ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπριάνσκι νέος «Τσάρος» στον πάγκο της Ρωσίας

Ο Μπριάνσκι νέος «Τσάρος» στον πάγκο της Ρωσίας

Σε μία δύσκολη περίοδο για τον ρωσικό αθλητισμό και όχι μόνο ο Κονσταντίν Μπριάνσκι αναλαμβάνει νέος προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών της Ρωσίας.

Ο 44χρονος προπονητής, που οδήγησε τη Ντιναμό Μόσχας φέτος σε δύο τίτλους, την διατήρηση των σκήπτρων στο ρωσικό πρωτάθλημα και την κατάκτηση του εγχώριου Σπούπερ Καπ, θα διαδχθεί στον πάγκο της “αρκούδας” το Φινλανδό ομόλογό του, Τόμας Σαμελβούο. Ο Σκανδιναβός τεχνικός,  που οδήγησε τους Ρώσους στο ασημένιο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 και στον τίτλο του VNL 2019, Lόγω της απομάκρυνσης της Ρωσίας από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με την Ομοσπονδία.

Εν αναμονή και του επίσημου χρίσματος από την Ρωσική Ομοσπονδία, νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας της , Αλεξάντερ Γιαρεμένκο, ανακοίνωσε ότι μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο της Ρωσίας  ήταν οι Βερμπόφ, Κλίμκιν (Ρωσία) αλλά και γνώριμος Βούλγαρος από τη θητεία του στα ελληνικά γήπεδα πρωταθλητής και προπονητής, Πλάμεν Κονσταντίνοφ.

Τέλος έγινε γνωστό πως η εθνική Ρωσίας αναμένεται να πραγματοποιήσει προπονητικό καμπ ενός μήνα τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο και να παίξει σε φιλικό τουρνουά.