Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νίκη ψυχής για τον Πορφύρα

Νίκη ψυχής για τον Πορφύρα

Ανάλυσε το

Τρίποντο ψυχολογίας για τον Πορφύρα που επικράτησε με 3-1 επί του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού στο ντέρμπι ουραγών για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση.

 Στο γεμάτο κλειστό «Π.Σαλπέας», η ομάδα του Πορφύρα ήταν πιο αποφασισμένη για να πάρει τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα σε ακόμα έναν αγώνα γιορτή! Οι γηπεδούχες πίεσαν την υποδοχή του αντιπάλου και «έχτισαν» μικρή αλλά σημαντική διαφορά για το 21-18, τελειώντας το σετ με 25-19 (1-0).

Στο δεύτερο σετ, ο Φιλαθλητικός ανέβηκε και έγινε «μάχη» με τον Πορφύρα να προηγείται 14-9. Οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν (16-16) και πέρασαν μπροστά με 19-20 με αποτέλεσμα την ισοφάριση σε 1-1 σετ με 21-25.

Η συνέχεια δεν ήταν ίδια για τις φιλοξενούμενες που δεν έβρισκαν λύση στην υποδοχή με τον Πορφύρα να αυξάνει τη διαφορά (8-4). Το 16-5 με την Παλημέρη από τη γραμμή του σερβίς έγινε 21-5. Οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να γεμίσουν το σετ, το οποίο τελικά ολοκληρώθηκε 25-14 υπέρ της ομάδας του Πανδή.

Στο τέταρτο σετ, ο Πορφύρας είχε διαρκώς το προβάδισμα (8-5, 13-7, 22-12) και πήρε το σετ με 25-15. Η νεοφώτιστη ομάδα πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα ενώ οι τρεις βαθμοί της νίκης ήταν αρκετοί ώστε να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το… «ταμείο»

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Πορφύρας όσο και ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός χρησιμοποιήσαν πολλές νεαρές αθλήτριες, κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον! 

Τάδε έφη…

Βασίλης Πανδής: «Θεωρώ ότι την Τετάρτη χάσαμε από τη Θέτιδα και μας επηρέασε κάπως και γι αυτό και στο δεύτερο σετ που υπήρχε κόντρα αγχωθήκαμε και το χάσαμε. Νομίζω πως σεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το ποιά ήταν η καλύτερη ομάδα, κάναμε καλή προσπάθεια. Είναι σημαντικό που ξεκολλήσαμε και για τηνψυχολογία μας ενόψει της συνέχειας».

Λάμπρος Πράππας: «Έπρεπε να πάρουμε κάτι παραπάνω σήμερα αλλά ήμασταν κακοί στο σερβίς και στην υποδοχή. Δεν κρατήσαμε τα καλά στοιχεία του δευτέρου σετ οπότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Πρέπει να βρούμε ψυχικά αποθέματα ενόψει της συνέχειας».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-19, 21-25, 25-14, 25-15

Πορφύρας (Πανδής) Χαλβατζή , Ράπτη, Χρήστου, Σιδεράτου, Θεοχάρη, Μπούρμπη, Σκυθιώτη -λ / Λιάρου, Γκούρα, Θαλασσινού, Καράκου, Παλημέρη.
Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός (Πράππας): Τζούριτς, Μπαζιάνα, Τουσιούδη, Χατζηελευθερίου, Υφαντή, Μαυροπάνου, Αναγνωστοπούλου λ., Μπάλλα, Γκαμζάρη, Γαλογαύρου, Μπουρλή, Ντούλμπερη