Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι “αιώνιας” φιλίας (foto)

Ντέρμπι “αιώνιας” φιλίας (foto)

Ένα ηχηρό όσο και μοναδικό μήνυμα κατά της τυφλής οπαδικής βίας φρόντισαν να στείλουν από την Πετρούπολη οι παλαίμαχοι αθλητές του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που ξαναμπήκαν στο γήπεδο για ένα διαφορετικό ντέρμπι «αιωνίων»…

Μπορεί να ντέρμπι «αιωνίων» στον ελληνικό αθλητισμό να έχουν συνδυαστεί αρκετές  φορές με επεισόδια και εικόνες ντροπής, ωστόσο οι παλαίμαχοι των δύο «αιωνίων» του ελληνικού βόλεϊ φρόντισαν να στείλουν μήνυμα ενότητας και φιλίας.

Έπειτα από πρωτοβουλία του Σωτήρη Αμαριανάκη αθλητές –«θρύλοι» που αγωνίστηκαν σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό βρέθηκαν στο  γήπεδο της Πετρούπολης δίνοντας ένα ξεχωριστό όσο και μοναδικό ντέρμπι. Ντέρμπι κατά της βίας  όπου το βόλεϊ και ο αθλητισμός ήταν αυτός που νίκησε και στο τέλος όλοι γνώρισαν το χειροκρότημα όσων βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου.

Το ντέρμπι των… «Πρασινοκόκκινων» κόντρα στους «Κοκκινοπράσινους» έκρυβε πολλές εκπλήξεις, αλλά και συναρπαστικές φάσεις με τους θρύλους των «αιώνιων» θα θυμίζουν τα…. «νιάτα» τους και να προσφέρουν σε όλους απλόχερα μοναδικές βολεϊκές στιγμές…

palaimaxoi-1 palaimaxoi-5-2017 palaimaxoi-13-2017 palaimaxoi-12-2017

Οι «Κοκκινοπράσινοι» με τους Λαϊο και Πολύζο στον πάγκο και στο ρόστερ τους τους Στέλιο Καζάζη, Τριανταφυλλίδη, Μουστακίδη,  Δημητριάδη, Καραμαρούδης, Τερζάκη, Σπανό, Φάκα, Μιχαλόπουλο, Θεοδωρίδης και Μηνούδη έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό κοντράροντας το αντίπαλο δέος….

Τους «Πρασινοκόκκινους» του Ηλιόπουλου και Γεωργαντή που με τους Κουρνέτα, Ξεροβάσιλα, Γκιούρδα, Ψάρρα, Ντράκοβιτς, Χατζηαντωνίου, Μαυράκη, Ζακυνθινό, Οικονόμου, Αμαριαννάκης, Σιδηρόπουλο και Δημήτρη Καζάζη έβαλαν δύσκολα στους…. «απέναντι».

Αμαριανάκης : «Νικητής το βόλεϊ»

Η ψυχή και εμπνευστής της εκδήλωσης Σωτήρης Αμαριανάκης αναφερόμενος στο ξεχωριστό ντέρμπι «αιωνίων» δήλωσε «Πάντα το βόλεϊ βγαίνει νικητής, όπως πιστεύω και σήμερα βγήκε νικητής για μια ακόμη φορά.  Πράσινοι ή κόκκινοι δεν έχει σημασία, αφού όλοι ήμασταν μια παρέα και παίζαμε, παίζουμε και θα παίζουμε όσο μπορούμε για να περνάμε καλά.

Μέσα στο γήπεδο αυτό που θέλαμε πάντα ήταν να κερδίσουμε. Δεν θέλαμε τίποτα άλλο. Αλλά όταν τελείωνε ο αγώνας , ο ένας έκανε πλάκα στον άλλον και όλοι ήμασταν μαζί. Μαζί πίναμε τον καφέ μας, μαζί βγαίναμε έξω βόλτες. Αντιπαλότητα υπήρχε μόνο μέσα στο γήπεδο και όσο κρατούσε ο αγώνας, αλλά αντιπαλότητα πάντα μέσα σε κόσμια πλαίσια.

Αυτό που θυμάμαι από τα ντέρμπι αιωνίων και ανεξάρτητα από το ποιος θα κέρδιζε, όταν βρισκόμασταν στην Εθνική ομάδα ήμασταν μια παρέα».

Όσο για το μήνυμα που περνά η εκδήλωση υπογράμμισε  «Θα πρέπει οι φίλαθλοι να καταλάβουν πως πάμε στο γήπεδο για να παίξουμε, να ευχαριστηθούμε και επιτέλους ο γονιός ή η μάνα να φέρουν τα παιδιά τους να δούνε το άθλημα. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε σε γήπεδο και να φοβόμαστε να πάρουμε τα παιδιά μας μαζί».

palaimaxoi-10-2017 palaimaxoi-8-2017 palaimaxoi-9-2017 palaimaxoi-6-2017

Τριανταφυλλίδης «Φιλίες ζωής στο γήπεδο»

Ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης έχοντας γράψει ιστορία τόσο με τους «ερυθρόλευκους», όσο και με τους «πράσινους» δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εκδήλωσε λέγοντας  «Είναι μια πρωτότυπη εκδήλωση που το άθλημά μας τολμά να κάνει και που είναι ευκαιρία από κάποιους μεγαλύτερους που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες να περάσουμε κάποιο μήνυμα. Είχα την ευλογία να παίξω και στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό. Άσχετα με την ώρα των παιχνιδιών που υπάρχει μεγάλη ένταση, τώρα που έχουν περάσει τα χρόνια είναι πραγματική ευλογία να έχεις ζήσει το μεγαλείο των δύο ομάδων. Με ολοκλήρωσε ως αθλητή και ως άνθρωπο το ότι πέρασα από τις δύο αυτές ομάδες.

Τολμώ και μπορώ να πω στα 55 μου ότι εμείς  που ζούμε στο παρκέ έχουμε μια υγιείς σχέση. Βλέπετε όλοι μας είμαστε φίλοι και αυτό μας ακολουθεί στη ζωή. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε προς την κερκίδα και προς τους ανθρώπους που φανατίζονται με τον Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και τις άλλες ομάδες.

Είναι μια ουτοπία, που σε λίγα χρόνια ούτε οι ίδιοι δεν θα το σκέφτονται. Αυτό που μένει είναι πως ο αθλητισμός είναι παιχνίδι. Πας στο γήπεδο για να περάσεις καλά και μόνο. Δεν πας για τίποτα άλλο.

Αφού εγώ ο αθλητής που είμαι επαγγελματίας και πληρώνομαι μπαίνω στο γήπεδο για να περάσω καλά, γιατί να μην μπει και ο φίλαθλος που πληρώνει και εισιτήριο και να μην περάσει και αυτός καλά».

palaimaxoi-3-2017 palaimaxoi-4-2017 palaimaxoi-14-2017 palaimaxoi-11-2017

Κουρνέτας : «Πολλά τα σοκ για εμένα»

Ο Βασίλης Κουρνέτας έκανε πρεμιέρα σε αγώνες παλαιμάχων και δεν το έκρυψε πως η εμπειρία και το σοκ ήταν μοναδικό….

«Είναι πολλά τα σοκ για εμένα. Φοράω για πρώτη φορά πράσινα, φοράω ξανά κόκκινα, είμαι σε αγώνα παλαιμάχων. Καταλαβαίνεις πως δεν είναι κάτι συνηθισμένο για εμένα, αλλά είναι μια πολύ όμορφη εκδήλωση» δήλωσε ο Βασίλης Κουρνέτας και συμπλήρωσε  «Συγχαρητήρια στον Δήμο Πετρούπολης και τον Σωτήρη Αμαριανάκη που είχε αυτή την ιδέα. Είναι συγκινητικό να συναντιούνται δυο γενιές και μπορεί και τρεις με τους προπονητές. Να βρίσκονται ξανά στον αγωνιστικό χώρο και να θυμούνται ιστορίες από τις μεγάλες αναμετρήσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και να δίνουν το πιο ξεκάθαρο μήνυμα κατά της βίας.

Νομίζω όλες αυτές οι σχέσεις ανθρώπων που υπάρχουν εδώ μέσα μας δείχνουν τον δρόμο κατά τις βίας, κατά τις αντιπαλότητας που υπάρχει στον αθλητισμό. Πρέπει να αλλάξουμε κάπως την ρότα και με αφορμή αυτό το παιχνίδι να βάλουμε  άλλες προοπτικές  και άλλους ορίζοντες  για τον αθλητισμό».

Όσο για τον αγώνα που έδωσαν οι Πρασινοκόκκινοι και οι Κοκκινοπράσινοι ο Kill Bill δήλωσε «Υπήρχε πάθος για τη νίκη, υπήρχαν νεύρα. Ξέρεις το πάθος για τη νίκη δεν υποχωρεί σε ότι ηλικία και να φθάσεις. Ο καθένας εδώ μέσα στο γήπεδο επειδή έκανε πρωταθλητισμό, έχει συνηθίσει να κερδίζει. Αυτό το βλέπεις ακόμη και σε μια απλή προπόνηση και είναι ένα δείγμα των αθλητών. Για αυτό όλοι έχουν κάνει καριέρα».

palaimaxoi-7-2017 palaimaxoi-vasikh-2017

Γκιούρδας : «Σημαντικό το μήνυμα κατά της βίας»

Ο Μάριος Γκιούρδας έχοντας ζήσει στα…. «κόκκινα» τα ντέρμπι «αιωνίων» δήλωσε  «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Σωτήρη Αμαριανάκη για την πρωτοβουλία και είναι χαρά όλων να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις.  Σίγουρα το μήνυμα κατά της βίας που περνά η εκδήλωση είναι πάρα πολύ σημαντικό και θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Η φιλία μεταξύ μας ήταν πολύ μεγάλη. Επί σειρά ετών ήμασταν και συμπαίκτες στην Εθνική και ζούσαμε μεγάλες στιγμές και ευχάριστες και δύσκολες στιγμές. Όλη αυτή η ζωή μας έδενε πραγματικά. Βέβαια σε ένα πρωτάθλημα ο καθένας έπρεπε να διεκδικήσει τη νίκη και αυτό είναι κάτι το ξεχωριστό».

Σχολιάζοντας για το ότι φόρεσε για πρώτη φορά έστω και μισή φανέλα πράσινη και μάλιστα με τον αριθμό 13 ο Super Mario του Ελληνικού βόλεϊ έχοντας ένα τεράστιο χαμόγελο δήλωσε «Τι να πω… Δεν έχω λόγια!»