Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι σε Αλεξανδρούπολη και Ερμούπολη

Ντέρμπι σε Αλεξανδρούπολη και Ερμούπολη

Ντέρμπι παραμονής και ντέρμπι 4άδας περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 20ης εμβόλιμης αγωνιστικής της Volleyleague καθώς στην Αλεξανδρούπολη Εθνικός και ΑΕΚ θα παλέψουν για το τρίποντο που θα τους φέρει πιο κοντά στην σωτηρία, ενώ στην Ερμούπολη Φοίνικας και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν τη νίκη που θα τους δώσει προβάδισμα στην μάχη των Play-off.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΕΚ

Μητέρα όλων των μαχών χαρακτηρίζεται αυτή μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και της ΑΕΚ στον Έβρο με τις δύο ομάδες να θέλουν το τρίποντο προκειμένου να έχουν τον πρώτο λόγω στα play-out.

Τόσο οι «κυανόλευκοι», όσο και οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να έχουν βαθμολογικό όφελος από τον αγώνα που μοιάζει δίχως αύριο αφού ο χαμένος θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό.

Οι γηπεδούχοι του Έβρου έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για το ντέρμπι του Σαββάτου και ποντάρουν πολλά στην δύναμη της έδρας και τον κόσμο τους. Ο Σάκης Μουστακίδης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και με όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους αισιοδοξεί για τη νίκη.

«Είναι η ώρα της κρίσης για τα πλέι οφ. Δεν είναι τελικός αλλά θα κρίνει πολλά αυτός ο αγώνας. Οι δύο ομάδες έχουν και δυνατά σημεία και αδυναμίες. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αν εξαιρέσουμε την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα που έχουμε δείξει. Θα είναι σκληρός αγώνας και από το σερβίς μας θα εξαρτηθούν πολλά», δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ Σάκης Μουστακίδης.

Η ΑΕΚ προερχόμενη από 3 συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα θέλει να «σπάσει» το σερί και να φύγει από τον Έβρο με το ροζ φύλλο αγώνα που θα είναι και το πρώτο για τον Άκη Φλαούνα στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Τα περιθώρια για την Ένωση έχουν στενέψει επικίνδυνα και άπαντες δηλώνουν έτοιμοι να παλέψουν μέχρι τέλους για να πάρουν βαθμό ή βαθμούς που θα τους κρατήσουν «ζωντανούς» στην κατηγορία.

Ο Άκης Φλαούνας δήλωσε χαρακτηριστικά  «Είναι αγώνας κλειδί για την 8αδα και πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε τη νίκη. Εχουμε ακόμα τρία δύσκολα ματς για να πετύχουμε τον στόχο της 8αδας και να αποφύγουμε άλλες περιπέτειες. Στην Αλεξανδρούπολη έχω τις καλύτερες αναμνήσεις με την ΑΕΚ καθώς το 2014 κατακτήσαμε το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Ελπίζω και ατή τη φορά να χαμογελάσουμε. Ο Εθνικός είναι μεγάλο μέγεθος για το ελληνικό βόλεϊ και σεβόμαστε και την αξία του ως ομάδα αλλά και την παράδοση του».

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ντέρμπι αλλά με διαφορετικούς στόχους από αυτούς της Αλεξανδρούπολης θα φιλοξενηθεί στην Ερμούπολη.Εκεί όπου ο Φοίνικας και ο Παναθηναϊκός θα παλέψουν για τη νίκη που θα τους κρατήσει στην 4άδα της Volleyleague.

Λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή του All Star Game οι «Πειρατές» θέλουν να ζεστάνουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο τους και να δώσουν συνέχεια στις εξαιρετικές τους εμφανίσεις στο «Δ. Βικέλας».

Ο Ράτκο Παβλίσεβιτς στην μίνι προετοιμασία των παικτών του για τον αγώνα δεν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και χωρίς απουσίες και καλή ψυχολογία οι «κυανέρυθροι» είναι έτοιμοι για το θετικό αποτέλεσμα.

Ο λίμπερο της ομάδας Σπύρος Βελούδης τόνισε: «Είναι κρίσιμος αγώνας για την διεκδίκηση της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Περιμένουμε ένα σκληρό και αμφίρροπο αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και ανταγωνιστικό σύνολο αλλά δεδομένης της ανεβασμενης ψυχολογίας μας μετά και τα τελευταία αποτελέσματα αλλά και της έδρας μας, ελπίζουμε σε μια ακόμα νίκη που, γιατί οχι, θα μας δώσει την τρίτη θέση».

Για τη νίκη όμως που θα «σφραγίσει» την 3η θέση στην βαθμολογία θα «παλέψει» και ο Παναθηναϊκός που μετρά 4 συνεχόμενες νίκες στην Volleyleague και βρίσκεται σε περίοδο φορμαρίσματος.

Οι «πράσινοι» του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έχοντας επικρατήσει στην Κυψέλη του Παμβοχαϊκού δίνουν ένα ακόμη ντέρμπι 4άδας φιλοδοξώντας πως θα τα καταφέρουν εξίσου καλά με το προηγούμενο παιχνίδι τους.

Ο Δημήτρης Ζήσης που επιστρέφει στο νησί ως αντίπαλος του Φοίνικα Σύρου δήλωσε «Η Σύρος είναι ένα καθαρά βολεϊκό νησί με μεγάλη παράδοση στο άθλημα και υπέροχο κόσμο. Το κοινό είναι βολεϊκό και χειροκροτεί το καλό βόλεϊ ακόμα και από τον αντίπαλο. Όλοι οι αθλητές θέλουν να παίζουν εδώ και δεν είναι τυχαίο που και το προσεχές Σάββατο θα γίνει και η γιορτή του βόλεϊ», δήλωσε ο λίμπερο του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ζήσης.

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ – ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ο Παμβοχαϊκός επιστρέφει στο Βραχάτι και ευελπιστεί να επιστρέψει και στις νίκες φιλοξενώντας την ΑΕ Κομοτηνής. Οι «κυανοκίτρινοι» της Κορίνθου μετά την ήττα τους από τον Παναθηναϊκό θέλουν να «ρεφάρουν» και να κατακτήσουν τη νίκη που θα είναι η 9η στο πρωτάθλημα και η 7η στην έδρα τους.

Μια έδρα που αποτελεί «όπλο» για τον Παμβοχαϊκό ο οποίος όμως όσο δυνατός παρουσιάζεται στο Βραχάτι, άλλο τόσο αγνώριστος δείχνει μακριά από αυτό.

Από την άλλη η ΑΕ Κομοτηνής θα προσπαθήσει να κάνει δύσκολη την ζωή των γηπεδούχων και αν μπορέσει να έχει βαθμολογικό όφελος. Ο στόχος της παραμονής για τους Θρακιώτες του Ηλία Κρεούζη μπορεί να είναι δύσκολο, ωστόσο όλοι δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν μέχρι τέλος την «μάχη» τους…

Οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν μόλις 1 νίκη στο πρωτάθλημα (αυτή επί της ΑΕΚ στην 4η αγωνιστική στην Κομοτηνή), ενώ ψάχνουν βαθμό ή βαθμούς μετά την 1η αγωνιστική όταν και είχαν πάρει βαθμό στο Ζηρίνειο από την Κηφισιά (3-2).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEYLEAGUE 2018-19
Τετάρτη 13 Μαρτίου
16.30: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΑΕΚ (ΕΡΤ Sport)
18.30: Α.Ο. Φοίνικας Σύρου – Παναθηναϊκός
19.00: Παμβοχαϊκός – ΑΕ Κομοτηνής
Πέμπτη 14 Μαρτίου
19:00 Κηφισιά – Ολυμπιακός
Ρεπό ΠΑΟΚ – Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...