσκομαι στο γήπεδο και που έχω την υγεία μου. Αυτό που θέλω να θυμούνται όλοι όταν σταματήσω το βόλεϊ είναι ότι άφηνα την ψυχή μου στο γήπεδο σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα. Και αυτός ο τίτλος είναι αφιερωμένος στους συμπαίκτες μου, στον προπονητή μου και στον σύλλογο».

Η DREAM TEAM 19HΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19
MVP ΒΙKOΣ COLA: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Βουλγαρία, διαγώνιος, Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Πασαδόρος: Ντίμα Φιλίποφ (ΠΑΟΚ)
Διαγώνιος: Νίκος Ζουπάνι (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
Ακραίοι: Ραφαήλ Κουμεντάκης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
Λίμπερο: Σπύρος Βελούδης (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
Κεντρικοί: Αλεξάνταρ Όκολιτς (Π.Α.Ο.Κ.), Παναγιώτης Πελεκούδας (Παναθναϊκός Α.Ο.) 

Πρώτη φορά με Παναθηναϊκό

Στην επιτυχημένη καριέρα του ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ έχει αναδειχτεί MVP Βίκος Cola άλλες 11 φορές στην Volley League αλλά είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola ως παίκτης του Παναθηναϊκού παρότι είχε αγωνιστεί στον αθηναϊκό σύλλογο και τη σεζόν 2010-11.

Έχει έξι ατομικούς τίτλους με τον Ολυμπιακό, τρεις με την ΕΑ Πατρών και από μία με τον ΑΟΠ Κηφισιάς και τον ΑΟ Φοίνικα Σύρου την περσινή σεζόν (2017-18). Επίσης έχει αναδειχτεί και MVP του πρωταθλήματος τη σεζόν 2012-13 με πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.