ΑΓΩΝΕΣ

Νίκη-πρόκριση για τον Παμβοχαϊκό

Νίκη-πρόκριση για τον Παμβοχαϊκό

Ανάλυσε το

Δυο ομάδες που μοιάζουν ισοδύναμες αγωνιστικά, Παμβοχαϊκός και Παναθηναϊκός πρόσφεραν ωραίο θέαμα, με την οικοδέσποινα του ομίλου να κερδίζει όντας ψυχραιμότερη και κάνοντας λιγότερα λάθη στα κρίσιμα σημεία των σετ. 

Η ομάδα της Βόχας πίεσε αρκετά τους “πράσινους”, οι οποίοι με 34 λάθη έδωσαν εύκολους πόντους στους γηπεδούχους στο κατάμεστο κλειστό του Βραχατίου. Νέμεθ, Βούλιν, Κανέλλος ήταν πολύ καλοί ενώ  η επιλογή του Γιώργου Κλαρούδα  να περάσει τους Τερζή, Ασπιώτη αλλά και Σαρικεϊσογλου “φρέσκαρε” αγωνιστικά τους οικοδεσπότες που πήραν μια δίκαιη πρόκριση.  

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είχε σε καλή μέρα τον Πολωνό διαγώνιο, Μίκαλ Καμίνσκι που τέλειωσε με 20πόντους το παιχνίδι. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλο μόλις βελτίωσε λίγο περισσότερο την υποδοχή στο τρίτο σετ, έπαιξε καλά και είχε επίθεση με τους Κουκ-Πρωτοψάλτη -Χόι. Η αθηναϊκή ομάδα προσπαθεί να βρει τα “πατήματά της” και σίγουρα τέτοια παιχνίδια ενόψει πρωταθλήματος θα αποδειχτούν πολύτιμα.

Το… «κλειδί»

Το… βάθος πάγκου του Παμβοχαϊκού και οι περισσότερες επιλογές του Γιώργου Κλαρούδα έδωσαν τη νίκη-πρόκριση.

Το… «ταμείο»

Οι… εμπειρίες για τους ξένους παίκτες και των δυο ομάδων είναι πολύτιμες ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και η διοργάνωση αυτή έδωσε στους τεχνικούς Παμβοχαϊκού και Παναθηναϊκού την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τα συμπεράσματά τους.

Τάδε έφη…

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος ανέφερε: «Ήταν δίκαιη η νίκη του Παμβοχαϊκού. Έπαιξε καλύτερα από τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα μου δεν είχε υπομονή, έπαιξε νευρικά και χωρίς να δεχτεί μεγάλη πίεση υπέπεσε σε πολλά λάθη. Παλέψαμε για να πάρουμε τη νίκη αλλά η διαφορά έγινε στην υποδοχή των δύο ομάδων. Η δική μου ομάδα είχε αυξομοιώσεις στην υποδοχή της και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά η επίθεση. Είναι ακόμα αρχή, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης για όλες τις ομάδες. Για την ομάδα μου είμαι πολύ ευχαριστημένος, διότι παρουσιάζουμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο».

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Γιώργος Κλαρούδας δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για τον Παμβοχαϊκό που προκρίθηκε για πρώτη φορά στο φάιναλ-4 της διοργάνωσης. Το ήθελαν πολύ τα παιδιά. Είχαμε μεταπτώσεις στην απόδοση μας αλλά βρήκαμε το κατάλληλο σχήμα και μπορέσαμε να ανταποκριθούμε θετικά. Δεν είναι εύκολο να παίζεις δύο δυνατά ματς συνεχόμενα αλλά εμείς έχουμε την τύχη να έχουμε δύο πολύ καλούς πασαδόρους, ενώ η είσοδος του Ασπιώτη και του Σαρικεϊσογλου έκανε τη διαφορά. Αυτές οι επιτυχίες τονώνουν το ηθικό της ομάδας, φέρνουν και πάλι τον κόσμο στο γήπεδο και ικανοποιούν τους χορηγούς. Προετοιμαζόμαστε πλέον για ο πρωτάθλημα και την δύσκολη πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: Τα σετ: 3-1 (25-22, 25-19, 23-25, 25-22)
 
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Κλαρούδας): Δρογκάρης 1 (1/2 επ), Στεφάνοβιτς 9 (6/15 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 77% υπ – 38% άριστες), Τσουκ 5 (3/13 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κανέλλος 12 (8/13 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Νέμεθ 18 (16/24 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 60% υπ – 40% άριστες), Βούλιν 10 (9/17 επ, 1 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 67% υπ – 38% άριστες), τερζής 2 (2/3 επ), Ασπιώτης 8 (8/13 επ), Σαρικεΐσογλου 2 (2/4 επ, 505 υπ – 17% άριστες)
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Καμίνσκι 20 (17/29 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Στιβαχτής 4 (3/4 επ, 1 άσσος), Κουκ 10 (9/16 επ, 1 μπλοκ, 46% υπ – 38% άριστες), Πρωτοψάλτης 15 (14/30 επ, 1 άσσος, 56% υπ – 33% άριστες), Χόι 13 (8/12 επ, 5 μπλοκ), Πανταλέων 3 (2/2 επ, 1 μπλοκ) / Πολυχρονιάδης (λ, 42% υπ – 28% άριστες), Δημητριάδης, Αδαμόπουλος, Λουκάς 1 (1 μπλοκ, 33% υπ – 33% άριστες).
 
***Η φωτογραφία από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του Παμβοχαϊκού.