A2

«Ναύαρχος»…Δεληγιάννη!

«Ναύαρχος»…Δεληγιάννη!

Για τέταρτη χρονιά θα φοράει…τη στολή του Ναυάρχου Βότση, η Μαρία Δεληγιάννη αφού η έμπειρη προπονήτρια συμφώνησε με τη διοίκηση του Θεσσαλονικιώτικου συλλόγου για ανανέωση της συνεργασία τους.  Να σημειωθεί ότι ο Βότσης που συμμετείχε στο Β1 υποοόμιλο της Α2 γυναικών, έχασε για ένα πόντο την Τρίτη θέση της κατηγορίας που οδηγούσε στα πλέι οφ του βορείου ομίλου.

Ν.Votsis koouts deligianni 77

Όσον αφορά για τη συμφωνία της νέας περιόδου, η κ. Δεληγιάννη που είναι και παράλληλα συνιδιοκτήτρια των εγκαταστάσεων της  Avant Garde στο χωριό της Ειρήνης, σχολίασε στον Volleyplanet: «Είμαι ικανοποιημένη που θα συνεργαστούμε και πάλι με τη διοίκηση του Βότση για τέταρτη  χρόνια. Πρόκειται για ένα από τα πιο υγιή σωματεία της Ελλάδας! Ο σύλλογος αποτελείται από εξαιρετικούς ανθρώπους  που έχουν  αγάπη και σεβασμό για το άθλημα του βόλεϊ και τους αθλητές όλων των ηλικιών!»

Who is Who

Η Μαρία Δεληγιάννη αποτελεί μια από τις κορυφαίες πασαδόρους του γυναικείου βόλεϊ. με πολύ μεγάλη ιστορία στο άθλημα.Γεννημένη  στη Θεσσαλονίκη,  μητέρα δύο παιδιών και απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του ΑΠΘ με ειδικότητα στην Πετοσφαίριση, ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ  στον Άρη το 1977, όπου αγωνίστηκε ως το 1988.

Επαγγελματικές υποχρεώσεις την ανάγκασαν να μείνει στην Αθήνα για τρία χρόνια, όπου αγωνίστηκε με την ομάδα του Ιωνικού, με τον οποίο πήρε το πρωτάθλημα το 1989  σε μπαραζ στην Καρδίτσα κόντρα στον τότε σπουδαίο Φιλαθλητικό, με προπονητή το Γιώργο Δερμάτη και συμπαίκτρια τη Μαρία Κωστοπούλου.

deligianni_mayromatis_kardia_masters

Από το 1991 ως και το 1995 αγωνίστηκε και πάλι με τα χρώματα του Άρη. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Καβάλα και Πειραματικό, όπου το 2002 σταμάτησε την καριέρα της ως παίκτρια.

Ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Ομάδας από το 1980-1986, συμμετέχοντας σε Βαλκανιάδες, Μεσογειακούς και Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Votsis Deligianni palia 67890

Προπονητικά ξεκίνησε την καριέρα της από  το Πειραματικό  το 2001, ενώ τη σεζόν 2002-03 βρέθηκε στον Άρη ως βοηθός προπονητή και ακολούθησαν ο Φιλαθλητικός και πάλι το Πειραματικό (2005-11).  Μάλιστα το 2010 οδήγησε το Πειραματικό για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α1, με παίκτριες όπως η Βάσω Καραντάσιου και η Χαρά Σάκκουλα.

Τον Φεβρουάριο του 2012 ανέλαβε πρώτη προπονήτρια του Άρη και το καλοκαίρι του 2013 αντικατέστησε τον Κώστα Ιωαννίδη στο πάγκο του Ναυάρχου Βότση έως σήμερα.

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...