ΔΙΕΘΝΗ

O Αθανασόπουλος κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στην Τσεχία!

O Αθανασόπουλος κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στην Τσεχία!

Μετά την περσινή τιμητική βράβευση των Ούγγρων με το «βραβείο Dr. Kotsis Attiláné, ως|κορυφαίος προπονητής του 2022 με τη Βάσας, ο Έλληνας τεχνικός και  Γιάννης Αθανασόπουλος πρόσθεσε απόψε στο “παλμαρέ” του μία ακόμη σπουδαία διάκριση.

Ο  ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών της Τσεχίας, λίγες ώρες μετά το “ποδαρικό με το δεξί” της ομάδας του στο φετινό Golden European League, ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα στο λαμπερό γκαλά της Οστράβα, όπου, μετά από ψηφοφορία, βραβεύτηκαν οι καλύτεροι παίκτες, προπονητές, διαιτητές και αστέρες του τσέχικου βόλεϊ. Ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα και αυτό του “δικού μας” Γιάννη Αθανασόπουλου, που αναδείχθηκε κορυφαίος τεχνικός της χρονιάς στην Tσεχία.

Ο Χολαργιώτης πρωταθλητής σε Ελλάδα, Γερμανία, Τσεχία και Ουγγαρία, ως εκλέκτορας της Τσεχίας, μέχρι σήμερα  οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας σε ένα χρυσό μετάλλιο του Europa Golden League 2019, δύο ασημένια σε Challenger Cup 2019 και Europa Golden League 2022.

Επίσης έχοντας συνολικά 53 νίκες και 25 ήττες σε 78 επίσημους και ανεπίσημους αγώνες στο τιμόνι της Τσεχίας, ο Αθανασόπουλος ήταν ο άνθρωπος που έπειτα από 12 χρόνια κατάφερε να πάρει την πρόκριση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου κατέλαβε στην περσινή διοργάνωση την 18η θέση.

“Είμαι πολύ χαρούμενος για την βράβευση. Αυτό το βραβείο ανήκει στην ομάδα και ειδικά στο επιτελείο,  όλους τους συνεργάτες προπονητές, φυσιοθεραπευτές, γιατρούς, σκάουτερς κτλ και φυσικά σε όλες τις κοπέλες! Χάρις στην σκληρή δουλειά όλων πήραμε αυτό το βραβείο, το οποίο το αφιερώνω σε όλους” δήλωσε συγκινημένος στο Volleyplanet.gr ο επιτυχημένος Έλληνας προπονητής, λίγες ώρες μετά την βράβευσή του, που θα μπορούσε να΄χε γίνει και το 2019, όταν ήταν ξανά υποψήφιος για κορυφαίος προπονητής όλων των σπορ της Τσεχίας, αλλά η εκδήλωση δεν έγινε ποτέ, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Καλύτερη βολεϊμπολίστρια και βολεϊμπολίστας της χρονιάς αναδείχθηκαν οι διεθνείς Gabriela Orvošová της πολωνικής KS DevelopRes Rzeszów και Marek Šotola  της γερμανικής Berlin Recycling Volleys αντίστοιχα.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...