ΔΙΕΘΝΗ

Ο Covid-19 απειλεί το VNL ανδρών – Με 9 αθλητές στην Ιταλία η Αργεντινή

Ο Covid-19 απειλεί το VNL ανδρών – Με 9 αθλητές στην Ιταλία η Αργεντινή

Mε τους χειρότερους οιωνούς θα αρχίσει σε λίγες μέρες στη “φούσκα” του ιταλικού Ρίμινι το φετινό  Volleyball Nations League ανδρών, καθώς θετικός στον κορονοϊό, βρέθηκε ο οδηγός του πούλμαν που πήγε την αποστολή της Γερμανίας στο γήπεδο, ενώ η Αργεντινή θα παραταχθεί λόγω covid  με 9 παίκτες.

Στην περίπτωση των “πάντσερ”, που μετά το κρούσμα σταμάτησαν προληπτικά τις προπονήσεις, το ευχάριστο είναι ότι τόσο το τεχνικό επιτελείο, όσο και οι αθλητές του Αντρέα Τζιάνι, έχουν εμβολιαστεί εδώ και καιρό.

Αντιθετα με τους Γερμανούς, πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για την ομάδα του τεχνικού της “αλμπισελέστε”, Μαρσέλο Μέντεζ. Όπως ανέφερε η Ομοσπονδία της Αργεντινής το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, πέταξε το πρωί για την Ιταλία με μόνο 9 παίκτες, καθώς τουλάχιστον τρεις παίκτες που υποβλήθηκαν σε τεστ βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.Η επιβεβαίωση της θετικότητας των Σαντιάγο Ντανάνι, Μπρούνο Λίμα και Νικολά Λάζο ανάγκασε τον προπονητή να αναλάβει δράση εντός ωρών από την επιβίβαση στο αεροπλάνο, ενώ οι άλλοι αθλητές απομονώθηκαν για να προφυλαχθούν.

Αν και τις τελευταίες 9 ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4 τεστ, χωρίς κάποιο θετικό δείγμα, οι αναλύσεις του τεστ Covid-19 πριν από το ταξίδι ήταν δυσάρεστες για τους “γκαούτσος”. Οι παίκτες δεν έχουν μέχρι στιγμής σοβαρές επιπλοκές, αλλά το ιατρικό προσωπικό της Αργεντινής αποφάσισε να απομονώσει τους άλλους παίκτες για να μειώσει τους κινδύνους της ιογενούς κυκλοφορίας: Για αυτό οι Matías Sánchez, Ezequiel Palacios, Cristian Poglajen, Agustín Loser, Franco Massimino και Pablo Crer παρέμειναν στο Μπουένος Άιρες περιμένοντας μια ευνοϊκή εξέλιξη.

Έτσι στην Ιταλία  για το VNL ανδρών, που ξεκινά την επόμενη Παρασκευή, ταξίδεψαν μόλις 9 αθλητές, που ήταν αρνητικοί: Luciano De Cecco, Nicolás Uriarte, Federico Pereyra, Luciano Palonsky, Sebastián Solé, Martín Ramos, Facundo Conte, Jan Martínez και Nicolás Méndez.