BEACH VOLLEY

«Ντοπέ» η Μαρία Αντονέλι!

«Ντοπέ» η Μαρία Αντονέλι!

Εκατό μέρες ακριβώς πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο η διεθνής Βραζιλιάνα πρωταθλήτρια του μπιτς βόλεϊ βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, προκαλώντας ισχυρό πλήγμα στο… πρεστίζ των διοργανωτών.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησαν οι Βραζιλιάνικες Αρχές Ελέγχου Ντόπινγκ (ABCD) κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου στο Ρίο, στο δείγμα της 32χρονης άσου της “σελεσάο” βρέθηκε η απαγορευμένη διουρητική ουσία υδροχλωροθειαζίδη (hydrochlorothiazide), η ύπαρξη της οποίας επιβεβαιώθηκε και στο άνοιγμα του β’ δείγματος, στις 22 Απριλίου.

Έπειτα από τις σχετικές πειθαρχικές διαδικασίες που ξεκίνησαν ήδη από το Ανώτατο Δικαστήριο Αθλητικής Δικαιοσύνης του Βόλεϊ (Superior Tribunal de Justiça Desportiva do Voleibol) η Μαρία Αντονέλι, που αγωνίστηκε το 2012 στο Λονδίνο θα χάσει τους  “δικούς” της Ολυμπιακούς Αγώνες και κινδυνεύει με σημαντική ποινή αποκλεισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρία Ελίζα Μέντες Τικόν Αντονέλι, που από φέτος έχει συμπαίκτρια τη Λίλι, σε τρία τουρνουά της FIVB που αγωνίστηκε κατέλαβε μία 5η (Οπεν Βιτόρια) και δύο 9ες (Όπεν Μασέιο, Grand Slam Ρίο) θέσεις.