DARK ROOM

No money, no volley στη Ρωσία!

No money, no volley στη Ρωσία!

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δεινή τους οικονομική κατάσταση οι αθλήτριες της Ντινάμο Κράσνονταρ δεν αγωνίστηκαν στην εντός έδρας αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής της ρωσικής Λίγκας με τη Ντινάμο Καζάν, που κέρδισε με 3-0 σετ άνευ αγώνα.

Γεγονός είναι πως η οικονομική κατάσταση αρκετών συλλόγων τα τελευταία χρόνια πάει από το κακό στο χειρότερο. Όμως για την ομάδα του Κράσνονταρ της οποίας οι αθλήτριες είναι απλήρωτες εδώ και περίπου 8 μήνες, “ο κόμπος  έφτασε στο χτένι”!

dynamo_krasnodar_dynamo_kazan

Μετά λοιπόν την πρθέρμανση των ομάδων, η αρχηγός Περεπιόλκινα πήρε το μικρόφωνο και ενημέρωσε το κοινό για την κατάσταση που αντιμετωπίζει και την απόφαση να μην αγωνιστεί. Έτσι η Ντιναμό Μόσχας με τη νίκη της 3-0 (25-0, 25-0, 25-0) διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου ακολουθεί δεύτερη η Ντινάμο Καζάν.

Κι όσο αν κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή η ξεκούραστη νίκη έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την πλευρά των φιλοξενούμενων, αυτός που βρέθηκε σε πολύ άβολη θέση ήταν ο Αλεξάντερ Περεπιόλκιν, τεχνικός της ομάδας του Καζάν και… σύζυγος της αρχηγού της Ντινάμο Κράσνονταρ.

dynamo_krasnodar 2

“Μάθαμε για το μποϊκοτάζ την τελευταία στιγμή. Αλλάξαμε το σχέδιο του αγώνα. Για μας ήταν μια αιφνιδιαστική κίνηση. Δεν συμφωνώ με την απόφαση περί αποχής απ’ τον αγώνα. Δεν ξέρω πώς το μέτρο αυτό θα βοηθήσει. Αλλά υποστηρίζω πάντα τι γυναίκα της ζωής μου σε ό,τι κάνει…”.

Ωστόσο, τα πρώτα δυσοίωνα μηνύματα φάνηκαν από το 2015, όταν εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων έλυσαν τα συμβόλαιά τους με τη ρωσική ομάδα, έπειτα από καθυστέρηση πληρωμών εννέα μηνών οι Βραζιλιάνες Ολυμπιονίκεις Faviola και Fernanda Garay.

Την επόμενη χρονιά, το 2016, η ομάδα με τις σέξι φουστίτσες απέτυχε να διατηρήσει στο ρόστερ της, σπουδαία ονόματα του ρωσικού πρωταθλήματος όπως Κοσέλεβα, Εφίμοβα και Φιλιστίνσκαγια.