Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι βαθμολογικής… πίεσης στη Σύρο!

Ντέρμπι βαθμολογικής… πίεσης στη Σύρο!
Το ντέρμπι μεταξύ του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ και του ΠΑΟΚ που είχε αναβληθεί λόγω του κορονοϊού, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα παιξει καθοριστικό ρόλο στη βαθμολογική διαμόρφωση και τους συσχετισμούς ενόψει της β΄φάσης του πρωταθλήματος (20:00, ΕΡΤ-3, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης).

Ο Φοίνικας σε 10 αγώνες έχει 23 βαθμούς και θέλει να κρατηθεί κοντά στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Όλοι οι παίκτες έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα μετά την περιπέτεια του κορονοϊού.

O Βραζιλιάνος πασαδόρος του Φοίνικα Μουρίλο Ράντκε είπε: «Μέρα με τη μέρα ανακάμπτουμε από την πανδημία. Η πρώτη εβδομάδα ήταν δύσκολη, αλλά με την προπόνηση και τους αγώνες σταδιακά βρίσκουμε ρυθμό. Πρέπει να έχουμε υπομονή, να δουλεύουμε σκληρά και με θετική διάθεση βοηθώντας ο ένας τον άλλο να βρεθούμε σύντομα στην καλύτερη φυσική μας κατάσταση. Γνωρίζουμε την ποιότητα των αθλητών του ΠΑΟΚ. Ο πρώτος αγώνας ήταν δύσκολος και κρίθηκε στο 5ο σετ. Για τον αυριανό αγώνα πρέπει να αναλύσουμε τις αλλαγές που έχουν κάνει, να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να βελτιώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Οι συμπαίκτες μου και εγώ θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε τον αγώνα μέχρι τον τελευταίο πόντο προσβλέποντας σε μια ακόμη νίκη».

Ο ΠΑΟΚ μετά και τη νίκη επί του Φιλίππου με 3-1 σετ φιλοδοξεί να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία ενόψει της β΄φάσης του πρωταθλήματος που μεταφέρονται οι βαθμολογίες. Τα δύο ντέρμπι με τον Φοίνικα και τον Ολυμπιακό είναι πολύ κρίσιμα. Θα είναι το πρώτο ντέρμπι για τον Νικολά Ματιάσεβιτς. Ο ΠΑΟΚ σε 11 αγώνες έχει 21 νίκες.

O Eβάντρο που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε στη γάμπα,  δήλωσε στο ΑC PAOK TV: «Για εμένα το παιχνίδι κόντρα στον Φοίνικα Σύρου είναι ξεχωριστό, γιατί ήταν η ομάδα στην οποία είχα την πρώτη ευκαιρία να παίξω βόλεϊ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα βρεθώ εκεί και θα παίξω απέναντι σε παλιούς φίλους και συμπαίκτες, ωστόσο τώρα είμαι στον ΠΑΟΚ και είμαι αφοσιωμένος στη νίκη την οποία χρειαζόμαστε, και επειδή πλέον είναι η δουλειά μου. Αντιπροσωπεύω τον ΠΑΟΚ, και θέλω να παίξω το καλύτερο βόλεϊ για τον Σύλλογο. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι, είναι ένα μεγάλο ντέρμπι απέναντι στην Σύρο. Δεν θα μας δώσουν την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι, για αυτό πρέπει να την βρούμε μόνοι μας, να παλέψουμε, και να πάρουμε τη νίκη, η οποία θα μας δώσει ψυχολογία ενόψει τω πλέι-οφ. Με καλή ψυχολογία και σκληρή δουλειά θέλουμε να εμφανιστούμε δυνατοί στα συνεχόμενα ντέρμπι».