ΔΙΕΘΝΗ

«Ναι» του Ιράν μόνο για τις αλλοδαπές!

«Ναι» του Ιράν μόνο για τις αλλοδαπές!

Ο «θόρυβος» με την Γκόντσεχ Γκαβαμί λίγους μήνες πριν, ανάγκασε την Ομοσπονδία του Ιράν να επιτρέψει μόνο στις αλλοδαπές γυναίκες να παρακολουθήσουν το Ασιατικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ Ανδρών 2015.

Θυμίζουμε ότι από τη νομοθεσία απαγορεύεται στις γυναίκες να παρακολουθούν ανδρικά ομαδικά σπορ όπως το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο. Το Ιράν θα «σπάσει»  το έθιμο και θα επιτρέψει στις ξένες γυναίκες να παρακολουθήσουν αγώνες βόλεϊ αλλά δεν θα το επιτρέψει στις Ιρανές γυναίκες υπηκόους.

Το Ιράν προετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Ασιατικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ Ανδρών 2015 και ανακοίνωσε μέσω της Ομοσπονδίας ότι σε κάποιες γυναίκες (σ.σ αλλοδαπές) θα επιτραπεί να παρακολουθήσουν τους αγώνες από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που έχουν δημιουργηθεί στο στάδιο της Τεχεράνης.

«Οι αλλοδαπές, όπως οι εργαζόμενες σε πρεσβείες, οι οικογένειες ξένων ομάδων ή άλλες αλλοδαπές που ζουν στην Τεχεράνη, επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τους αγώνες βόλεϊ ανδρών», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Βόλεϊ του Ιράν Μαχμούντ Αφσαρντούστ στο IRNA.