Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νίκη από χρυσάφι για τον Άρη, 3-2 την Θέτιδα

Νίκη από χρυσάφι για τον Άρη, 3-2 την Θέτιδα

Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη, ο οποίος πήρε ένα σημαντικό δίποντο απέναντι στην Θέτιδα Βούλας, με 3-2 σετ (21-25, 25-19, 25-20, 18-25, 15-9). Με αυτή την πολύτιμη νίκη, οι κίτρινες του Χρήστου Πάτρα τερμάτισαν το σερί 5 ηττών στο πρωτάθλημα και άρχισαν νικηφόρα την σειρά των κρίσιμων αγώνων.

Με “όπλο” το μπλοκ του, και σε καλή βραδιά την Ζαντοροϊνάι και τις κεντρικές του (Πολυνοπούλου – Κοκότη), οι κίτρινες έφτασαν στην νίκη και το δίποντο απέναντι στην μαχητική, αλλά και προβληματική, σύμφωνα με την αρχηγό της (Ελευθερία Μανατογιάννη), Θέτιδα. Παρά την απουσία της Εύας Γεωργιάδου, ο Άρης πήρε μια νίκη από χρυσάφι σε μια δύσκολη μέρα για τον σύλλογο, με την επέτειο των τεσσάρων ετών από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού να βαραίνει το κλίμα. Έτσι, μείωσε την διαφορά από το Μαρκόπουλο (10η θέση) στον πόντ0 και πηγαίνει την επόμενη εβδομάδα στα Μεσόγαια για μια μονομαχία με έπαθλο την 10η θέση. Από την άλλη, η Θέτιδα, στο 10ο παιχνίδι της που κρίνεται στο τάι μπρέικ, πήρε άλλον έναν βαθμό, τον 7ο από ήττες σε τάι μπρέικ, και έφτασε στους 19, κάνοντας άλλο ένα βήμα για την είσοδο στα πλέι-οφ.

Το σόου της Ούτερμπακ έδωσε προβάδισμα στην Θέτιδα. Οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν από νωρίς, μετά από ένα γρήγορο σερί 4-0 (2-4), με τον Άρη να παίρνει στιγμιαία προβάδισμα από την Όλουτς για το 9-8. Από εκεί όμως, η Ούτερμπακ πήρε τις περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση και  ολοκήρωσε με άσο της ένα επιμέρους 10-3, μαζί με δυο μπλοκ από Νικολογιάννη και Σταυρινίδη, για το 12-18 της Θέτιδας. Ο Άρης απάντησε με ένα δικό του σερί, με αποκορύφωμα τον άσο της Όλουτς και το μπλοκ της Κοκότη, για να μειώσει τη διαφορά στους 3 (18-21). Τα λάθη όμως του Άρη έφεραν την Θέτιδα σε απόσταση αναπνοής από την κατάκτηση του σετ, κάτι που σφράγισε η Ούτερμπακ, μετά από 2 χαμένα setball, για το 21-25.

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό ξεκίνημά του, διαχειρίστηκε το προβάδισμα που πήρε και ισοφάρισε. Οι κίτρινες μπήκαν στο δεύτερο σετ αφηνιασμένες, με ένα γρήγορο 5-0 να αρχίζει με άσο της Μερτέκη και να κλείνει με μπλοκ της Πολυνοπούλου. Το +5 έγινε εξίσου γρήγορα +10 (12-2), μετά από δυο μπλοκ της Κοκότη και έναν άσο της Ζαντοροϊνάι. Νικολογιάννη και Σταυρινίδη ηγήθηκαν της πρώτης αντεπίθεσης της Θέτιδας, με μπλοκ της Κύπριας κεντρικής και τους πόντους να διαμορφώνουν το 12-7. Ο Άρης ξέφυγε ξανά στο +7, αλλά με τις ίδιες παίκτριες, και την στήριξη της Ούτερμπακ από το σερβίς, η Θέτιδα μείωσε στους 3 (20-17). Ο Άρης όμως σφράγισε το σετ, χάρη στις κεντρικές του. Η Πολυνοπούλου μπλόκαρε και η Κοκότη πήρε άσο για το 23-17, με την πρώτη να είναι αυτή που πήρε τον τελευταίο πόντο, για το 25-19.

Η ψυχραιμία στο τέλος έκρινε το τρίτο σετ υπέρ του Άρη, δίνοντας στις κίτρινες και το προβάδισμα με 2-1. Στην αρχή του σετ, καμία ομάδα δε μπόρεσε να ξεφύγει, με τα λάθη εκατέρωθεν να είναι ο κύριος λόγος πίσω από αυτό. Ο Άρης πήρε μια διαφορά 4 πόντων (16-12), με τα 3 μπλοκ της Κοκότη να ευθύνονται για αυτό. Η επιστροφή της Ούτερμπακ στο σερβίς έφερε ξανά την Θέτιδα στην διεκδίκηση του σετ, μετά τον άσο της Αμερικανίδας για το 17-15. Οι αλλαγή στην πάσα κράτησε την Θέτιδα στη διεκδίκηση, αλλά το σερβίς της Όλουτς δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή των φιλοξενούμενων, και η επίθεση άουτ της Ούτερμπακ έδωσε το σετ στον Άρη, με 25-20.

Οι φιλοξενούμενες έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ, χάρη στο σερί 9-1 στα μέσα του τέταρτου σετ. Η Θέτιδα πήρε το προβάδισμα νωρίς (2-7) μετά τον άσο της Ούτερμπακ και τον πόντο της Νικολογιάννη. Ο Άρης απάντησε με την Όλουτς να ισοφαρίζει σε 12-12, αλλά η Θέτιδα ξέφυγε ξανά, με τις Σταυρινίδη και Βλαχάκη να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο, φέρνοντας την Θέτιδα στο +8, μετά από το επιμέρους 1-9 για το 13-21. Ο Άρης προσπάθησε να επιστρέψει στην διεκδίκηση του σετ, αλλά ήταν κάτι πολύ δύσκολο, δεδομένης της διαφοράς, την οποία μείωσε μόνο μέχρι τους 5 πόντους (18-23). Η X-factor του Γιάννη Νικολάκη στο σετ, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, ήταν αυτή που σφράγισε με πόντο της το τέταρτο σετ υπέρ της ομάδας της, με 18-25.

Η αποτελεσματικότητα του Άρη και της Ζαντοροϊνάι έκριναν το τάι μπρέικ και το ματς υπέρ του Άρη. Η Θέτιδα πήρε το προβάδισμα στο τάι μπρέικ, με την Ούτερμπακ και το λάθος της Όλουτς για το 0-2, ενώ η Κενυάτισσα ισοφάρισε σε 2-2 με το μπλοκ της. Ένα γρήγορο σερί 3-0 των γηπεδούχων τις έφερε στο +3 (6-3), με τις Ζαντοροϊνάι και Όλουτς να παίρνουν τους πόντους. Η Βλαχάκη συνέχισε σταθερά στο σκοράρισμα, αλλά η Ξανθοπούλου διατήρησε το +3 στην αλλαγή τερέν (8-5). Νικολογιάννη και Μερτέκη αντάλλαξαν πόντους, με την Όλουτς να γράφει το 10-6. Η Ζαντοροϊνάι βρήκε το κενό στην άμυνα της Θέτιδας για το 12-7. Η Βλαχάκη έκανε το 13-9, αλλά η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη και εξάλειψε τα περιθώρια επιστροφής των φιλοξενούμενων. Μοιραία στο τέλος ήταν η Βλαχάκη, τα δυο λάθη της οποίας διαμόρφωσαν το 15-9, που σφράγισε την επιστροφή του Άρη στις νίκες με 3-2.

Α.Σ. ΑΡΗΣ – Α.Σ.Π. ΘΕΤΙΣ ΒΟΥΛΑΣ 3-2 (21-25, 25-19, 25-20, 18-25, 15-9)

Διαιτητές: Ισκάς, Αβραμίδης, Παρατηρητής: Δεληκωστίδης, Επόπτες: Σταυρίδου, Ψύχου, Γραμματεία: Κουμπλή.

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-7, 11-16, 15-21, 21-25
2ο σετ: 8-2, 16-10, 21-17, 25-19
3ο σετ: 8-7, 16-12, 21-19, 25-20
4ο σετ: 3-8, 12-16, 13-21, 18-25
5ο σετ: 5-3, 10-6, 12-7, 15-9

*Οι πόντοι του Άρη προήλθαν από 5 άσσους, 64 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων και της Θέτιδας προήλθαν από 5 άσσους, 65 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.

Α.Σ. ΑΡΗΣ (Χρήστος Πάτρας): Όλουτς 17 (13/39 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 48% υπ. – 23% άριστες), Πολυνοπούλου 6 (5/13 επ., 1 μπλοκ), Μερτέκη 13 (12/41 επ., 1 άσσος, 54% υπ. – 46% άριστες), Ξανθοπούλου 7 (3/10 επ., 4 μπλοκ), Ζαντοροζνάι 30 (25/51 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Κοκότη 11 (6/10 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ) / Ευθυμιοπούλου (λ, 41% υπ. – 15% άριστες), Τόλιου, Γζουντέλλη, Λαμπριανίδου.

Α.Σ.Π. ΘΕΤΙΣ (Γιάννης Νικολάκης): Φερέιρα 2 (2/4 επ.), Βλαχάκη 16 (15/44 επ., 1 μπλοκ, 35% υπ. – 18% άριστες), Σταυρινίδη 12 (7/13 επ., 5 μπλοκ), Ούτερμπακ 22 (17/47 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Ματσαρόκη 2 (2/11 επ.), Νικολογιάννη 25 (22/56 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 52% υπ. – 28% άριστες) / Μανιατογιάννη (λ, 45% υπ. – 27% άριστες), Κοντονή (λ), Γαροφαλάκη, Κυπαρίσση, Πάλαγκ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ (στο Volleyplanet)

Χρήστος Πάτρας (προπονητής Άρη): «Για εμάς έχει προτεραιότητα να στρώσουμε την ομάδα και στα εναπομείναντα παιχνίδια να παίξουμε αντίστοιχα με τις μεγάλες δυαντότητες που έχουμε σαν ομάδα. Το σημερινό παιχνίδι είχε και συναισθηματική φόρτιση για εμάς, λόγω και της επετείου από την δολοφονία του Άλκη, και άρα η σημερινή μέρα ήταν αφιερωμένη σε αυτόν. Επίσης, είναι και τα συμβάντα με τους 7 νεκρούς στην Ρουμανία και τις νεκρές γυναίκες στην Βιολάντα, οπότε το κλίμα είναι αρκετά βαρύ σε όλη την χώρα. Σήμερα πιστεύω πως για πρώτη φορά στην σεζόν παίξαμε σαν ομάδα, όντας σχεδόν πλήρεις, με μόνη απούσα την Εύα (Γεωργιάδου), και πως όλες έκαναν μια τεράστια προσπάθεια. Θεωρώ πως από εδώ και πέρα θα έρθουν κι άλλες θετικές εμφανίσεις κι άλλες νίκες. Οι προσθήκες μας θα ολοκληρωθούν με την άφιξη της Σέρβας κεντρικής, η διοίκηση έκανε μια τεράστια προσπάθεια, δεδομένου ότι άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ, αν σκεφτείτε ότι αυτό έγινε και γρήγορα και αποτελεσματικά. Είναι κάτι που πρέπει να λέγεται και να μάθει ο κόσμος, δεν ήρθαν οι νέες παίκτριες έτσι απλά, οι προσπάθειές μας να ανανεώσουμε το ρόστερ μας ήταν μεγάλες. Για να διεκδικήσουμε τα μέγιστα από τα ματε με Μαρκόπουλο και Μίλωνα, θα πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια στις εμφανίσεις μας, καθώς έτσι θα αποφευχθεί η δημιουργία τυχόν προβληματισμών. Όντας μια νές ομάδα, πρέπει να δουλέψουμε σε κάποιους τομείς όπου είχαμε κάποια προβλήματα σήμερα».

Γιάννης Νικολάκης (προπονητής Θέτιδας Βούλας): «Πρώτον, θα ήθελα να εκφράσω, εκ μέρους μου και της Θέτιδας, τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων του δυστυχήματος στην Ρουμνανία, και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Όσον αφορά τον αγώνα, είναι το δέκατο παιχνίδι της ομάδας που πάει στο τάι μπρέικ, οπότε θα πρέπει να εντοπίσουμε τι πηγαίνει λάθος σε αυτό το κομμάτι. Δεν ήταν ένα ποιοτικό παιχνίδι εκ μέρους μας, αλλά ο Άρης εμφανίστηκε πιο αποφασισμένος και δίκαια κέρδισε. Το τάι μπρέικ είναι ένα μικρό παιχνίδι, στο οποίο η τύχη και οι προσωπικότητες κρίνουν την έκβαση, και εκεί υπερείχε σήμερα ο Άρης. Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε βαθμούς από κάθε παιχνίδι για να πετύχουμε τον σταθερό στόχο μας, που είναι η είσοδος στην οκτάδα. Τα δυο στοιχεία που για μένα έκριναν το τάι μπρέικ ήταν η αποτελεσματικότητα του Άρη στις επιθέσιες και το γεγονός ότι με τις προσθήκες του έχει γίνει μια σκληρή και ανταγωνιστική ομάδα, ιδίως εντός έδρας».